Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Gjøre og oppleve | 15/05/14

Øyhopping i Oslofjorden

Skrevet av Journalist kaja.stabursvik@gmail.com
  • Øyfergene går fra Vippetangen med hyppige avganger hver dag hele sommeren. Arkivfoto. Foto: Ikke oplystØyfergene går fra Vippetangen med hyppige avganger hver dag hele sommeren. Arkivfoto.
Nei, det er ikke tiltak å komme seg ut på øyene i Oslofjorden. Det er bare å hoppe på båten, det.


OSLOFJORDEN/VIPPETANGEN: På lange varme sommerdager når Oslo bader i sol er det godt å komme seg ut av byens klamme gater og hoppe i havet. På Vippetangen ligger øyfergene som har hyppige avganger hver dag hele sommeren.

Les også: Øybåtene flytter fra Vippetangen

Det er fort gjort å glemme at øybåtene er en del av kollektivsystemet i Oslo. Så dersom du har ukeskort, månedskort, dagsbillett eller hva det måtte være, er det bare å hoppe på øybåtene med samme billett.

Man kan også få kjøpt Øybillett på billettautomatene på Vippetangen brygge. Denne billetten gjelder hele resten av dagen på fergene til og fra Vippetangen. Returbillett er altså ikke nødvendig.

Om du ikke vil tilbringe dagen på en øy, hva med å kose seg i parken?

Eller kanskje utforske en av byens mange perler?

Blir det for varmt kan du nyte en duggfrisk på en av byens mange uteserveringer.

Klikk på bildene for detaljert informasjon om øyene.

Hovedøya

Hovedøya Hovedøya 1
0150 Oslo

Hovedøya

Hovedøya er kanskje den mest populære øya i Oslofjorden. Arkivfoto. Foto: Ikke oplyst

Hovedøya er kanskje den mest populære øya i Oslofjorden. Øya har mye å by på, alt fra klosterruiner og rik historie til gressletter egnet for ballspill og barnevennlige strender. Tvers over øya fra kaia ligger en av Oslos fineste sandstrender, og det er satt opp flere offentlige toaletter i kort nærhet til stranden. Øya har også fin utsikt til byen der man kan nyte freden i fjorden og tenke på alle de svette arbeiderne som sliter i sommervarmen på fastlandet mens man selv nyter et forfriskende bad eller en leskende drink.

Bleikøya

Bleikøya Bleikøya 1
0150 Oslo

Bleikøya

Bleikøya er en hyggelig liten øy som nok er best egnet for de som allerede har hytte der. Foto: Ikke oplyst

Bleikøya er en hyggelig liten øy (125 dekar) som ligger mellom Hovedøya og Sjursøya. På øya er det omtrent 90 små hytter. Frem til hytte byggingen var Bleikøya et populært utfartssted, men fra da av har antallet dagsbesøkende vært lite. Øya er nok best egnet for de som allerede har hytte der, da det er lite område utover hyttebebyggelsen å benytte seg av.
Vellets hus på øya leier ut til selskaper og holder åpen kiosk på lørdager/søndager etter behov. Ved hovedhuset finner man også vannposter.

Gressholmen

Gressholmen Gressholme
0150 Oslo

Gressholmen

Fin øy med langgrunne, barnevennlige strender. Arkivfoto. Foto: Ikke oplyst

Gressholmen er en av de vakreste øyene i fjorden. Med barnevennlige strender og åpen servering alle dager hele sommeren, er dette en øy som passer for alle. Sørsiden av øya er noe kupert med kriker og kroker egnet for bading. Dette området benyttes av naturister.
Gressholmen var tidligere kjent for alle kaninene som florerte på øya, men disse er nå utryddet da deres beitesett skadet den vernede floraen. Til gjengjeld er det mange gjess på øya og dermed også mye møkk.
Det finnes toaletter for besøkende på øya.

Lindøya

Lindøya Lindøya 1
0150 Oslo

Lindøya

Stor øy med hyggelig butikk og badebrygger. Foto: Kaja Stabursvik
Lindøya er en av de koselige og skjermede hytteøyene i Oslofjorden som er verdt et besøk.

Nakholmen

Nakholmen Nakholmen
0150 Oslo

Nakholmen

Hele kroppen fylt med sommeridyll fra sekundet man går i land på Nakholmen. Foto: Ikke oplyst
Nakholmen er en idyllisk øy med 182 fargerike hytter tett i tett. Det er ingen barnevennlige strender på øya, men det er flere fine svaberg man kan hoppe ut i vannet fra. Sentral på øya ligger en liten butikk og en fotballbane, samt lekeapparater for barn.Nakholmen Landhandleri holder åpent hele sommeren:Mandag - torsdag: 10.00 - 19.00Fredag: 12.00 - 19.00Lørdag: 10.00 - 16.00Søndag: 12.00 - 14.00

Langøyene

Langøyene Langøyene1
1451 Nesoddtangen

Langøyene

På langøyene er det store områder der man kan spille ballspill, samt en lang, fin sandstrand. Arkikvfoto. Foto: Ikke oplyst

Lengst unna Vippetangen og inn i Nesodden kommune ligger Langøyene. Dette er en øy med gode bademuligheter og en stor gresslette som innbyr til slaraffenliv, ballspill (to fotballbaner og tre sandvolleyballbaner), tilstelninger og arrangementer.
Til forskjell fra de andre øyene er det lov å telte i inntil to døgn på Langøyene. Dersom man ønsker å være lenger, må man ha tillatelse fra Friluftsetatens representant på øya. Det er mulig å legge til med fritidsbåt, enten ved de anlagte bryggene på nord- og vestsiden på øya. Ellers er også vika på nordsiden en fin ankringsplass.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU