Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Gjøre og oppleve | 31/05/12

Stiløping i marka

  • Hvorfor stenge seg inne på et klamt treningssenter når man kan løpe i marka? Foto: ArkivHvorfor stenge seg inne på et klamt treningssenter når man kan løpe i marka?
Marka er et døgnåpent treningssenter som byr på utallige treningsmuligheter for alle og enhver. Og ikke minst er det gratis!

I marka finnes muligheter for korte eller lange gåturer og joggeturer, tømmerstokker i hoppe på, greiner å dra seg opp i, og bakker der man kan trene spenst og setemuskulatur. Det finnes langt flere runder å bevege seg i enn hovedfartsårene rundt og ved Sognsvann.

Få tips fra Team United Bakeries om trening i marka.

Sommerstiene er merket med blått, og det er svært god merking i hele marka. Det er ikke langt mellom hvert skilt som viser både kilometer og veivalg til neste destinasjon

Her kommer et lite utvalg turer på sti for de som ikke ønsker å jogge i tog rundt Sognsvann, men heller vil nyte markas ville natur i ro og fred.

Trykk på bildene for mer informasjon om stitipsene.

Rundtur fra Frognerseteren

Holmenkollveien 200
0376 Oslo

Rundtur fra Frognerseteren

Omtrent halvveis på turen ankommer du Kobberhaughytta. Foto: Kaja Stabursvik

Med Frognerseteren som utgangspunkt har man et hav av turmuligheter for sine føtter. Man kan løpe en liten runde på blåmerket sti rundt på Tryvannshøgda, eller man kan ta seg innover mot stuene lenger inn i marka på skogsbilvei eller blåmerket sti.

Folketomt på Sognsvann

Sognsvannsveien 1
0863 Oslo

Folketomt på Sognsvann

Foto: Arkiv

Med Sognsvann som utgangspunkt har man mange fine stier å velge i. Man skal heller ikke langt bort fra vannet før man har stiene og veiene for seg selv.

Myrløping

Nikulpmyrene 1
0376 Oslo

Myrløping

For en annerledes løpetur, ta deg et par runder i myra. Foto: Kaja Stabursvik

Kun fantasien (og formen) setter grenser for hvordan og hvor lenge man vil trene. I marka er det flust av myrer man kan legge på sprang i dersom man ønsker en litt annerledes løpetur.

Korte og lange turer i Lillomarka

Gode muligheter for korte og lange runder på sti i Lillomarka. Foto: Kaja Stabursvik
Lillomarka byr på flotte stier og tydelig merkete løyper i kupert terreng med innfart fra flere steder i Groruddalen.

Kort og godt på Oslos tak

Holmenkollveien 200
0376 Oslo

Kort og godt på Oslos tak

Kort, men kupert runde rundt Tryvann. Foto: Kaja Stabursvik
Man trenger ikke løpe langt, og det er lett å gjøre det morsomt. Plask rundt i myrene rundt Frønsvollsåsen, lek deg i bakkene i Tryvann eller ta deg et bad i et av de mange vannene i marka.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU