Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Gjøre og oppleve | 13/09/11

Grefsen kirke

  • Foto: Ikke oplyst

Grefsen kirke ligger i Grefsen sokn i Norde Aker prosti. Den er bygget i mur og ble oppført i 1940. Kirken har langplan og 600 sitteplasser. Kirken har vernestatus listeført.
Arkitekt: Georg Greve.

Grefsen kirke, som ble innviet i 1940, er en markant langkirke med vesttårn, oppført i utvendig slemmet og innvendig pusset tegl etter tegninger av kommunearkitekt Georg Greve. Hovedformen har mye til felles med en tradisjonell norsk, romansk bygdekirke, men Grefsen kirke er gjennomført rettlinjet både i arkitektur og dekor, uten den romanske stilens rundbueformer. Detaljeringen er enkel og funksjonalistisk.

Beskrivelse fra bruker
Beskrivelse laget av Nate 13. sep 2011
Beskrivelse oppdatert av Karl Andreas Kj... 18. okt 2011
 

Skriv en kommentar

Er dette stedet stengt, eller har det byttet navn? Hjelp oss med å holde skjeriOslo.no oppdatert og send oss en epost, hvis det er noe som ikke stemmer. Vi setter pris på din hjelp!

I området

Javascript is required to view this map.
Map

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU