Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
SIO anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 31/08/12

Digg på Dögnvill

Skrevet av Journalist skjerioslo@dittoslo.no

Frogner & Furuset er skjeriOslos restaurantanmeldere. Alle måltider som skal anmeldes må koste under 200-lappen per person. Er du enig eller uenig? Si din mening ved å bruke linken nedenfor.

Dögnvill Bar & Burger

Maridalsveien 13 H
0178 Oslo

Åpningstider

man - tor: 12:00-01:00
fre - lør: 12:00-03:00
søn: 12:00-01:00


e-post@dognvillburger.no

Kontakt

21 38 50 10
 
Brukerne mener
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

  

 • Burger & Milkshakes: Med Dögnvills «Chipotle» følger en herlig chipotlemajones på tørket chili i bunn og en syrlig, argentinsk chimichurri-grillsaus. Milkshakene alene er verdt besøket, her med blåbær og sjokolade. Foto: Ikke oplystBurger & Milkshakes: Med Dögnvills «Chipotle» følger en herlig chipotlemajones på tørket chili i bunn og en syrlig, argentinsk chimichurri-grillsaus. Milkshakene alene er verdt besøket, her med blåbær og sjokolade.
 • Renskåret: Furuset spiste «BNC» med Manchego og Chorizo, og jublet. Annerledes ingredienser og renskåret, saftig kjøtt på kullgrillen gir masse smak. Samt en ensom, men glad sylteagurk ved siden av. Foto: Ikke oplystRenskåret: Furuset spiste «BNC» med Manchego og Chorizo, og jublet. Annerledes ingredienser og renskåret, saftig kjøtt på kullgrillen gir masse smak. Samt en ensom, men glad sylteagurk ved siden av.
 • LYS LUNSJTID: Dögnvill Bar & Burger har et røft, åpent og moderne lokale. Store vindusflater, ujålete fabrikkdetaljer og stiren design gir en trendy faktor. Foto: Ikke oplystLYS LUNSJTID: Dögnvill Bar & Burger har et røft, åpent og moderne lokale. Store vindusflater, ujålete fabrikkdetaljer og stiren design gir en trendy faktor.
 • Dögnvill Bar & Burger, Vulkan. Foto: Ikke oplystDögnvill Bar & Burger, Vulkan.
Dögnvill Bar & Burger ved Vulkan varter opp med sprekt lokale, knallgod burger, fløyelsmyk milkshake og trivelig service. Vi slo til på det gode lunsjtilbudet.

UNDER 200-LAPPEN: Frogner og Furuset valgte sen lunsjtid for vårt besøk hos de selvoppnevnte «burgernerdene» ved Akerselva. Til lunsj er nemlig en milkshake eller mineralvann inkludert i burgerprisen (Fra 11-15).

Og begge ville vi jo da prøve en tjukk milkshake laget på Charlottes Premium fløteis - en med blåbær og en med sjokolade - servert i duggfriske stålbeger.

LES OGSÅ: Fett eller fælt? Frogner & Furuset gir deg restaurantanmeldelser i Oslo!

Meny & mat

Dögnvill har ti burgere: Seks med storfekjøtt, to med kjøtt av utbeinet kyllinglår, èn med soyamarinert salmalaks og en vegetarvariant med stekt Portobellosopp - til priser fra 129 til 159 kroner.

Kjøttsultne Frogner ville ha «Dögnvills Chipotle», som er en «The Classic» med chipotlemajones og chimichurrisaus (argentinsk bbq-saus med urter, tomat og eddik), mens Furuset var i det spanske hjørnet og gikk for en «BCN» med manchego-ost, chorizopølse og en tykk salsa verde.

- Veldig, veldig god smak og grillfeeling, men kjøttet er hakket råere enn medium stekt. Herlig chili på tunga, mumler Frogner med mat i munnen.

HAR DU SPIST PÅ DØGNVILL? ENIG ELLER UENIG? SKRIV DIN ANMELDELSE HER!

Furusets variant var til gjengjeld perfekt stekt, og de spanske ingrediensene ga et originalt løft for smaksløkene.

Milkshakene er farlig gode, med gledelig hjemmelaget som stikkord for hvert smaksdrag av sugerøret.

Da lunsjtilbudet ga oss plass på budsjettet, slo vi også til med to sideretter på deling: Fries med aioli (39,-) og en grønn salat (39,-). Dette smakte helt greit uten å imponere. Den grønne salaten kunne med fordel vært mer spennende enn å inneholde tomatskiver og en enkelt type salat.

For dem som ikke rekker lunsjtilbudet, koster «Dagens Combo» med burger, fries og milkshake 239 kroner.

SULTEN? HER FINNER DU «FEMTEN FINE BURGERE» I OSLO

Lokale & service

Industri - og fabrikkpreget som kjennetegner området er tatt inn og blandet med moderne designgrep. Bak en stor glassflate kan en se kokkene kokkelere, utsikten til Dansens Hus og Mathallen gir assosiasjoner til kunst og mat og industrilampene i taket sender et matt og mykt lys over bordene.

Med sine neonlys og fargepærer tipper vi stedet kommer aller best til sin rett på kvelden.

En ung, oppmerksom og blid servitør skapte en god atmosfære, og hun bød mer enn gjerne på sine anbefalinger. Kun ti gjester er sammen med oss i lokalet, så servicen er som forventet.

LES OGSÅ: «SNIKKTITT OG PRØVESMAK» PÅ MATHALLEN

Høyrygg gjør inntrykk

Burgerne er laget på høyrygg storfe fra Prima Jæren, og kvernet hos Albert Idsøe i Stavanger. Brødet er økologisk og levert av Kolonihagen bakeri på Sinsen.

Frogner er opptatt av brødbakst, og verdsetter at dagens bakte kalorier, med en gyllen stekeskorpe er sunt håndverk heller enn industripreget burgerbrød fra dagligvarehyllen.

Burgerfilosofien på stedet strekker litt på den tradisjonelle oppfatningen av en real burger. Og det liker vi. Ingredienser og tilbehør som chèvre, appelsin, aubergine, ingefær, manchego og fikenmarmelade, gjør at tankene leker litt med hvordan lørdagsburgeren kan se ut på hjemmebane neste gang.

Dögnvill har et greit utvalg viner, og menykartet viser at de ønsker å dele sin forkjærlighet for utenlandsk importøl.

Frogner og Furusets budsjett tillot ikke slike leskende krumspring, men en karaffel vann og to søtfriske milkshakes gledet oss gjennom hele måltidet. På dessertkartet leste vi om Pasjonsfruktmousse, Gulrotkake, Brownie og iskrem.

Restauranten er verdt et besøk og kan godt bli et langvarig bekjentskap. Allerede noen få måneder etter åpning har stedet blitt litt av en «snakkis». Dessuten har de nattquiz hver tirsdag fra klokken 22. Er du glad i kvalitetsburger med stil og et stilfullt nytt bekjentskap, verken går du deg bort eller gjør deg bort på Dögnvill Bar & Burger.

Regningen havnet på 376 kroner for to personer.


Les også: Maten må demonteres på Rice Bowl!

Skriv din egen vurdering

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU