Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
For barn | 10/06/12

Samsaya gir Miniøya terningkast seks

  • Samsaya er strålende fornøyd med Miniøya! Foto: Herman Mathiesen/ Miniredaksjonen Foto: Ikke oplystSamsaya er strålende fornøyd med Miniøya! Foto: Herman Mathiesen/ Miniredaksjonen
Samsaya mener Miniøya er helt supert - og det allerede før hun har spilt konsert! Miniredaksjonen møtte henne søndag ettermiddag.
TØYENPARKEN: - Hva er favorittgodteriet ditt?

- Jeg er veldig glad i tyrkisk pepper. Og kjærlighet på pinne. Og aller helst hvis jeg kan dyppe det oppi hockeypulver, da snakker vi godteri da! Kan jeg spørre om en ting, hva sa Pippi da dere spurte om det?

- Hun likte best sukkerspinn.

- Aha, ja, fordi hun er jo liksom fra en litt annen tid.

- Men hva er yndlingsfargen din?

- Det er rødt. Det har vært rødt ganske lenge nå faktisk. Det er litt sånn at på scenen så vil jeg gjerne ha litt følelsen av å være i et mørkerom, dere vet et sånt hvor man fremkaller bilder. Det er veldig vanskelig å fremkalle følelser på scenen, og spesielt her hvor det er så lyst, men rødt gjør det.

LES OGSÅ: Ila Auto på Miniøya: - Bra bluegrass er tøffere enn rock'n'roll

- Hvordan er det å spille konsert for barn?

- Barn ser med hjertet sitt, og med et mye mer åpent sinn. Sånn sett synes jeg det er mye fetere å spille for barn enn for voksne.

- Hva er det dummeste du har gjort?

- Åh, det er så mye, hvor skal jeg egentlig begynne? Men jo, jeg kan jo fortelle om i går. Da var jeg forlover for bestevenninen min, og så skulle jeg holde tale. Det gruet jeg meg så utrolig mye til, for jeg ville at det skulle være så bra. Jeg våknet av at jeg ville spy, og jeg orket ikke å spise noe mat, selv om det var kjempemye godt der.

- Jeg endte med å spille på et sånt glockspiel, mens jeg holdt talen på amerikansk, fordi venninnen min og jeg var så glad i amerikansk r'n'b da vi var små. Jeg var så nervøs at jeg skalv på hånda da jeg spilte, og så ba jeg alle de andre om å bli med, og det gjorde de faktisk. Eldre folk som sikkert aldri har hørt en sånn låt før ble med å sang, så det ble jo kjempebra til slutt.

- Jeg følte meg ganske dum, men noen ganger blir det jo faktisk morsomme situasjoner av å dumme seg ut.

- Hva er det beste du vet å spise?

- Kaker! Og det var jo så bra i går, for etter at jeg var ferdig med talen min, så serverte de kaker og da var jeg sulten, så da spiste jeg masse kaker!

LES ALT OM MINIREDAKSJONEN OG MINIØYA HER

- Hva synes du om Miniøya?

- Jeg synes det er kjempebra, det er skikkelig proft her. Det er så mange som tenker at det er jo bare barn, så vi kan bare ha noe greier i et lite telt, men på Miniøya tenker de omvendt. De har skjønt at barn liker musikk, kunst og ikke minst kvalitet. Jeg gir dem terningkast seks, og det er til og med før jeg har spilt!

- Hva er den beste låten din?

- Det tror jeg er en som heter "Apple". Den er helt ny, og kommer på en EP 28. juni. Den handler om mammaen min. Den er utrolig vanskelig å synge, for jeg får en sånn stor klump i magen og det er nesten så stemmen knekker for jeg blir helt gråtkvalt. Men det jeg har skjønt er at det er de sangene som er de beste sangene mine.

- Hvor får du inspirasjon fra?

- Selvopplevde ting! Det handler om å finne det beste i seg selv, noe du har ment eller følt selv.

- Hva er det mest spesielle du opplevde som barn?

- Å det er mye. Men jeg kom jo til Norge da jeg var 11 måneder, og de første årene bodde vi hele familien på åtte stykker på en liten hybel. Da hadde vi jo ikke noe sted å være alene, og vi hadde nesten ingen møbler, vi hadde blant annet ikke noe bord, så vi satt på teppet og spiste. Men nå i ettertid er dette de beste minnene.

- Har du lyst på barn selv?

- Ja, jeg har jo lyst på barn, men foreløpig så føler jeg at jeg er litt for mye barn selv. Jeg tror jeg må ta en prat med Pippi om det der. Jeg lurer jo på om det går an å ha barn når man er litt barn selv?

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU