Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Gjøre og oppleve | 15/06/12

Parkjomfru i nød? Her er hjelpen!

Skrevet av Journalist hege.braaten@dittoslo.no

  

  • DEILIGE OSLO: Parklivet er noe av det aller beste med sommer-Oslo, men akkurat som fjellvettreglene finnes det parkvettregler. Sjekk våre råd her! Foto: ArkivDEILIGE OSLO: Parklivet er noe av det aller beste med sommer-Oslo, men akkurat som fjellvettreglene finnes det parkvettregler. Sjekk våre råd her!
  • Foto: Helge Høifødt Foto: Helge Høifødt
  12  
Er du av dem som aldri husker plastbestikket? Eller glemmer du at du kanskje også må tisse i løpet av en lang dag i parken? Eller drømmer du om parklivet, men er usikker på hva du må ha med? Ta det rolig, dette er nødhjelp for parkjomfruer.

OSLO: For selv om Oslo-folk er godt over snittet gode på å nyte det glade parkliv, finnes det mange der ute som slettes ikke har satt sine ben i en av byens fristende grønne lunger – i alle fall ikke for å tilbringe kvalitetstid på grønt gress i indre by.

Og er det noe man kjapt erfarer etter et par timer i park, er at det kreves langt mer enn grønt gress og solskinn for å virkelig nyte parklivet.

SJEKK VÅR STORE GUIDE TIL PARKENE I OSLO HER

Maten

For det første blir man sulten. Og blir du sulten kan det være greit å ha forberedt seg en smule på forhånd. Det første du bør investere i er et par plastbokser, de trenger slettes ikke være Tupperware til hundrevis av kroner, de har mange fine på din lokale matvarebutikk.

Plastboksene kan gjenbrukes, og du bruker dem selvsagt til å oppbevare maten din i, enten du velger salat, brødskiver eller grillmat. Slenger du et par kjøleelementer rundt er du garantert frisk og god mat, også etter et par timer i sola.

Skal du grille advares det sterkt mot å etterlate seg sorte flekker på gresset etter de populære engangsgrillene. Et hett tips er å investere i en liten «bøttegrill», som kan gjenbrukes. Evt sett engangsgrillen på asfalten, eller til nød i et tidligere svart hull på gresset. Og husk nå for all del å ha med mengder av vann, dersom det skulle gå galt!

Foto: Ikke oplyst

Spisingen

Å spise på gress er ingen spøk, hvis man ikke er forberedt. Det heteste tipset er å lage seg en liten «parkpose» dersom du har planer om å benytte deg av byens grønne lunger flere enn en gang. Hvis du skal pakke det du trenger hver gang kan vi nærmest garantere at du glemmer noe.

Det viktigste du trenger er kniv, gaffel, tallerken, glass og servietter. Og javisst er det lite miljøvennlig, men faktum er at papp og plast er å foretrekke når man er i parken. Kjøper du ett sett av alt du trenger har du så det monner sesongen gjennom.

Husk også at det kan være greit å ha med en kjøkkenkniv, dersom du skal skjære opp kjøtt eller annet.

I parkposen kan du også legge ketsjup, sennep og krydderier til eventuelt grilling.

LES OGSÅ:

Sushi i parken?

– Glem engangsgrillen hvis du vil ha god mat

Drikken

Det er forbudt ved lov å drikke alkohol på offentlig sted i Norge, og dermed også i parkene. Likefullt er det mange som tar sjansen på fine sommerdager til å ta seg et lite glass eller to.

Vi ønsker selvsagt ikke å oppfordre til lovbrudd, men skulle du likevel la deg friste over på den andre siden er det to hovedregler: Oppfør deg og husk for all del å ta med deg tomgodset ditt!

Vi oppfordrer imidlertid på det sterkeste til å ta med rikelige mengder med vann, saft, juice eller brus – varme sommerdager kan føre til dehydrering hvis du ikke sørger for å leske strupen.

Har du flere parktips? Del dem i kommentarfeltet nedenfor da vel!

Og så skal det ut...

Sitter du mange nok timer i en park får du etterhvert behov for fasiliteter, som det så fint heter. Til det er det kun ett råd som gjelder: Les deg opp på hvilke parker som har hva av fasiliteter. Der har vi selvsagt gjort en liten jobb for deg, sjekk vår parktisseguide her!

Noen få cafeer og utesteder tilbyr også toalettfasilitene sine til parkgjester, men disse er begrenset, så sjekk med personalet før du tar deg til rette. Enda et alternativ er selvfølgelig å benytte parken i eget nærmiljø, eventuelt i nærheten av venner, slik at man kan benytte seg av private fasiliteter.

Klærne

Som ellers i Norge hender det at både vær og temperatur endrer seg. Skal du i parken gjelder det å stille forberedt.

For det første er det lurt å ta med noe å sitte på. Både Ikea og enkelte matvarebutikker selger parkpledd, med plast på den ene siden, i tilfelle det skulle være fuktig i gresset. Er det en varm sommerdag med tørt gress er det heteste tipset et laken eller en sarong, som ikke tar like mye plass som et stort ullpledd eller håndkle.

Er det sol og varmt er det ingen grunn til å la bikinien ligge igjen hjemme, men har du planer om å bli i parken utover kvelden gjelder den gyldne norske regelen: Husk klær! Jakke, skjerf, sko og sokker er lurt å pakke med seg.

Foto: Ikke oplyst

Lek og moro

Glem nå ikke at parken også er et ypperlig sted for lek og moro – innenfor rimelighetens grenser så klart. Boccia, Kubb, Ringspill eller Crocket er strålende aktiviteter i parken, men pass på at du ikke forstyrrer andre parkgjester som vil prioritere ro og fred. Mange av Oslos parker er store, med fine områder for lek og moro!

Helt til slutt er det én gylden regel vi på det sterkeste oppfordrer alle parkgjester å følge: Ta hensyn! Er du i parken befinner du deg på offentlig sted, og kanskje er ikke alle like interessert i å få bocciakula di i fanget, eller champagnekorken din i hodet.

Men når det er sagt: Parkene er kanskje våre fineste oaser og perfekt for å nyte Oslo-sommern. God sommer!

HVILKEN PARK ER DIN FAVORITT? SJEKK VÅR PARKGUIDE HER OG SI DIN MENING OM OSLOS PARKER!

Og hvis du trenger musikk til parken, har vi jo alltids dette albumet:


Kommenter denne artikkelen

Kommentarer

Ikke glem det ALLER viktigeste

søppelpose folkens! Parkene er ofre et begredelig syn etter en fin sommerdag, og det er direkte flaut at vi ikke klarer å tenke lenger enn til nærmeste søppelkasse. Er søppelkassen full, så ta søplet ditt med til neste kasse, eller til den du har hjemme. Ellers vil fugler, rotter, vind osv sørge for at alt ligger utover neste morgen, og parken set ut som ei dynge. Komunen kan gjerne bidra med flere og større avfalls dunker, gjerne slike som er gravd ned og som ingen klarer å rote i.

Nyt sommern!!

 

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU