Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Musikk | 22/03/12

Knut Schreiner vil ikke være superband

  • PLATEKLARE: Knut Schreiners nye band Mirror Lakes slipper plate på Mono fredag kveld. Foto: Bare Bjarne/Promo Foto: Bare Bjarna/PromoPLATEKLARE: Knut Schreiners nye band Mirror Lakes slipper plate på Mono fredag kveld. Foto: Bare Bjarne/Promo
Fredag slipper Knut Schreiner og hans nye band Mirror Lakes sitt selvtitulerte debutalbum.
SENTRUM: Mirror Lakes består av en erfaren gjeng med musikere fra Turboneger, I Was A King, Serena Manesh, Heroes And Zeroes og Hello Goodbye.

Bandet har allerede blitt hypet som en «supergruppe», noe Knut Schreiner synes er synd.

- Man blir automatisk strengere bedømt av kritikerne. Dessuten er de fleste i bandet forholdsvis ukjente, bortsett fra meg som spiller i Turboneger. Det er naturlig når man starter band i 30-årene, at medlemmene har fartstid fra mer eller mindre kjente band, sier han.

- Føler dere presset?

- Vi prøver å ikke føle noe press. Presset har bare en negativ effekt i det lange løp og gjør hele prosessen med å lage og utgi musikk mer psykologisk komplisert, og bør unngås, sier han.

Musikalsk frihet

Schreiner er mest kjent som gitaristen «Euroboy» i Turboneger. Nå synes han det er deilig å ta av seg sminken og spille i et «lite» norsk band i igjen.

- Det er en frihet, ikke minst musikalsk. Men det må ikke misforstås; Jeg er selv en sentral del av Turbonegers kreativitet og synes det er et fantastisk bra rockeband. Mirror Lakes følger et annet musikalsk spor hos meg, et spor som går tilbake til Kåre and The Cavemen og Euroboys, sier han.

- Hvilke ambisjoner har bandet fremover?

- Vi vil gjerne ha bandet i flere år, gi ut bra plater og gi gode konsertopplevelser til publikum, utvikle oss som musikere, produsenter og låtskrivere, sier han.

Feirer utgivelsen

Fredag kveld er det klart for releasekonsert på Mono, og Mirror Lakes gleder seg til å feire utgivelsen.

- Vi gleder oss til å spille for venner og kjente. Bandet er bra og plata, som er spilt inn stort sett live, er lett å gjengi i konsertformat. Jeg gleder meg mest til å slappe av over noen øl og feire utgivelsen av en plate vi er veldig stolte av, avslutter han.

Javascript is required to view this map.
Map

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU