Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 13/03/12

Fem gode biffsteder

Skrevet av Journalist trine.dahl-johansen@dittoslo.no
Oslofolk elsker en god gammeldags biff og det finnes mengder av steder som serverer folkefavoritten. Her er fem steder hvor kjøttelskerne virkelig kan få blod på tann!


OSLO:
På restaurant får man stort sett tre typer biffkjøtt: indrefilet, ytrefilet og entrecôte. Indrefileten er det møreste kjøttet på dyret. Ulike deler av indrefileten har forskjellige betegnelser, som filet mignon og tournedous. Den mest eksklusive delen heter chateubriand og er midtstykket av fileten, informerer opplysningskontoret for egg og kjøtt.Den blir ofte skåret ut som et 400 g stort stykke, og servert til to personer.

Enden på indrefileten har flere forskjellige betegnelser: biffteck eller biffsteken. Den er ypperlig til biffer, den kan stekes hel, eller brukes til biffgryter. Indrefilet egner seg selvfølgelig også meget godt til helsteking.

Ytrefilet er jevnt tykk hele veien og er derfor lett å dele opp i biffer, ca. 2 cm tykke. Ytrefilet egner seg også til helsteking.

Entrecôte er den saftigste, mest smakfulle biffen på grunn av fettmarmoreringen og er gjerne veldig mørt.

De største og feteste biffene er de beste. Entrecôte skjæres opp i 1,5 - 2 cm tykke biffer eller brukes til helsteking.

Har du en favoritt blant byens biffrestauranter, som ikke er nevnt i guiden? Si hva du mener her!

Når du har funnet ut hva slags biff du ønsker å sette tennene i, er det bare å lete seg fram til en av Oslos mange biffsteder. Vi har funnet fram til fem stykker som kan være verdt å ta turen innom:

Les også: 

– Klag på biffen om den er dårlig!

St. Lars: Kjærlighetsbarn på grillen

Michelinsk stjernedryss over Maaemo

Buffalo bar & bistro

Foto: Trine Dahl-Johansen

Buffalo bar & bistro byr på både entrecôte, ytre- og indrefilet og her tas det hensyn til magen. Entrecôte og ytrefilet fås i versjoner for herrer (300g) og damer (200g) Man kan også gi seg i kast med en klassisk T-bone steak. På menyen finner man også laks, hamburger og kylling om man vil ha noe annet enn et digert rødt kjøttstykke.

MeatMarket

Lille Stranden 10
0252 Oslo

MeatMarket

Foto: Ikke oplyst

Alt storfekjøtt hos MeatMarket på Tjuvholmen er av rasen Angus og grilles på kullgrill. Her finner man grillet indrefilet, pepperbiff og entrecôte. Man får også grillet hjortefilet om man vil ha mer viltsmak på tungen. Restauranten tilbyr også barnestørrelse på entrecôten, så også den yngre garde kan kose seg med skikkelig kjøtt og slipper å ty til den tradisjonelle hamburgeren eller pølsene.

Trancher Entrecôte

Thorvald Meyers gate 78
0550 Oslo

Trancher Entrecôte

Trancher, Grünerløkka. Foto: Lars Weimoth

Trancher har kun én hovedrett: Entrecôte. Og mottoet er slow food, served fast. De steker entrecôten på veldig lav varme i mange timer og får fram et nydelig resultat. Mer valgfrihet på tillbehør og drikke.

Grilleriet

Storgata 21-23
0155 Oslo

Grilleriet

Foto: Ikke oplyst

Mye av Grilleriets unike karakter er at det meste av maten tilberedes på en Josper kullgrill. Grillen er selve hjertet i restauranten og på kjøkkenet, og med mulighet for temperatur på nærmere 1100 grader, sørger den for at kjøttet beholder sin saftighet.
Rundt kjøkkenet har de installert en bred bardisk, hvor det er dekket opp til flere gjester. Her kan du sitte kun få meter fra kokkene som lager maten og det er selvfølgelig lov å stille kokkene spørsmål når de jobber.
På menyen finner man for tiden to biffvarianter: grillet indrefilet og kjake av gris, samt oksekotelett.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU