Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Gjøre og oppleve | 18/06/12

Oslos badeperler

Skrevet av Journalist marte.haugan.ovenberg@dittoslo.no
  • Foto: Ikke oplyst
Er du på jakt etter en badeplass i Oslo? Med svaberg, gressletter, sandstrand, krystallklart vann, turstier og gode bademuligheter? Om sommeren er Oslo et eldorado for de som er på jakt etter bynære badeperler, og vi har vurdert 10 av dem. Se vår store guide til Oslos beste strender her!

Huk

Strømsborgveien 286
0286 Oslo

Huk

HUK: Her kryr det av mennesker på varme sommerdager Foto: Ikke oplyst

Huk er en av Oslos fineste og mest populære badesteder, og på en varm sommerdag kryr det av mennesker på den halvmåneformede stranden. Fin, nytilkjørt sand gir deg sydenfølelse på et blunk, og de store gresslettene egner seg like godt for soling som for ballspill!

Hvervenbukta

Ljansbrukveien 2
1250 Oslo

Hvervenbukta

Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen Foto: Ikke oplyst
Deilig badeplass i Bydel Søndre Nordstrand. Her er både kiosk, kafé og utedo som Bymiljøetaten har ansvaret for å vedlikeholde, men det kan være lurt å ta med seg toalettpapir.

Bygdøy sjøbad

Bygdøy Sjøbad 1
0287 Oslo

Bygdøy sjøbad

FIKK NYTT LIV: Bygdøy sjøbad ble totalrenovert for 15 millioner kroner i 2008 Foto: Ikke oplyst

Bygdøy sjøbad ble anlagt i 1880, men nedlagt igjen i 1950-årene. I 2008 ble stedet totalrenovert, og nesten 2000 kubikk ny sand ga den lille stranden nytt liv. Dette har resultert i et yrende badeliv på sjøbadet de siste årene. Om du har små barn og er på jakt etter en barnevennlig badeplass kan Bygdøy sjøbad være midt i blinken for deg!

Sydstranda, Ulvøya

Sydstranda 1
0138 Oslo

Sydstranda, Ulvøya

HOPP I HAVET: I stupetårnet på Sydstranda kan du hoppe fra både 1, 5 og 10 - meter Foto: Ikke oplyst

Sydstranda på Ulvøya er en av de mest besøkte strendene i Oslo. Med 300 meter strandlinje med steinstrand, svaberg, høyt stupetårn og en skyggefull furulund er det kanskje ikke så rart?

Katten badeplass

Mosseveien 200
1169 Oslo

Katten badeplass

Foto: Ikke oplyst

"Det er tjue graders vann på katten, i hvert fall er det sikkert mer enn atten" synger Lillebjørn Nilsen. Den velkjente stranden ligger langs mosseveien nedenfor Ljan, og byr blant annet på en flott sandstrand, svaberg, gresslette og stupebrett. Om du er ute etter gode bademuligheter er dette definitivt et godt alternativ!

Nordstrand Bad

Nordstrand Bad 1
1169 Oslo

Nordstrand Bad

NORDSTRAND BAD: Stup ut i fjorden fra den nybyggede badebrygga! Foto: Ikke oplyst
Om du ikke er spesielt opptatt av fine sandstrender, men er glad i å bade, grille og sole er Nordstrand Bad stedet for deg!

Paradisbukta

Paradisbukta 1
0286 Oslo

Paradisbukta

IDYLLISK: Med gode solforhold og en lang, fin sandstrand er Paradisbukta en av Oslos fineste badeplasser. Foto: Ikke oplyst

På sørspissen av Bygdøy ligger Paradisbukta – en deilig sandstrand i skoglige omgivelser. Gode solforhold, hyggelige bergknauser og fin sandbunn er med på å gjøre Paradisbukta til en av Oslofjordens glemte perler.

Bogstadvannet

Bogstadvannet 1
0661 Oslo

Bogstadvannet

BOGSTADVANNET: Stort ferskvann i pene naturomgivelser. FOTO: Marte Ovenberg Foto: Ikke oplyst

Bogstadvannet er en ferskvannsperle som ligger på grensen til Sørkedalen, omgitt av vakre naturomgivelser. Vannet er stort, og man kan finne nesten mennesketomme områder om ønskelig. Om du er glad i naturen og liker å ha god plass å boltre deg på er Bogstadvannet noe for deg!

Ingierstrand

Ingierstrandveien 30
1420 Svartskog

Ingierstrand

POPULÆRT: Stupetårnet på Ingierstrand er en populær attraksjon for de besøkende. Foto: Ikke oplyst

Et lite steinkast unna Oslo ligger Ingierstrand, badeplassen som har vært hyppig besøkt helt siden det ble bygget i mellomkrigstiden. Stedet var i lang tid preget av forfall og de siste årene har Ingierstrand gjennomgått en etterlengtet oppussing. Med Oslofjordens høyeste stupetårn og vestvendt strand tiltrekker Ingierstrand seg i dag flere tusen gjester hver sommer!

 

Det mener brugerne..

Badeperler!

Oi, oi, oi - glemte perler som Frysja/Stilla og Sognsvann

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU