Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Musikk | 30/06/12

Iver Kleive: Requiem

  • Foto: Ikke oplyst
Beskrivelse fra bruker
Beskrivelse laget av Oslo Bach-kor 30. jun 2012
Beskrivelse oppdatert av Oslo Bach-kor 5. okt 2012

Orgel:
Iver Kleive

Solister:
Ingebjørg Kosmo (Mezzosopran)
Trond Halstein Moe (Baryton)

Kor:
Oslo Bach-kor
Con Vocale
m.fl.

Dirigent:
Ragnar Rasmussen

I den femårsperioden fra 1997 til 2002 hvor Requiem har blitt til, er det flere hendelser som har vært med på å forme musikken. Fra dypt tragiske personlige til globale hendelser opplevd via nyhetsbildet. Smerten i å miste et kjært familiemedlem, redselen i å iaktta tvillingtårnene som faller i New York, medfølelsen med å se kister med unge soldater fra Irak og Afghanistan på vei hjem til sine familier, og, - smertelig å vite hva deres kjære må gå gjennom.

Den 22.juli 2011 rammet terroren også vårt eget land, og det uvirkelige skjedde her i lille, fredfulle Norge. De enorme ødeleggelsene, de drepte og skadde i Oslo, alle de unge som falt på Utøya, de som overlevde, men som må bære med seg det forferdelige som skjedde, og de pårørende som har mistet noen av sine kjære.
Requiem fikk en enda større aktualitet, og musikken formidler på mange måter dimensjoner som beskriver det veldig mange følte: redsel, sinne, sorg, men også tilhørighet, samhold, håp og trøst, og en bønn om at de som har gått bort skal få evig hvile.

Iver Kleive ønsker at Requiem skal være et musikalsk uttrykk til bønnen om at de som har gått bort skal få en evig hvile. Det er en hyllest til døde som har stått ham nær, og til ofre for ubarmhjertige hendelser i vår samtid. Og formidling om et håp om trøst til dem som sitter igjen.

Lux aeterna: http://www.youtube.com/watch?v=rXgWHOqkwjQ

 

Nearby

Javascript is required to view this map.
Map
Du må være logget inn for å melde deg på dette arrangementet

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU