Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Musikk | 12/04/12

Frank Znort – endelig på vinyl

  • PLATECOVER: Det er ingen hvem som helst som har laget platecoveret til Frank Znort Quartets plate «Perler for svin», selveste Christopher Nielsen kan signere det. Illustrasjon: Christopher Nielsen Foto: Ikke oplystPLATECOVER: Det er ingen hvem som helst som har laget platecoveret til Frank Znort Quartets plate «Perler for svin», selveste Christopher Nielsen kan signere det. Illustrasjon: Christopher Nielsen
De er trolig verdens største kvartett, og sannsynligvis det eneste bandet som spiller gratiskonserter for fulle hus hver eneste uke. Frank Znort Quartet er igjen plateklare.
LØKKA: Historien om det som etterhvert skal bli Oslos aller største – og kanskje best kjente – kvartett begynte på en litt sliten pub i Gamlebyen i 1998. 15. april er det 14 år siden Frank Znort Quartet spilte sammen på St. Hallvards pub & bistro for første gang, og det skal selvsagt feires.

Hver eneste søndag spiller kvartetten, som i skrivende stund teller 19 musikere, gratis konsert på Blå.

Få plata på kjøpet

Førstkommende søndag blir det selvsagt også konsert, men for en gangs skyld koster det flesk å komme inn. Til gjengjeld kan du glede deg over særdeles eksklusive giveaways.

Det er nemlig sånn at kjempekvartetten har vært i studio og spilt inn plate. Tar du turen på søndag og slenger en blå seddel på disken, ja da får du selveste vinylplata med på kjøpet.

Frank Znort Quartet har blitt betegnet som et skrangleorkester, men det er i aller høyeste grad med positivt fortegn. Jazz, punk, ska, reggae og innslag av storband er sjangre de nok føler seg mest komfortable med, og har du vært på en av de mange liveopptredenen deres har du garantert kjent det rykke i dansefoten, enten det er den eller den sjangeren som spilles fra scenen.

– Her snakker vi fullt øs og stormende jubel til stor begeistring for hovedstadens borgere, skriver plateselskapet Nordic Records i en pressemelding i anledning lanseringen.

Kollapset i studio

Det ferske albumet er innspilt og mikset i legendariske Abbey Road studio. Her tilbrakte FZQ noen fantastiske, men meget hektiske dager. På tre dager rakk de å spille inn 36 sanger før vokalist Arne kollapset på siste sang. Da var det nok musikk for denne gang.

– FZQ er et av de få bandene som har stått sterkest gjennom snart to generasjoner av jantelov og finanskriser. Etter 14 år kan man vel trygt kalle Frank Znort Quartet for et legendarisk band. FZQ har endelig vært i studio og spilt inn nærmere 40 låter, og av disse er det plukket ut 26 som nå skal se dagens lys på dobbel CD og vinyl, forteller de videre.

Søndag førstkommende er det altså release på Blå, for en gangs skyld med inngangspenger. Offisielt plateslipp er satt til 27. april.

– Musikken er vill, vakker, sexy og til tider vulgær. Med 19 musikere i bandet pluss gjesteartister så vet man aldri hva man får fra FZQ, men en ting er du garantert, nemlig et forrykende liveshow, lover plateselskapet.
Javascript is required to view this map.
Map

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU