Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Gjøre og oppleve | 08/05/12

Her finner du hyggelige ting å gjøre i helgen

Skrevet av Journalist ellen.ronning@dittoslo.no
  • Spennende bruktmarked i vakre omgivelser i Billedhuggerparken på Carl Berner søndag Foto: Ikke oplystSpennende bruktmarked i vakre omgivelser i Billedhuggerparken på Carl Berner søndag
Midt i mai med usikkert vær er kanskje en tur til tekniske museum og utstilling med fjernstyrte biler en god idé? Eller hva med dukketeater på Hovedøya? Det skjer alltid mye i hovedstaden vår.

Event info

Lørdag 12. Mai. 2012, kl 09:00
Se alle datoer

Norsk Teknisk Museum

Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Fjernstyrt bilutstilling på Teknisk museum

TEKNISKE VIDUNDER PÅ TEKNISK MUSEUM FRA 12. MAI.     Pressefoto Foto: Ikke oplyst
Fjernstyrte biler i Norge, 1975-90 - Ny utstilling på Teknisk museum fra 12. mai til gir innblikk modellbilhistorien i Norge: Fra den spede begynnelsen på 1970-tallet til gullalderen på 1980-tallet. Aktiviteter 12. og 13. Mai 2012: Kjør fjernstyrte lastebiler og sjekk ut dine kjøreferdigheter! En kjøretur er inkludert i inngangsbilletten. (Kølappsystem). Utstillingen står ut august.

Frans Widerberg-utstilling på Hovedøya

Frans Widerberg: Solnedgang Foto: Ikke oplyst

Lørdag 12. mai åpnet sommerens store Frans Widerberg-utstilling «Landskap og myter– mystikk og ekstase» på Hovedøya. Nå er det snart slutt, men med sensommersola på himmelen er en tur ut på Hovedøya vel verdt et besøk nå i august. Utstillingen fokuserer på Oslofjorden i Widerbergs kunstnerskap. Ta båt fra Vippetangen, der Lavetthuset, hvor utstillingen finner sted, ligger bare 50 meter fra brygga.

Event info

Søndag 13. Mai. 2012, kl 09:00
Se alle datoer

Billedhoggerhuset

Hekkveien 5
0571 Oslo

Brukt og byttemarked på Carl Berner

Billedhoggerhuset- og parken Foto: Ikke oplyst

Norsk Billedhoggerforening åpner porter og dører til Billedhoggerhuset- og parken søndag. Parken er en bortgjemt perle med fantastisk stemning, og søndag fylles den av bøker, leker, klær, rariteter, kunst, noe møbler og ting og tang. Det holdes skulpturverksted for barn og krokitegning med modell for voksne i Billedhoggerhuset.
Ta buss 20, 21, 31, trikk 17, eller T-bane 5 og 6 til Carl Berners plass. Følg Grenseveien fra Carl Berners plass. Hekkveien er første vei til venstre. La bilen stå hjemme! Store lopper kan eventuelt hentes over helgen.

Arjuna Dukketeater starter sommersesongen

Arjuna Dukketeater finner du på Hovedøy frem til 8. juli.. Foto: Ikke oplyst

Arjuna Dukketeater på Hovedøya feirer 40 år og er landets nest eldste fri gruppe. Årets forestilling er "Prinsessen som gikk til jordens hjerte", etter Regine Normanns eventyr.

Arjuna spiller i Kommandantboligen hver søndag fom. 13. mai tom. 8. juli, og begge pinsedager, kl. 12:30 og 14:30. Ferger fra Vippetangen. Billetter i teatret kontant kr 80/100. Anbefalt fra 5 år. I uke 24 spillesi lukkede forestillinger for skoleklasser og barnehager på formiddagen til reduserte priser, bestilling på sms 98405650.

Event info

Fredag 11. Mai. 2012, kl 18:00
Se alle datoer

Oslo Spektrum

Sonja Henies plass 2
0185 Oslo

Military Tattoo

Military Tattoo i Oslo Spektrum Foto: Ikke oplyst

I helgen kommer folk langveis fra for å se topp militærorkestre, drilltropper og oppsiktsvekkende artister fra hele verden i Oslo Spektrum, som for anledningen er omskapt til Akershus Festning. Norsk Militær Tattoo 2012 ønsker velkommen til et av Norges største innendørs-arrangement som først og fremst gir tilhørerne militærmusikk og drill i verdensklasse, og er en flott familieforestilling

Event info

Lørdag 12. Mai. 2012, kl 10:00
Se alle datoer

Galleri Ramfjord

Schwensens gate 1
0170 Oslo

"Human Barbies – Edition 2012", 3D-utstilling i Galleri Ramfjord

Marie Kristiansens 3D-barbier i Galleri Ramfjord Foto: Ikke oplyst

Marie Kristiansen står bak utstillingen, som består av en fotoserie i 3D, samt en bord-installasjon. Kroppsidealer og hva vi gjør for å passe inn i den ideale formen via plastisk kirurgi og botox er tema.

I samme utstilling vil det inngå en installasjon, ett spisebord med innfelt foto. Man skal speile deg i bordet og få følelsen av at man er inni bilde. Bordet er konstruert som en lightboks og bildet vil pulsere ved hjelp av en lyspære. Hensikten er at publikum skal speile seg i dagens kroppsidealer mens de nyter et godt måltid. Fra 12. mai til 3. juni.

Event info

Fredag 11. Mai. 2012, kl 20:00
Se alle datoer

Fugazi

Tordenskiolds gate 3
0160 Oslo

Dj Sharkara (whiz Kids Oslo) @ Fugazi

Foto: Kristoffer Andersson

Ravi Brunsvik a.k.a. Sharkara er en meget dyktig og dreven dj og produsent. Stilen er eklektisk - han forsyner seg fra øverste hylle i den moderne klubbmusikkbutikken, og han er en av Fugazis top resident djs. Gratis inngang.

Event info

Fredag 11. Mai. 2012, kl 21:00
Se alle datoer

Sawol

Grønland 18
0188 Oslo

TAFFY @ Sawol

Foto: Svein Youngin

Haagi & Rulefinn er tilbake fra pilgrimsreise, klare for å servere deg nok bass at det rister i både indre og ytre kjønnslepper. Vi spiller djevelens forførende funk, boogie, disco, Italo Disco og "New-Breed". Gjenforeningen av byens boogiebaron og DJ-en til Norges nye R&B-prins bør trigge brannalarmer fra Ammerudklubben til Bærum.
Regn med svette bukser og pitts galore når boogiemester Rulefinn og anti-helten over alle anti-helter Haagi spiller djevelens funk på Sawol – førstkommende fredag 11.mai

Event info

Lørdag 12. Mai. 2012, kl 21:00
Se alle datoer

Sollihagen

Observatoriegata 2B
0255 Oslo

Fuck The Weather @ Sollihagen

Foto: Sollihagen/Facebook

Glem regnværet og join Daniel Ortega og Chris Silva feat. Marielle på Sollihagen på lørdag!

Event info

Lørdag 12. Mai. 2012, kl 20:30
Se alle datoer

Rockefeller, Oslo

Torggata 16
0181 Oslo

Event info

Søndag 13. Mai. 2012, kl 14:49
Se alle datoer

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU