Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Musikk | 24/04/12

Jonathan Johansson

  • Foto: Ikke oplyst
Beskrivelse fra bruker
Beskrivelse laget av Atle Bøckmann 24. apr 2012

JONATHAN JOHANSSONS forrige album, "En hand i himlen", ble hyllet av kritikere og elsket av et bredt publikum. Foruten Grammis. og P3 Guld-nominasjoner ble albumet også tildelt Nöjesguidens Stockholmspris for Bästa Musik.
Oppfølgeren "Klagomuren", som ble sluppet rett før jul, er akkurat som tidligere et samarbeide mellom Jonathan Johansson og produsenten/ multiinstrumentalisten Johan Eckeborn.
"Klagomuren är en revolt mot misslyckandet, sånger om trotset som krävs. Med en idealism som tror på allvaret och hjärtats uppriktighet. En röst som liksom svävar, eller !yter, som förbannar, vädjar. Med orglarna och det förrädiskt smekande vita bruset som påminner om något, förlåtelse kanske, eller en kommande dom. Och trummorna, rytmerna – exorcismen! Om "En hand i himlen" var en kallt elektroniskt hav är "Klagomuren" en vind i svart blänkande silver knuten runt kroppen. Nio sånger. Som ihärdiga, hopplösa besvärjelser. Och varför då? Vad ska de vara bra för? Kanske är de det enda som kan få himlen att öppna sig. Så att regnet äntligen kan falla."
På spørsmål om hva de egentlig ville i studio, hvordan de tenkte, svarer Jonathan i en SMS: "Vi tänker inte. Det är det som är grejen. Vi arbetar oss från de låtar och instrument vi har tills vi får rysningar." Med andre ord, et hardt metodisk arbeide, langsomt utmeislet, der nøkkelen har vært stramme tøyler - og å aldri gi seg.
Albumet er innspilt av Johan Eckeborn, mixet av Michael Ilbert og Anders Hvenare, samt mastret av Tom Coyne.

Videoen til Centrum kan sees her: http://www.youtube.com/watch?v=KIjguR6UKAQ, Blommorna her: http://www.youtube.com/watch?v=Ty2se_-Z2B4

 

Nearby

Javascript is required to view this map.
Map
Du må være logget inn for å melde deg på dette arrangementet

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU