Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Film | 07/05/12

Mandagskino: Musikkdokumentar

Beskrivelse fra bruker
Beskrivelse laget av Deichman Voksen 7. Mai 2012
Beskrivelse oppdatert av Deichman Voksen 7. Mai 2012

I mai tjuvstarter vi festivalsommeren på Kinoteket, med tre musikkdokumentarer som tar for seg ulike strømninger og personligheter innen rocken og dens uttallige avarter. Det blir tregreps-klassikere, historier fra backstagen og krangling på turnébussen, det eneste vi ikke kan tilby er øl og solskinn. Festivalsommeren starter her! Gratis inngang.

Mandag 7. mai kl. 17.00
AMERICAN HARDCORE
Tidlig amerikansk hardcore var mer enn musikk – det var en sosial bevegelse skapt av ungdom som ikke passet inn i Ronald Reagens USA. Noen ville flykte fra samfunnet, mens andre ville rive til seg en stemme i motstand mot de konservative verdiene den amerikanske befolkningen ble pepret med. Noen ville bare lage helvete, andre ville forandre verden. Det samlende var at de var fremmedgjorte og elsket rask, hard og støyende punk. Her møter vi alle de viktigste aktørene fra den tidlige hardcorescenen.

USA 2006 – Regi: Paul Rachman – Dokumentar – 108 min – 15 år – Engelsk tale, utekstet.

Mandag 14. mai kl. 17.00
END OF THE CENTURY: THE STORY OF THE RAMONES
The Ramones var punkrockerne fra New York som erobret verden og musikkpressen med sett som kunne bestå av seks treakkords-låter på et kvarter. De måtte nøye seg med å spille på små, rustne klubber i hjemlandet, men i England inspirerte de legender som Sex Pistols og The Clash. Filmen skildrer bandet fra starten og fram til Joey og Dees død, med en blanding av unike arkivopptak, tidligere ikke viste live- og studiosekvenser, og intervjuer med bandmedlemmer, familie, venner og fans.

USA 2003 - Regi: Michael Gramaglia & Jim Fields - Dokumentar - 110 min - Aldersgrense 15 år - Engelsk tale, utekstet

Mandag 21. mai kl. 17.00
LEMMY

Bli med inn i det utrolige livet og karrieren til heavymetall-pioneren, rockens gudfar og ikonet Lemmy Kilmister, selve livskraften bak det fremdeles fungerende og innflytelsesrike bandet Motörhead. Gjennom en mer enn fire tiår lang karriere, har han, med blodårer fulle av stoff og sin hese stemme, vært til stede under mange av rockens fødselsøyeblikk. Han så Beatles på Cavern Club, han var roadie for Jimi Hendrix, mentor for Sid Vicious og spilte i både Merseybeat og psykedeliske rockeband før han blandet punk og metal i Motörhead.

Regi: Wes Orshoski - Dokumentar- 111 min - Aldersgrense 11 år - Engelsk tale, norsk tekst

 

Nearby

Javascript is required to view this map.
Map
Du må være logget inn for å melde deg på dette arrangementet

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU