Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Gjøre og oppleve | 13/03/12

Jakter på nytt blod til Hotel Cæsar

  • Et hjem for oss, et hjem for deg? Skuespillerstaben på Hotel Cæsar teller etter hvert mange kjente ansikt. Nå skal to asiatiske skuespillere hentes inn for å spille hovedroller og maktfaktorer i de såpeglatte korridorene på hotellet. Foto: Pressefoto: Metronome Spartacus ASEt hjem for oss, et hjem for deg? Skuespillerstaben på Hotel Cæsar teller etter hvert mange kjente ansikt. Nå skal to asiatiske skuespillere hentes inn for å spille hovedroller og maktfaktorer i de såpeglatte korridorene på hotellet. Foto: Pressefoto: Metronome Spartacus AS
Har du flerkulturell bakgrunn og drømmer om en hovedrolle i Hotel Cæsar? Nå har du sjansen.


NYDALEN: Hotel Cæsar er Skandinavias lengstlevende dramaserie. Den har hatt til sammen over 750 millioner seere, det produseres fem episoder i uken og de fleste ansiktene du treffer i tv-bransjen har vært innom.

Seertallene har riktignok gått nedover de siste årene og forfatter, musiker og dramatiker Arne Berggren har fått hendene sine på det kreative roret og er tildelt den stilige tittelen «Showrunner». Cæsar-sjefen skal få fart på sakene. Nå er han og såpeserien ute etter to menn med bakgrunn fra Asia, helst India eller Pakistan.

Vil tilhøre makteliten

- Det er skremmende få karakterer med flerkulturell bakgrunn i Hotel Cæsar, og skal vi være en seriøs aktør som gjenspeiler dagens samfunn, må vi skrive gode historier rundt de kulturelle forskjellene som eksisterer. Der er det mye å ta av, sier Arne Berggren og legger til:

- I denne omgang caster vi to menn med bakgrunn fra Asia, helst India eller Pakistan. Disse skal spille far og sønn, som kommer inn for å rokke på den eksisterende styresammensetningen. De vil tilhøre makteliten på hotellet. Mange asiater er jo også kjent for sin gode business-teft.

Les også om den nye multinorske skuespillerutdanningen ved Det Norske Teatret.

Audition 24. mars

Lørdag 24. mars blir det åpen audition. Berggren og staben er spente på responsen, svært klar over at det ikke er mengder av skuespillere her til lands som passer til beskrivelsen.

Ønsket spillealder er 18-25 år og 35-70 år, og kandidatene bør ha en del erfaring som skuespiller og beherske norsk ganske godt. Fristen for å melde sin interesse er 22. mars. Berggren håper på full klaff.

- Generelt er det utfordrende å finne de rette personene til roller, og det er ikke flust av asiater i skuespillerkatalogen. Vi har heldigvis god erfaring med åpne auditions, og jeg er overbevist om at det er mange skuespillertalent som venter på å bli oppdaget i dette miljøet, sier Cæsar-sjefen som også legger til at over 50 statister er innom og gjør en jobb for Hotel Cæsar ukentlig.

Les mer om hva som skjer i kulturlivet i Oslo her

Kommenter denne artikkelen

Kommentarer

Rolle

Hei! Jeg heter Jonas Khan, og er 19 år. Min far kommer fra Pakistan, og min mor kommer fra Norge. Utseende messig ligner jeg på en pakistaner. I og med at jeg er blanding og har levd hele livet i Norge så behersker jeg bokmål veldig bra! Jeg har vært skuespiller ett par ganger på ungdomskolen, der jeg var en karakter "en slem fyr"..jeg fikk mye bra responds i og med at jeg var bare ung på den tiden..Jeg har fulgt med på Hotel Cæsar helt siden startet og er stooooor fan. Er statist der nå foreløpig, har vært der nå 6-7 ganger (bare gått fram og tilbake osv uten noen Replikker). Til og med karakteren Storm gjenskjente (la merke til meg)da jeg var ferdig for dagen når jeg møtte han utenfor bygget hvor de spiller inn Hotel Cæsar!

 

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU