Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Gjøre og oppleve | 19/07/12

Her opplever du Oslo gratis

Skrevet av Journalist hege.braaten@dittoslo.no
  • Foto: Ikke oplyst
Oslo er verdenskjent for å være en av verdens dyreste byer. Men det betyr ikke at du ikke kan finne på mye gratis moro!

Nylig raste en av verdens mest kjente reisebloggere, Seth Kugel, mot Oslos høye prisnivå. Han påsto rett og slett at byen ikke er verdt et besøk.

Vi i skjeriOslo-redaksjonen påstår at unge Kugel rett og slett ikke hadde gjort hjemmeleksa si. Jovisst finner du dyre butikker, hoteller og restauranter her i byen, men sannelig kan du ha det mye moro for en slikk og ingenting også.

Blant annet finnes et vell av museer med helt gratis inngang. Vi har samlet et knippe for deg her!

LES OGSÅ: Deilig parkliv i Oslo

Vigelandsparken

Kirkeveien 34
0260 Oslo

Vigelandsparken

Foto: Ikke oplyst

Vigelandsparken er verdens største skulpturpark utført av en enkelt kunstner og er åpen døgnet rundt gjennom hele året.

Norsk Tryllemuseum

Munkedamsveien 65
0270 Oslo

Norsk Tryllemuseum

Foto: Wikipedia

Norsk Tryllemuseum er et av Norges minste og morsomste museer. Norsk Tryllemuseum ble etablert i 1997 under navnet Norsk Trylle-Arkiv. Hensikten var å ta vare på de norske tryllekunstnernes historie ved å samle plakater, avisomtaler, programmer, reklamekort og fotografier. Da de på vårparten 2001 fikk egne lokaler i Munkedamsveien begynte de også å samle og registrere rekvisitter, kostymer og annet utstyr som har tilhørt norske tryllekunstnere. 9. desember 2001 åpnet den første permanente utstillingen og museet fikk samtidig navnet til Norsk Tryllemuseum.

Norsk tollmuseum

Tollbugata 1a
0152 Oslo

Norsk tollmuseum

Foto: Wikipedia

På Norsk Tollmuseum kan du se smuglertriks fra ny og gammel tid – helt gratis!Norsk Tollmuseum har holdt det gående helt siden 1915, og er dermed et gammelt museum. Akkurat som toller er et av verdens eldste yrker. Gjennom gjenstander, bilder og hendelser gir museet et innblikk i kampen mellom smuglere og tollere.

Botanisk Hage

Sars' gate 1
0562 Oslo

Botanisk Hage

Foto: Ikke oplyst

Samlingene i Botanisk hage ved Naturhistorisk museum omfatter over 8 500 plantearter fra ulike deler av verden, og brukes i undervisning, formidling og forskning. Plantene dyrkes i veksthus og i ulike avdelinger på friland.
Botanisk hage formidler kunnskap om mangfoldet i planteriket og betydningen av at dette mangfoldet bevares. Planter som er truet eller sårbare i norsk natur tas vare på i Botanisk hage.

Interkulturelt Museum

Tøyenbekken 5
0188 Oslo

Interkulturelt Museum

Foto: Wikipedia
Interkulturelt museum er siden 2006 en del av Oslo Museum, men hadde tidligere navnet Internasjonalt kultursenter og museum, og holder til i Grønland Kulturstasjon. Interkulturelt Museum ble startet i 1990 av Bente Guro Møller og arbeider for å fremme forståelse og respekt for kulturelt mangfold.

Bymuseet

Frognerveien 67
0266 Oslo

Bymuseet

Foto: Wikipedia
Bymuseet er siden 2006 en del av Oslo Museum, men hadde tidligere navnet Oslo Bymuseum. Museet er det kulturhistoriske museet for Oslo by med det tidligere Aker herred. Museet ble stiftet 22. desember 1905 som foreningen «Det gamle Christiania». Initiativtager og leder inntil 1912 var arkitekt Fritz Holland. Museet disponerer lokaler i Frogner Hovedgård i Frognerparken, hvor de første utstillingene ble åpnet i hovedbygningen i 1909.

Forsvarsmuseet

Akershus Festning 1
0150 Oslo

Forsvarsmuseet

Foto: Ikke oplyst
Forsvarsmuseet er hovedmuseum i Forsvaret og har holdt til i en gammel arsenalbygning på Akershus festning siden 1860. Utstillingene viser historien til det norske Forsvaret, med vekt på tiden fra 1400-tallet til våre dager. Forsvarsmuseet skal formidle informasjon slik at man på historisk grunnlag skal kunne ta standpunkt i forsvarshistoriske spørsmål, og til Forsvarets rolle i dagens situasjon.Det er gratis å komme inn på Forsvarsmuseet.

Den Norske Opera og Ballett

Kirsten Flagstads plass 1
0150 Oslo

Den Norske Opera og Ballett

Foto: Ikke oplyst
Den Norske Opera & Ballett er den eneste fullt ut profesjonelle institusjon for produksjon og formidling av opera og ballett i Norge, og ble stiftet i 1957. Operaens første sjef var Kirsten Flagstad. Den norske Opera & Ballett holdt siden starten til i Folketeatret på Youngstorget, før den i 2008 kunne flytte inn i det nye Operahuset i Oslo med adresse Kirsten Flagstads plass 1 i Bjørvika. I forbindelse med flyttingen endret institusjonen navn fra «Den Norske Opera» til «Den Norske Opera Ballett»

Akershus Festning

Grev Wedels plass 5
0151 Oslo

Akershus Festning

Foto: Ikke oplyst
Akershus festning har vært sentrum for nasjonens vekst og utvikling gjennom 700 år. Den har i dag status som nasjonalsymbol. Festningen er et populært rekreasjonsområde og en grønn lunge midt i Oslo sentrum. Festningen har også museer som formidler norsk forsvarshistorie fra middelalderen til årene etter den andre verdenskrig.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU