Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Musikk | 11/05/12

Emergenzafinale på Rockefeller lørdag

  • Last Night Render håper på mye folk til Emergenzafinalen lørdag. Foto: PromoLast Night Render håper på mye folk til Emergenzafinalen lørdag.
I 2011 vant norske Envy den internasjonale Emergenza-finalen. I løpet av noen kveldstimer 12. mai skal det avgjøres hvem som får representere Norge på årets Emergenza festival.

SENTRUM: Emergenza festivalen har sin opprinnelse i Italia, tidlig på nittitallet. Formålet med festivalen er å slippe frem ukjente og usignerte band og artister. I 2012 finnes Emergenza i alle de viktigste musikkbyene i Europa, Nord-Amerika, Japan og Australia.

Tøff kvalifisering

Pål Sørvær, vokalist i oslobandet Last Night Render, er spent før lørdagens finale.

– 14 oslobaserte band, pluss vinnere fra Stavanger- og Bergens-kvalifiseringen skal på scenen samme kveld. Håper det kommer masse folk! Det hadde vært kult med ordentlig trøkk fra salen.

Pål forteller om bra publikumsoppmøte under semifinalene på John Dee.

– Alle bandene har sine fans, og blir det mye folk på Rockefeller kan det fort bli veldig gøy. Og det er jo en bra måte å få med seg band og musikk man ellers ikke ville ramlet borti, her er det veldig mye forskjellig å se og høre, sier Pål Sørvær.

En vei å gå ...

Lørdagens vinner går videre til Nordens finale, og derfra sendes to nordiske band til den internasjonale finalen i Tyskland, som holdes på Taubertal Open Air Festival. I Tyskland får finalistene spille på samme scene som store internasjonale navn, og en jury med medlemmer fra den internasjonale musikkbransjen velger ut en internasjonal vinner som får en showcase turné i Europa.

– Vi drømmer selvsagt om å komme helt dit, men uansett har dette vært moro. Og gitt oss masse inspirasjon, avslutter Pål, og håper på godt med fans som stemmer på Last Night Render lørdag.

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU