Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Gjøre og oppleve | 15/05/14

Nyt parklivet i Oslo

Skrevet av Journalist trine.dahl-johansen@dittoslo.no
  • Foto: Ikke oplyst
Nyt de solrike dagene i en av Oslos trivelige parker! Der kan gamle og unge, med både piknikkurv og grill, og kose seg i både solstråler og skygge.


OSLO: Noen er skikkelig parkentusiaster og har testet mange av byens grønne flekker. Andre har ikke våget seg lenger enn til den nærmeste gressbakken i borettslaget. For hvilken park skal men egentlig dra til? Her får du en oversikt over Oslos mest populære parker!

Klikk på bildet til den parken du vil lese mer om!

I vår store parktisseguide får du også tips om hvor du kan tisse om du er på parktur.

Og vil du ikke lage maten selv, finnes det sikkert en kebabsjappe i nærheten av deg.

Eller du kan nyte en utepils på ett av disse stedene.

Les også:

Tissetrengt i Tøyenparken?

Hedrer osloparkenes mor

Frognerparken

Frognerveien 66
0266 Oslo

Frognerparken

Foto: Ikke oplyst

Frognerparken er Norges mest besøkte turistattraksjon og et elsket sted blant Osloborgere. Parken er stor nok til å finne en koselig og intim plass for en romantisk piknik.
Hundeparken er også et sted å møtes for både to- og firbeinte.

Torshovdalen

Jolly Kramer-Johansens gate 4
0475 Oslo

Torshovdalen

Foto: Torstein Frogner
Torshovdalen ligger mellom Torshov i vest, Sinsen i øst, Rosenhoff og Rodeløkka i sørøst og sør og Gjøvikbanen i nord. Bakken sør for Arendalsgata refereres ofte til som Arendalsparken på folkemunne.

St. Hanshaugen park

Ullevålsveien 28
0171 Oslo

St. Hanshaugen park

Parkkveld i St. Hanshaugen park Foto: Helge Høifødt Foto: Ikke oplyst
St. Hanshaugen park var den første parken Oslo kommune tok ansvar for. Tårnhuset på toppen er et landemerke som kan ses fra mange steder i byen. Parken har en lang historie med konserter og andre arrangementer.

Kampen park

Sons gate 5
0654 Oslo

Kampen park

Kampen park Foto: Helge Høifødt Foto: Ikke oplyst

Kampen park er en park på Kampen i Oslo, avgrenset av Økernveien og Ensjøveien i nord, jernbanen i øst, Sons gate i sør og Brinken i vest. Bøgata går gjennom parken i østenden.

Bjølsenparken

Bjølsengata 20
0468 Oslo

Bjølsenparken

Bjølsenparken Foto: Helge Høifødt Foto: Ikke oplyst

Bjølsenparken er en park på Bjølsen i bydel Sagene i Oslo. Parken er 34 mål stor og kjent for en vakker lindeallé som går omtrent nord-sør langs parkens høyest punkt.

Tøyenparken og Ola Narr

Tøyenparken *
0562 Oslo

Tøyenparken og Ola Narr

Caltexløkka ballbaner i Tøyenparken /Ola Narr. Foto: Helge Høifødt Foto: Ikke oplyst

Tøyenparken/Ola Narr ligger på Tøyen og har utsikt over hele byen.

Middelalderparken

Saxegaardsgata 17
0192 Oslo

Middelalderparken/Ruinparken

Middelalderparken sett fra Ekebergåsen Foto: Helge Høifødt Foto: Ikke oplyst

Middelalderparken, også kalt Ruinparken, ligger i bydel Gamle Oslo. Parken ble anlagt i 2000 på Sørenga sør for Bispegata og øst for Sørenggata.

Parken ligger innenfor det såkalte Middelalderparkområdet, som også inkluderer bl.a. Minneparken og Ladegården på nordsida av Bispegata. I dette området er utbygging ikke tillat grunnet ruiner og store mengder kulturlag under bakken. Middelalderparkområdet ligger innenfor Middelalderbyen Oslo.

Du kommer deg dit ved å for eksmepl ta trikk 19 mot Ljabru og gå av på St. Halvards plass.

I Middelalderparken ligger ruinene av Clemenskirka, Mariakirka og kongsgården framme i dagen. Inntil Middelalderparken i vest ligger et vannspeil, som på folkemunne kalles Tenerife. Mot vannspeilet er halvparten av Oslos strandlinje mot fjorden slik den fortonet seg i høymiddelalderen (rundt år 1300), rekonstruert.

Oslo Middelalderfestival og Øyafestivalen er av de årlige begivenhetene som finner sted i Middelalderparken.

Iladalen

Iladalen 0
0457 Oslo

Iladalen

Foto: Helge Høifødt

På Ila, Sørøst for Søren Jaabeks gate, ligger Iladalen park. Parken er lys, luftig og anlagt i funksjonalistisk stil, og rommer blant annet Iladalen kirke og flere lekeplasser. Grilling er tillatt og det finnes offentlige toaletter om sommeren.Adkomst ved blant annet buss 34 og 54.

Nisseberget og Abelhaugen

Henrik Ibsens gate 1
0255 Oslo

Nisseberget og Abelhaugen

Foto: Stig Rune Pedersen

Nisseberget og Abelhaugen er to høyder i den sørlige delen av Slottsparken. Høydene ble rehabilitert i 2005 og er anlagt i romantisk 1800-tallsstil.Med sentral beliggenhet rett ved Nationaltheateret er dette et perfekt sted å slappe av etter jobb på varme dager, enten med éngangsgrill eller med mat fra en av de mange omliggende kaféene.Det finnes ikke offentlige toaletter.

Tøyen kulturpark

Foto: Per E. Aas/NHM/UiO

Tøyen kulturpark strekker seg over et stort område fra Grenseveien i nord til Økern i syd. Nord i parken ligger Tøyenparken og Ola Narr, mens det i sør og vest er et rikt kultur- og museumstilbud; her ligger Muchmuséet, Naturhistorisk museum og Botanisk hage.

Akerselva miljøpark

Ingen adresse 0
0001 Oslo

Akerselva miljøpark

Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Akerselva er omtrent 8 kilometer lang og renner fra Maridalsannet i Nordmarka til Bjørvika i sentrum. Elven renner gjennom byen på langs og ble derfor tradisjonelt regnet som skillelinjen mellom Oslo vest og øst.

Vålerenga park

Vålerenga park 0
0001 Oslo

Vålerenga park

Foto: C. Hill

Vålerenga park ligger vest for Vålerenga skole, rett nord for Hovedbanen. Parken ble opparbeidet tidlig på 1900-tallet og rommer blant annet Vålerenga kirke og prestebolig. Det ligger en lekeplass i parken, og grilling er tillatt.
Det finnes ikke offentlige toaletter.

Birkelunden

Thorvald Meyers gate 27
0555 Oslo

Birkelunden

Birkelunden Foto: Helge Høifødt Foto: Ikke oplyst
Birkelunden ligger på Grünerløkka og er en av de mest brukte parkene utenfor sentrum. Parken, og 15 omkringliggende kvartaler (135 bygårder) ble fredet i 2006 og var Norges første murgårdsmiljø som ble dette.

Torshovparken

Torshovparken 0
0001 Oslo

Torshovparken

Dammen i Torshovparken Foto: Helge Høifødt Foto: Ikke oplyst

Torshovparken er en stor park i hjertet av Torshov. Parken avgrenses av Agathe Grøndahls gate i nord, Johan Svendsens gate i sydøst, Hegermannsgata i syd og Per Kvibergs gate i vest. Parken har en lekeplass og (på vinterstid) en fin akebakke. Fra musikkpaviljongen på parkens toppunkt er det flott utsikt over byen. Her arrangeres det i blant konserter, for eksempel i forbindelse med Musikkfest Oslo. Sommeren 2012 åpnet det også egen uteservering i Torshovparken.

Stensparken

Pilestredet 72
0354 Oslo

Stensparken

Plassen midt i Stensparken Foto: Helge Høifødt Foto: Ikke oplyst
Stensparken er en høyde på Fagerborg i bydel St. Hanshaugen i Oslo. Den sydlige delen av høyden er opparbeidet park, mens den nordlige delen (Blåsen) er en fjellknaus med flott utsikt over byen. Parken ble opparbeidet fra 1890-tallet til 1940-tallet.

Svartdalsparken

Svartdalsparken 00
0680 Oslo

Svartdalsparken

Svartdalsparken Foto: Helge Høifødt Foto: Ikke oplyst

Svartdalsparken er en park ved Alnaelva i Svartdalen. Den ligger på Kværner gårds tidligere marker nederst og helt vest i Svartdalen, i nærheten av boligområdet Kværnerbyen.

Marienlystparken

Marienlystparken 0
0001 Oslo

Marienlystparken

Foto: Helge Høifødt

Marienlystparken er en stor park på Marienlyst i Oslo, beliggende mellom Kirkeveien og NRK. Her finnes det barnehage og ballbinge, samt volleyball- og minigolfbane. Parken er også tilholdssted for Marienlyst fritidspark og aktivitetsklubb, som tilbyr en rekke utendørsaktiviteter for barn mellom 7 og 18 år.Adkomst ved buss, trikk eller t-bane til Majorstuen, eller buss til Marienlyst.

Sofienbergparken

Sofienbergparken 0
0001 Oslo

Sofienbergparken

Foto: Helge Høifødt

Sofienbergparken ligger rett øst for Günerløkka og kan nås med kollektivtrafikk til blant annet Olaf Ryes plass og Sofienberggata. Dette er en av Oslos mest populære parker, med opptil 3 000 besøkende per dag om sommeren. Parken har lekeplass og skaterampe, og er et yndet sted for grilling og pils når det er finvær. Det finnes ikke toaletter eller serveringssteder i parken, men det er kort vei til kafélivet rundt Olaf Ryes plass.

Klosterenga

Klosterenga 0
0001 Oslo

Klosterenga

Foto: Helge Høifødt

Klosterenga er et parkområde nedenfor Galgeberg, i overgangen mellom Nordre Gamlebyen og Grønland. Parken har en idrettsbane, og fine grøntområder. Her ligger også Klosterenga skulpturpark, med norsk og internasjonal steinkunst. Nås med blant annet buss 20 eller 37.

Idioten

Idioten 0
0001 Oslo

Idioten

Foto: Helge Høifødt

Idioten er et parkområde på Valleløkken ved Adamstuen. Navnet stammer fra øknavnet på «Anstalt for åndelig abnorme børn», som tidligere lå i området. Parken har ballbane, lekeplass og plener. Om vinteren kan man både skøyte og ake her, mens det om sommeren går i soling, grilling og ballek.Det finnes ikke offentlige toaletter eller serveringsteder i parken. Adkomst via trikk til Adammsstuen eller buss 37 til Lovisenberg.

Etterstadsletta

Etterstadsletta 45
0659 Oslo

Etterstadsletta

Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Etterstadsletta er en stor gresslette ved boligområdet, som går fra Helsfyr og ned mot Etterstad Kolonihager.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU