Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
SIO anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Add to Favorites Share Send
Musikk | 26/01/12

Siri sjarmerte stort

  • Siri Nilsen leverte varene på John Dee.    Foto: Anders BøeSiri Nilsen leverte varene på John Dee.    Foto: Anders Bøe
  • Vi venter spent på å få se Siri på en større scene.    Foto: Anders BøeVi venter spent på å få se Siri på en større scene.    Foto: Anders Bøe
  12  
Visepop-kometen Siri Nilsen levde opp til forventningene onsdag kveld.

Nilsen har hatt stor suksess den siste tiden. I tillegg til en rekke radiospillinger av singelen «Alle snakker sant», plassering på VG-lista og Spellemann-nominasjon, ble kveldens konsert på John Dee utsolgt etter kort tid. I kjølvannet av dette er det også satt opp en ekstrakonsert på Rockefeller 16.mars.

Bedre live

Det siste albumet til Nilsen «Alle snakker sant» kom ut sent i 2011 og har gått noen runder på denne anmelders stereo de siste månedene. Et tidvis melankolsk og nedstrippet album som har høstet toppkarakterer av de fleste musikkjournalister her til lands.

Det var dog en befrielse å høre låtene live. På plata høres noe av perkusjonen og «krydderet» litt «billig» ut, samt flatt og digitalisert.

Live var det en helt annen verden. Det ble mer trøkk og låtene kledde et fullt band med dyp cello, drivende tunge trommer, og Siri Nilsens fabelaktige stemmekraft fikk mer rom å leke seg på.

De beste eksemplene på at ting virkelig klaffet var låtene «Hode, hjertet eller magen» og «Alle snakker sant», mens «Stille vann» fremstod som litt kjedelig og intetsigende.

Les publikums dom over konserten her!

Jarle Bernhoft

Nilsen prøvde å fremstå mystisk, med et alvorlig ansiktsutrykk da hun entret scenen på John Dee. Det tok dog ikke lang tid før det lure smilet snek seg frem og latteren boblet over.

Det var umulig å ikke la seg sjarmere av Nilsen, der hun struttet med babymagen og med et lurt smil byttet fra ukulele til gitar og sa; «Da går vi over til den som ikke har krympet i vask». Publikum smeltet og en dame fikk latterkrampe i ti minutter.

Det som kanskje ikke funket helt optimalt under konserten var da hun prøvde seg på «sampling» eller «looping» som Jarle Bernhoft er kjent for. Her måtte det noen forsøk til før sporene stemte overens. Og etter hvert som flere spor med klapping og vokaler ble lagt hørtes hun til tider ut som en rapper ute av sync med beaten.

John Dee virket som en passende arena for Siri Nilsens visepop, men hun fortjener å stå på Rockefeller og kommer garantert til å levere varene der også.

Hør klipp fra Siri Nilsens siste album her:

Skriv din egen vurdering

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU