Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 19/01/12

Fem gode indiske restauranter

Skrevet av Journalist hege.braaten@dittoslo.no
 • TAJ MAHAL: Drømmer du om Taj Mahal, indiske krydderier, sol og varme? Vel, vi kan ikke love alt dette, men en god start er et måltid på en indisk restaurant i Oslo. Her får du fem forslag til steder. Foto: ClipartTAJ MAHAL: Drømmer du om Taj Mahal, indiske krydderier, sol og varme? Vel, vi kan ikke love alt dette, men en god start er et måltid på en indisk restaurant i Oslo. Her får du fem forslag til steder. Foto: Clipart
Sunt, godt, smakfullt og variert – indisk mat er populært som aldri før. Vi gir deg en oversikt over fem restauranter som serverer indiske spesialiteter.

Indisk mat blir stadig mer populært i Norge. For den jevne borger kan det kanskje være vanskelig å skille mellom tandoori og masala, naan og papadum – og hva er egentlig forskjellen på nordindisk masala og sørindisk ris og curry?

Her får du en oversikt over fem steder som serverer ulike variasjoner av indisk mat, enten du vil ha lunsj, middag eller kanskje bare en indisk øl.

Mother India

Pilestredet 63
0350 Oslo

Mother India

Foto: Ikke oplyst

Hyggelig restaurant like ved Høgskolen i Oslo, og Bislett stadion. Restauranten har spesialisert seg på det nordindiske kjøkken om blant annet har gitt opphav til retter som tandoori, tikka, naan og dal. Som seg hør og bør får du her kjøttretter tilberedt med youghurt, nøtter, mandler og safran, i tillegg til flere både vegetar- og fiskeretter. Mother India har også takeaway, og velger du å ta med deg maten får du ti prosent på bestillingen din.

Jaipur Indian Restaurant

Karl Johans gate 18C
0159 Oslo
SIO anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jaipur Indian Restaurant

FOLK I FARTA: På Jaipur kan en følge med på Egertorgets evige strøm av mennesker. Foto: Ikke oplyst

Jaipur er en klassisk indisk restaurant, som serverer både indisk mat og drikke. Restauranten ligger midt på Egertorget, i andre etasje, så her har du god utsikt til folkehavet i Karl Johan, samtidig som både interiør og lukter levner liten tvil om at du er på en indisk restaurant.

Ganske standard indisk meny, men med noen spesialiteter.

New Delhi

Øvre Slottsgate 10
0157 Oslo

New Delhi

Foto: Ikke oplyst

New Delhi er en indisk restaurant, som ikke går av veien for å eksprimentere med maten. Kokken, Gurdial Singh, skal stå bak retten grønn garlic chicken, som har spredd seg fra New Delhis kjøkken og til hele verden. Det vil si – han deltok i en kokkekonkurranse i India der han kom opp med denne retten, og vips spredte den seg over hele jorda. New Delhi serverer egen lunsjmeny, og har ellers en rekke fristelser fra det indiske kjøkken, både tandoori- og masalaretter, vegetar, kylling og lam.

The Great India

Kristian Augusts gate 14
0164 Oslo

The Great India

Foto: Ikke oplyst

The Graet India ønsker å gi deg en fest for sansene med sine tradisjonsrike retter. Restauranten har en intim atmosfære og rolig stemning.

Restauranten ligger rett overfor Nasjonalgalleriet.

Indian House

Rosenkrantz' gate 7
0159 Oslo

Indian House

Foto: Ikke oplyst

Vegg i vegg med Willy's Bar ligger Indian House som er en meget god indisk restaurant.

"Fra Oslos travleste trafikknutepunkt, Jernbanetorget, kan man løpe på kafeer og restauranter i nær sagt alle himmelretninger. Desto mer behagelig er det da å stige inn i Indian House i Fred Olsens gate 11, hvor roen siger inn som en meditasjon, og hvor en oppmerksom stab står parat til å servere deg tradisjonell indisk mat, til "gamle" priser, av ypperste klasse."

 

Det mener brugerne..

Indiske restauranter i Oslo

SkjeriOslo spør om vi drømmer om Taj Mahal. Vi behøver ikke drømme: Den beste indiske maten i byen får du hos Taj Mahal i
Vogts gate 31 i Oslo. Bedre Kylling Tikka Masala får du ikke: Tro meg, jeg har prøvd de fleste, også mange i utlandet. Medium pluss for dem med ønske om bare litt sterkere, medium også fantastisk. Nadeem But var tidligere ved Birkelunden, men er altså nå i Vogts gate 31. Jeg har spist der jevnlig i tolv år etter at jeg oppdaget stedet. Maks stjerner.
Anders

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU