Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Film | 11/07/12

Gratis mandagskino i juli

  • ROMANTISK DRAMA: Mia Wasikowska (Alice in Wonderland) og spiller Jane i dette romantiske dramaet fra Storbritannia, om en heltinne som har inspirert trofaste seere og lesere gjennom generasjoner. Foto: PRESSEFOTO

    ROMANTISK DRAMA: Mia Wasikowska (Alice in Wonderland) og spiller Jane i dette romantiske dramaet fra Storbritannia, om en heltinne som har inspirert trofaste seere og lesere gjennom generasjoner.

    Foto: PRESSEFOTO
Det lages mange bra filmer i verden. Så mange at det kan være vanskelig å få med seg alle. Kinoteket på Hoved-Deichman gir deg muligheten til se noen av fjorårets beste, gratis.


SENTRUM: Her kan du benytte den sedvanlige regnfulle og lunkne norske sommeren til å se noen av dem du kanskje gikk glipp av. På Hoved-Deichman her de plukket ut de filmene de likte best i fjor.

Mandag 16. juli kl. 15.30: THE TREE OF LIFE. USA, 2011. Regi: Terrence Malick. Drama, 133 min Aldersgrense: 11 år

The Tree of Life vant Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes i 2011, og er et amerikansk drama fra mesterregissør Terrence Malick, med Brad Pitt, Sean Penn og Jessica Chastain.

Jack vokser opp som en av tre brødre i en familie i midtvesten. Barnas mor (Chastain) er en følsom kvinne som gir av sin kjærliget og empati. Faren (Pitt) er hennes rake motsetning, en mann som er meget streng i sin oppdragelse og oppførsel. Foreldrene kjemper fra sine ulike ståsteder, og midt mellom dem står Jack.

Vi følger den eldste av brødrene, gjennom barndommens uskyld til desillusjonert voksenliv med komplisert forhold til sin egen far. Jack (som voksen spilt av Sean Penn), føler seg som en fortapt sjel i en moderne verden, søkende etter mening i livet, tvilende til at det finnes noe viktig å tro på.


Mandag 23. juli kl. 15.30 JANE EYRE Storbritannia, 2011. Regi: Cary Fukunaga. Drama, 121 min. Aldersgrense: 11 år

I denne nye filmatiseringen av Jane Eyre tilfører Sin Nombre-regissør Cary Fukunaga nytt liv og fornyet aktualitet til Charlotte Brontës tidløse og klassiske historie.

Etter å ha mistet sine foreldre tvinges Jane Eyre til å bo hos fjerne og følelseskalde slektninger. Hun blir kastet ut, og havner i et hjem for foreldreløse barn. Årene går, og når Jane er voksen nok til å forlate barnehjemmet, søker hun jobben som guvernante hos den gåtefulle Mr. Rochester på hans eiendom Thornfield Hall. Det går ikke lang tid får han har vunnet hennes hjerte, og kjærligheten mellom dem blir gjensidig. Men alt er ikke som det ser ut til ved Thornfield Hall, og Jane får vite at Mr. Rochester gjemmer på en mørk hemmelighet.

Mia Wasikowska (Alice in Wonderland) og Michael Fassbender (Inglorious Basterds) spiller Jane og Rochester i dette romantiske dramaet fra Storbritannia, om en heltinne som har inspirert trofaste seere og lesere gjennom generasjoner.


Mandag 30. juli kl. 16.00 KONG CURLING. Norge, 2011. Regi: Ole Endresen. Komedie, 75 min. Tillatt for alle

Atle Antonsen spiller hovedrollen som curlingstjernen Truls Paulsen. Paulsen har vært innlagt med tvangsforestillinger og konkurranseforbud, men må igjen driste seg ut på glattisen for å redde sin dødssyke trener og farsfigur Gordon. Den nå tungt medisinerte Paulsen tar affære og løsriver seg fra sin overbeskyttende kone, kvitter seg med medisinene og forsøker å overbevise sine gamle lagkamerater om at han er mentalt stabil nok til å lede laget til seier i Curling – NM. Et NM hvor en velstående curlingentusiast har satt opp en større pengepremie for å skape tiltrengt blest omkring idretten. En sum som vil kunne sørge for at treneren får en tiltrengt operasjon i utlandet.

Nearby

Javascript is required to view this map.
Map
Du må være logget inn for å melde deg på dette arrangementet

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU