Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Gjøre og oppleve | 06/07/12

Fem gratis søndagssysler

Skrevet av Journalist marte.haugan.ovenberg@dittoslo.no
  • Foto: Ikke oplyst
Du trenger ikke nødvendigvis tømme lommeboka for å gjøre noe hyggelig når hviledagen endelig setter inn. Byens søndager byr på mange forskjellige gratisaktiviteter. Les vår guide her!

Nasjonalgalleriet

Universitetsgata 13
0164 Oslo

For den kunstinteresserte

Foto: Ikke oplyst

Nasjonalgalleriet rommer landets største offentlige samling av malerier, tegninger og skulpturer. Museet kan skilte med en særlig god samling av norsk nasjonalromantikks malerkunst, og mange av Edvard Munchs bilder er utstilt her. Sett deg ned og nyt synet av Vinternatt i Rondane før du fortsetter vandringen mellom Krogh, Tiedemand og Gude. Etter dette kan du ta deg en matbit i “den franske sal” som ligger i første etasje. Kunstinteressert eller ikke – dette stedet er verdt et besøk! Gratis inngang på søndager.

Frognerparken

Frognerveien 66
0266 Oslo

For den sporty

Foto: Ikke oplyst

Frognerparken er Norges mest besøkte turistattraksjon og et elsket sted blant Osloborgere. Parken er stor nok til å finne en koselig og intim plass for en romantisk piknik.
Hundeparken er også et sted å møtes for både to- og firbeinte.

Litteraturhuset

Wergelandsveien 29
0167 Oslo

For lesehesten

Foto: Ikke oplyst

Litteraturhuset ligger rett bak slottet og er Europas største i sin sjanger. Huset er kjent for sine mange faste arrangementer, blant annet onsdagskvelder, nærlesning og åpen mikrofon. God stemning, kjente og mindre kjente forfatternavn og selvfølgelig litteratur er noe av hva du kan vente deg her. Nyt en kopp kaffe med en god bok, delta i diskusjoner eller grav i det omfattende bokutvalget. Om du er glad i bøker er dette definitivt det perfekte stedet å besøke på en søndag. Og det beste av alt? Gratis inngang!

Botanisk Hage

Sars gate 1
0562 Oslo

For den planteglade

Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten Foto: Ikke oplyst

Røm fra storbyens mas og ta deg en tur til Botanisk Hage, en oase bestående av tilsammen 35.000 planter av 8.500 arter fra hele verden. Som en grønn lunge i Oslo har hagen blitt et populært sted for avslapning og turgåing. Ta deg en søndagstur i denne grønne parken, og la deg forbløffe over det botaniske mangfoldet. Inngang er gratis!

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU