Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Musikk | 06/07/12

Bugge Wesseltoft Solo

  • Foto: Ikke oplyst
Beskrivelse fra bruker
Beskrivelse laget av Oslo Jazzfestival 6. jul 2012

Mot slutten av 2011 slapp Bugge Wesseltoft soloalbumet “Songs” som ble skamrost av kritikere og lå ni uker på VG-lista, og onsdag 15. august kommer han til Universitetets aula for å spille fra dette albumet.

Pianist, komponist og produsent Jens Christian Bugge Wesseltoft er født i Porsgrunn og oppvokst i Skien. Som sønn av gitaristen Erik Wesseltoft, ble han tidlig eksponert for musikk, og han spilte selv tuba og stortromme i skolemusikken, samt tangenter i lokale band. I 16-års alderen startet han i punkeband, men påvirkningen fra faren var sterk, og siden midten av 1980-tallet har det stort sett dreid seg om jazzrelatert musikk.

Da Bugge Wesseltoft flyttet til Oslo, ble han en ettertraktet musiker i pop- og rockkretser og spilte blant annet med Lava og Dance With a Stranger. I årene som fulgte spilte han også med en rekke jazzgrupper som Et Cetera, Oslo Groove Company, Talisman Group, Desafinado, Jazz-Punk Ensemblet, Beady Belle og Crimetime Orchestra. I 1993 takket Wesseltoft ja til det prestisjetunge oppdraget med å skrive bestillingsverket til Vossajazz, og han fikk da endelig muligheten til å skape et større verk og friheten til å samarbeide med de musikerne han selv ønsket. ”A Little War Story” ble en stor suksess, og året etter så New Conception of Jazz dagens lys året etter. Albumet med samme navn ga Bugge Wesseltoft Spellemannsprisen i klassen for jazz, og i kjølevannet av denne utgivelsen fulgte omfattende turnévirksomhet. Senere kom det ytterligere fire kritikerroste album inkludert en liveinnspilling, men i 2005 la Wesseltoft New Conception of Jazz på is og konsentrerte seg blant annet om solokarrieren og Ragatronics-prosjektet sammen med DJ Per Martinsen. Under Oslo Jazzfestival 2011 plukket Bugge Wesseltoft opp tråden fra New Conception of Jazz og presenterte et helt nytt prosjekt som siden har fått navnet Bugge and Friends. Prosjektet ble meget godt mottatt, og han har siden holdt en rekke konserter i inn- og utland med dette bandet.

Under årets festival er det igjen solokarrieren som står i fokus. "Songs" er Bugge Wesseltofts fjerde soloalbum. På dette albumet har Wesseltoft samlet et knippe standardlåter, og albumet preges av hans meget personlige og ærbødige tolkninger av jazzarven som har bidratt til å forme ham som musiker.

Besetning: Bugge Wesseltoft (piano)

Lenker:
http://www.gubemusic.com/artist_2
http://www.myspace.com/buggewesseltoft

 

Nearby

Javascript is required to view this map.
Map
Du må være logget inn for å melde deg på dette arrangementet

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU