Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 07/09/11

Fem gode burgere

  • Det er vanskelig å si hvilken burger som er best i byen, men her har du fem soleklare kandidater. Foto: CLIPARTDet er vanskelig å si hvilken burger som er best i byen, men her har du fem soleklare kandidater.
De fleste av oss vet å sette pris på en real hamburger. Vi viser deg veien til noen av byens beste.

OSLO: Grovkvernet storfekjøtt. Rikelig dandert med salat og dressing, trygt omkranset av et stykke mykt brød som sørger for at intet går til spille.

Mange vil ha det til at du lager den beste burgern hjemme på ditt eget kjøkken, men vår liste over noen av byens aller beste burgere kan kanskje få deg til å skifte mening?

Fyret Mat & Drikke

Youngstorget 6
0181 Oslo

Fyrets “Skipperburger”

Foto: Fyret Mat & Drikke

Kanskje byens beste hamburger. 250 gram godt oksekjøtt, kvernet og blandet sammen med topphemmelige ingredienser etter “Slakter Bobs” oppskrift, før den deretter blir medium stekt på gassgrill. Serveres med grovt hamburgerbrød. For 25 kroner ekstra kan du i tillegg velge mellom flere oster, urtestekte poteter, speilegg, champignon eller ananas som tilbehør. Dette er ikke fastfood. Dette er mat laget med flid og omtanke. Det er mange gode grunner til å besøke Fyret på Youngstorget, men hamburgeren er ganske enkelt legendarisk. Sammen med en duggfrisk er kvelden garantert perfekt.

Texburger Ullern

Drammensveien 215
0271 Oslo

Texburger – en smak av åttitallets gleder

Svært mange Oslo-borgere har ramla innom Texburger i Universitetsgata på vei hjem fra byen. Mange av dem er nok innom dagen derpå også. Når stedet dukket opp er uvisst for Skjer i Oslos redaksjon, men det klassiske gatekjøkkenet har liksom alltid ligget der. Dette er ikke et sted du tar med deg noen på første date. Ei heller svigermor på søndagsmiddag. Men du verden for noen burgere disse gutta klarer å diske opp med. Her er det ikke noe dill (bokstavelig talt). Hos Texburger er det i tillegg til et godt stykke malt storfekjøtt mellom brødene dressingen som er avgjørende for den fantastiske smaken. Hvem sa at kinakål og Thousand island er feil? Vanskelig å fremheve en av burgerne spesielt, da de fleste av dem er dynget ned med tidligere nevnte dressing og kaninføde. Dette smaker av åttitall, i positiv forstand! Det er fett, salt og herlig ærlig.

Dattera Til Hagen

Grønland 10
0188 Oslo

Dattera til Hagen

Foto: Google

Om du skal gyve løs på Dattera til Hagens chilliburger kan det lønne seg å ha litt plass i magan. Her snakker vi om en av byens desidert største, sterkeste og beste. Stort saftig brød, chili con carne, rømme og guacamole kombinert med et realt stykke grovmalt oksekjøtt gjør bokstavelig talt susen om du tåler litt trøkk på ganen. Sommerstid anbefales bakgården, da det kan være greit med litt luft rundt ørene etter en real chilliburger.

T.G.I. Friday's Paleet

Karl Johans gate 37
0162 Oslo
12
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

TGI Fridays Karl Johan

Foto: Ikke oplyst

Det finnes mange meninger om Fridays på Karl Johan, men en ting kommer du ikke unna. Burgern er god! Med sprøstekt bacon på toppen får du servert Fridays burger dandert med alt man kan tenke seg av godsaker fra kjøkkenhagen, og mer til om det skulle være behov. De kan også tilby gode sauser å dynke herligheten med. Man føler at man spiser en ekte burger på Fridays. Så kan man mene hva man vil om jordbærdrinker og nips på veggene.

Malik's Mortensrud

Lofsrudveien 6
1281 Oslo

Maliks Mortensrud

Maliks er også en klassiker i Oslo. Allerede tilbake på åttitallet visste de fleste med sans for gode smaker mellom brødene at dette var stedet å gå. Blide og solide mannfolk sørger for noen av de saftigste burgerne i byen. Her ser de rart på deg om du etterlyser soyaburgere, for å si det slik. Sannsynligvis byens «ærligste» burger, med lange tradisjoner mellom brødene.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU