Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 26/01/12

Guide: Fem spanske

  • Foto: San Leandro Tapas/Pressefoto Foto: San Leandro Tapas/Pressefoto
Oslo-folk får stadig mer sansen for spanske småretter – har får du fem gode tapasrestauranter i Oslo.

Tapas betyr «lokk» og kommer av at det i Spania ofte ble servert brød, eller et flak skinke på toppen av drikken for å holde fluene unna. Etterhvert ble det mer om mer vanlig å variere dette lokket, denne tapas.

Tapas har blitt stort i hovedstaden, og det er mye å velge i hvis man er sulten på den tradisjonelle spanske maten. Mens noen satser på den unge og urbane gjesten på farta, har andre fokusert på den gode restaurant opplevelsen.

LES OGSÅ:

Fem fra Thailand

Fem gode indiske restauranter

Oslos billigste sushi

San Leandro Tapas Grünerløkka

Thorvald Meyers Gate 76B
0550 Oslo

San Leandro Tapas Grünerløkka

Foto: San Leandro

Med tre restauranter sentralt i Oslo, (Vika, Majorstua og Grünerløkka) har San Leandro satset hardt på den unge, urbane gjesten på farta. Restaurantene kombinerer kultur, musikk og mat for å skape det de kaller "spansk feel good-faktor". San Leandros tar sikte på å balansere tradisjon med innovasjon, og tilby sunne, smakfulle tapasretter.

Delicatessen Grünerløkka

Søndre gate 8
0550 Oslo

Delicatessen Grünerløkka

Foto: Magnus Ross

Delicatessen tilbyr god tapas i en koselig atmosfære i lokalene nederst på Grünerløkka. Her kan man ikke bestille bord, så kom i god tid; ettersom dette er blant byens mest populære tapasrestaurenter kan ta litt tid før det blir et ledig bord. Nå har Delicatessen også åpnet dørene i søsterrestauranten i Vibes gate på Majorstua.

Escalón

Bryggegangen 8
0252 Oslo

Escalón

Foto: Magnus Ross

Escalon Tapas restaurant har gjort suksess i Bergen og satser nå i Oslo, nærmere bestemt på Tjuvholmen. Med stor uteservering rett ved vannkanten har restauranten funnet en eksklusiv beliggenhet. Escalon har en imponerende meny med alt fra de «vanlige» klassiske tapasrettene til mer spesielle tapasretter og menyer. En lunsjmeny med ti tapasretter komponert av kjøkkenet koster 298 kroner. Her er det lurt å bestille bord i forveien.

Perla Mediterranea

Bjerregaards gate 1A
0172 Oslo

Perla Mediterranea

Perla Meditteranea, St. Hanshaugen. Foto: Ikke oplyst

Tapasrestaurant med hyggelig atmosfære. Tilbyr takeaway for mer hjemlig nytelse av de spanske godbiter.

Schiller's Tapas Bygdøy allé

Foto: Magnus Ross

Tapasrestauranten på Frogner melder om fulle bord både til lunsjtider og middag hele uken, så det kan være lurt å bestille bord. Du kan bestille take-away og de leverer også på døren, så man kan velge å spise hjemme. Innbydende lokaler, koselig atmosfære med levende lys og behagelig musikk gir en god spiseopplevelse. Prisene er det heller ikke noe å si på med tapasretter som ligger mellom 50 og 100 kroner.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU