Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Gjøre og oppleve | 10/06/12

Matgilde mot hungersnød

  • Verdensbuffèt: Maten som ellers ville ha blitt kastet, hadde blitt tilberedet av et nettverk frivillige kokker. Foto: Ikke oplystVerdensbuffèt: Maten som ellers ville ha blitt kastet, hadde blitt tilberedet av et nettverk frivillige kokker.
  • MATSPENTE: Espen Sommer, Donato Pabolivc og Vegard Holvik hadde plukket av bordets goder og gledet seg til å smake. Foto: Ikke oplyst

    MATSPENTE: Espen Sommer, Donato Pabolivc og Vegard Holvik hadde plukket av bordets goder og gledet seg til å smake.

  • Verdensbuffèt: Maten som ellers ville ha blitt kastet, hadde blitt tilberedet av et nettverk frivillige kokker. Foto: Ikke oplystVerdensbuffèt: Maten som ellers ville ha blitt kastet, hadde blitt tilberedet av et nettverk frivillige kokker.
  • INITIATIVTAKER: Suppekokk og mer til, Svein Elias Gautefall. Foto: Ikke oplyst

    INITIATIVTAKER: Suppekokk og mer til, Svein Elias Gautefall.

– Kom og spis verden til et bedre sted, lød budskapet og lokket med stor verdensbuffèt i Sageneparken.

SAGENE: Én milliard mennesker lider i dag av kronisk sult. Samtidig kastes tretti prosent av maten som produseres i verden.

– Her til lands kaster vi nærmere tusen tonn god mat hver dag. Gjennom prosjektet «Matgilde mot Hungersnød» kaster vi lys på dette triste paradokset og forsøker å bidra til å løse det, sier initiativtaker Even Nord Rydningen og legger til:

­ – Vi prøver å gjøre noe med to av de største utfordringene verden står overfor i dag, fattigdom og miljøødeleggelser.

SE FLERE BILDER FRA ETEGILDET HER!

Av overflod

Og invitasjonene gikk nok hjem hos mange. I timevis sto blide mennesker for å få godt å spise.

– I uka før arrangementet går av stabelen, samler vi inn fullt brukbar mat som utvalgte butikker ville ha kastet, forteller dagens suppekokk og den andre av aksjonens initiativtakere, Svein Elias Gautefall og legger til:

– Maten fordeles og tilberedes av et nettverk frivillige kokker som stiller sine private kjøkken og restauranter til disposisjon. Rettene bringes hit og blir som du ser en del av en stor verdensbuffèt.

Han håpet på donasjoner som takk for måltidet, penger til Kirkens Nødhjelps arbeid mot hungersnød på Sahel-beltet.

Lekkert

Og de bugnende bordene bød på det meste. Kaldt og varmt. Nygrillet eller langkokt. sterkt eller mildt for ganen.

– Ser lekkert ut og lukter godt, men har ikke smakt ennå, enes tre blide unge herremenn, Espen Sommer, Donato Pabolivc og Vegard Holvik om.

De tre hadde som så mange andre fanget arrangementet på Facebook.

Etegildet

Utallige var avbudene til et absurd teater der et knippe humorister skulle reiser penger til arbeid mot hungersnød, ved å spise mat som skulle vært kasta. Men de gode arrangører tok det med god appetitt og stilte like godt opp selv.

Og etter 10 minutters villspising, ble vektøkningen omgjort til tusenvis av kroner i nødhjelp.

Og som en litt fortsatt absurd oppsummering:

– All mat skal ha rett til å spises, sa Even Nord Rydningen.

Arrangementet var en del av Sagene Flerkulturelle Festival 2012.

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU