Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
SIO anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Add to Favorites Share Send
Film | 26/04/12

Fransk friskus om å eldes med stil

  

  • KOLLEKTIV: Gamle raddiser flytter i kollektiv i franske «Hva om vi alle bodde sammen?». Foto: Filmweb Foto: Ikke oplyst

    KOLLEKTIV: Gamle raddiser flytter i kollektiv i franske «Hva om vi alle bodde sammen?». Foto: Filmweb

Premiere 27. april: Fra Frankrike kommer en klok, morsom og gripende film om å bli gammel: «Hva om vi alle bodde sammen?».

Eller eldre, som det helst skal hete. Eldre enn det du var i fjor eller for ti eller førti år siden, og oppdager at kroppen eller hodet ikke er helt som før.

Flytter sammen i kollektiv

Annie, Jean, Claude, Albert og Jeanne er der. Den intellektuelle vennegjengen er pluss – minus 75 år, mer eller mindre spreke og åndsfriske.

Når Claude etter et hjerteinfarkt havner på sykehjem, bestemmer de seg for å ta grep. Claude rømmer, og de fem vennene flytter sammen i kollektiv.

Tema er aktuelt og viktig. Hvordan bli gammel og hjelpetrengende uten å miste seg selv i en institusjonshverdag. Sykehjem er fint, særlig for alle andre. For hvem har egentlig lyst til å ende der selv?

«Hva om vi alle bodde sammen?» snakker om dette.

Jane Fonda og Geraldine Chaplin

Det alvorlige temaet presenteres med en herlig fransk garnityr av mye humor, mye vin, litt mat og litt sex. Inspirerende, og ikke minst underholdende.

Regissør og manusforfatter Stéphane Robelin har fått med seg ingen ringere enn Jane Fonda og Geraldine Chaplin i filmens to kvinnelige hovedroller.

To gode skuespillere og flotte damer det er gøy å se igjen. Sammen med Guy Bédos, Pierre Richard og Claude Rich utgjør de et kremlag.

Sjekk forestillinger og bestill billetter på Oslokino.no

LES FLERE FILMANMELDELSER PÅ SKJERIOSLO!

Skriv din egen vurdering

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU