Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Gjøre og oppleve | 21/05/12

Oslos sommerperler

Skrevet av Journalist trine.dahl-johansen@dittoslo.no
  • Foto: Ikke oplyst
Det er mange steder i byen vår hvor man kan nyte sommeren og samtidig få seg både mat og drikke. SkjeriOslo.nos redaksjon har plukket ut noen perler vi gjerne deler med dere!

Rodeløkken Kafé

Wedels vei 1
0287 Oslo

Rodeløkken Kafé

Foto: Ikke oplyst

Rodeløkken ligger vakkert til i skråningen mellom Kongsgårdens beitemark og Frognerkilen. Koselige tur- og sykkelveier i området, beitende kuer og hester treffer man også gjerne på. På menyen står kjempegode vafler og kaker. Rodeløkken leies også ut til private selskaper.

Månefisken

Sagveien 23
0458 Oslo

Månefisken

Tidlig vår, men allikevel lunt og hyggelig på Månefisken. Foto: Ikke oplyst

Cafè Månefisken har Oslos nydeligste beliggenhet i historiske Hjula Veveri ved Akerselvas bredd under Beyerbrua. Caféen og uteserveringen har åpent hver dag fra 1. mai til 1. oktober. Her serveres småretter og drikkevarer mens Akerselva klukker forbi.

Skaugum

Solligata 2
0254 Oslo

Skaugum

SKAUGUM: Byens tøffeste bakgård? Foto: FOTO: SKAUGUM

Skaugum er bakgården til Palace grill, og en herlig bakgård er det. Her er det bar, DJ i helgene, mange gratis konserter og en utrolig fin stemning og atmosfære.

Hvervenbukta Kafé

Ljansbrukveien 4
1250 Oslo

Hvervenbukta Kafé

Kafeen ligger i den gamle portnerbiligen fra Ljansgodset. Arkivfoto Foto: Ikke oplyst
I den gamle paviljongen fra Ljansgodset ligger i dag en kafé med uteservering og skjenkebevilgning. Her kan du finne litt påfyll i kroppen etter en lang dag på stranden eller etter en tur langs den opparbeidede gangstien langsmed vannet. På kafeen serveres enkle retter og man kan nyte sommerkvelden der mens man venter på den fantastiske solnedgangen.

Olympen

Grønlandsleiret 15
0152 Oslo
10
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Olympen

Foto: Ikke oplyst

Lompa friluft er en fantastisk bakgård/terrasse. Grønlandsleiret 15 huser fire forskjellige serveringssteder: Ølhallen og restauranten Olympen, Lompa Friluft, nattklubben Pigalle og selskapslokaler i 3dje.
I denne historiske bygningen har det vært kontinuerlig restaurantdrift siden 1892.

Cafe Tekehtopa

St Olavs Plass 2
0165 Oslo

Cafe Tekehtopa

Fortausservering Foto: Ellen Rønning

I sommerhalvåret serveres læskende drikke i bakgården, en liten oase inn en stor brun dør ti meter opp i Langes gate.
Café Tekethopa har en stor og variert frokost, linsj og middagsmeny - middag serveres fra 16.00.
Tilknyttet Bar Babylon og restauranten Ylajali, som har mer ekslusiv matservering.

Baltazar Ristorante & Enoceta

Dronningens gate 27
0154 Oslo

Kirkeristen

Trattoria Cappucino har sommerrestaurant i domkirkeparken. Kafeen drives av Baltazar Ristorante, Foto: Trine Dahl-Johansen

Bak Oslo Domkirke ligger en stille oase, som mange bare haster forbi. Baltazar Ristorante driver nå uteserveringen hos seg selv og sommerrestaurantenTrattoria Cappucino. Den har åpent fra klokken 11 i sommersesongen, dersom det ikke øser ned. De lager enkle, elegante og rustikke retter med råvaren i fokus og har godt utvalg av italiensk spekemat og ost. De er kjent for sin steinovnspizza og pastarettene, men er også en yndet plass for befolkningen for å ta et glass med noe kaldt på en varm sommerdag. Av en eller annen grunn er det ofte ledig plass på uteserveringen her, så mange betrakter utekafeen i bakgården til domkirken for å være en av byens gjemte perler.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU