Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
For barn | 09/04/12

Drømmepåske og vårslepp på EKT

 • DELE: Ikke noe «geiteri» i påsken. – Her må en dele på alt, mente geita og inviterte Thomas, Kabir og Haakon til å slå seg ned og gjerne slå av en prat i samme slengen og. Foto: Jacob Kirkevaag

  DELE: Ikke noe «geiteri» i påsken. – Her må en dele på alt, mente geita og inviterte Thomas, Kabir og Haakon til å slå seg ned og gjerne slå av en prat i samme slengen og.

  Foto: Jacob Kirkevaag
 • SIKKERHETSKONTROLL: Av frykt for at noen skulle dra hjem med uspiste godbiter, sjekket «geiteteamet» alle vesker og slikt. Foto: Jacob Kirkevaag

  SIKKERHETSKONTROLL: Av frykt for at noen skulle dra hjem med uspiste godbiter, sjekket «geiteteamet» alle vesker og slikt.

  Foto: Jacob Kirkevaag
 • Klå meg: Horn klør og geita ville gjerne ha Aksel og Elina til å hjelpe, men litt skummelt er det nok. Foto: Jacob Kirkevaag

  Klå meg: Horn klør og geita ville gjerne ha Aksel og Elina til å hjelpe, men litt skummelt er det nok.

  Foto: Jacob Kirkevaag
 • Klå meg: Horn klør og geita ville gjerne ha Aksel og Elina til å hjelpe, men litt skummelt er det nok. Foto: Jacob Kirkevaag

  Klå meg: Horn klør og geita ville gjerne ha Aksel og Elina til å hjelpe, men litt skummelt er det nok.

  Foto: Jacob Kirkevaag
 • Speil, speil på vegge der. Hvem er vakrest i verden her? Foto: Jacob KirkevaagSpeil, speil på vegge der. Hvem er vakrest i verden her? Foto: Jacob Kirkevaag
– Riktig stas med masse besøk, men alle disse tobeinte er troende til å gjemme godbitene sine, og da må vi sjekke, mente sjefsgeita og stakk snuten i ei mistenkelig veske.

EKEBERG: Mens det stort sett er stille og stengt over det meste av byen, er rideskolen og husdyrparken på EKT stedet for de hyggelige opplevelser i påsken.

SE ALLE BILDENE HER

SPEIL, SPEIL PÅ VEGGEN DER

Med så mange å hilse på var det nødvendig å fikse på fjæra innimellom. Og foran speilet på gårdsplassen var det kø til tider.

– Speil, speil på veggen der, hvem er vakrest i landet her, prøver påfugldama seg.

Gang på gang til gjentar hun spørsmålet til sitt eget speilbilde mens en riktig utspjåket herrepåfugel står i bakgrunnen, kakler og drar på smilebåndet.

– Kan da ikke være noe å lure på, mener nok geitekillingen, sniker i køen, snur bakenden til peilet og børster bøss av halestumpen.

SKJØNNHETEN OG UHYRET

Mens ponniene tålmodig tar runde etter runde med små og mindre små tobeinte på ryggen, svømmer en enslig svane stille i dammen.

– Kanskje vi kan leke litt sammen, undrer den vakre hvite og siger inn mot en liten, ikke helt liten, svart krabat som står med snuten ned i slammet.

– Grynt, grynt, ser du ikke jeg jobber for føden, bobler minigrisen.

Skuffet siger svanen ut i dammen igjen og tenker sitt:

– Tja, akkurat pen var han ikke, men piggsveisen var nå stilig da.

KONTROLL

Travlest var det nok for «geiteteamet». Frivillig hadde de tatt på seg godbitkontrollen.

­– Disse tobeinte er troende til å gjemme godbitene sine, og da må vi sjekke, mente sjefsgeita og stikker snuten i ei mistenkelig veske.

Og god hjelp fikk de av gårdens punker. Brusende med de kritthvite fjærene nappa den godbiter ut av hendene på de intetanende smårollingene.

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU