Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Musikk | 27/04/12

Goran Kajfeš Subtropic Arkestra

  • Foto: Ikke oplyst
Beskrivelse fra bruker
Beskrivelse laget av Oslo Jazzfestival 27. apr 2012

Under årets by:Larm gikk Goran Kajfes av med seieren i Nordic Music Prize 2011 for albumet ”X/Y”. Han kjempet om prisen med sterke navn som Björk, Ane Brun og Lykke Li. Dette albumet er også blitt hyllet i alt fra Mojo Magazine til The Independent, og i august kommer Goran Kajfes til Oslo Jazzfestival for å spille musikk fra dette albumet sammen med Subtropic Arkestra.

Goran Kajfes har spilt en sentral rolle i Sveriges musikkmiljø i en årrekke. Han er en svært ettertraktet musiker, komponist, arrangør og produsent og har blant annet samarbeidet med Monica Zetterlund, Stina Nordenstam, Neneh Cherry, The Soundrack of Our Lives og Bo Kaspers Orkester. I tillegg til solokarrieren spiller Kajfes også i Oddjob og Nacka Forum. ”X/Y” er tredje album i eget navn for Goran Kajfes. Han debuterte med ”Home” på Blue Note i 2001 og fulgte opp med 2005-utgivelsen ”Headspin” som vant en svensk Grammis.

Goran Kajfes henter inspirasjon fra mange kanter og er utvilsomt en eksponent for visjonær og fremtidsrettet jazz. ”X/Y” er et todelt album, og de to delene utfyller hverandre samtidig som de er motsetninger. X-delen er energisk, fargerik og ekstrovert og fremføres sammen med et ensemble. Y-delen er elektronikabasert, minimalistisk og introvert og fremføres i duoformat. Konserten under årets festival tar utgangspunkt i X-delen av albumet.

Besetning: Jonas Kullhammar, Per ”Ruskträsk” Johansson (saksofon/fløyte), Goran Kajfes (trompet), Jesper Nordenström (orgel), Andreas Söderström (gitar), Johan Berthling (bass), Lars Skoglund (trommer)

 

Nearby

Javascript is required to view this map.
Map
Du må være logget inn for å melde deg på dette arrangementet

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU