Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 12/07/12

Her får du gratis wi-fi i Oslo

Skrevet av Journalist hege.braaten@dittoslo.no
 • Foto: Clipart
Enten du vil lese skjeriOslo, oppdatere deg på nyheter eller kanskje bruke tiden på studier eller arbeid: Det mangler ikke på muligheter på Oslos cafeer og uteliv.

OSLO: Det hender jo at vi trenger en liten pause fra kontoret eller lesesalen, og i det moderne Oslo mangler det ikke på muligheter.

Vi har bedt våre lesere om litt hjelp til å samle steder i byens cafe- og uteliv som tilbyr gratis wi-fi, og listen er allerede ganske lang.

Under finner du en rekke steder som tilbyr både noe og spise og drikke, samt gratis tilgang til wi-fi for sine kunder.

Vet du om flere steder? Skriv dem inn i kommentarfeltet under eller send oss en mail på skjerioslo@dittoslo.no!

FLERE GUIDER PÅ SKJERIOSLO:

Ti tips til steder for en herlig sommerdate

Her spiser du fransk mat i Oslo

På Oslos tak

Wayne's Coffee Egertorget

Akersgata 35
0158 Oslo

Wayne's Coffee Egertorget

Waynes Coffee ved Egertorget har en uteservering som kan bli populær, den er nemlig under tak. Foto: Magne Mellem Enoksen
Wayne's Coffee er en kaffebarkjede i amerikansk stil, med stort utvalg i kalde og varme drikker. Mat får du også.

Tea Lounge

Thorvald Meyers gate 33C
0555 Oslo

Tea Lounge

Foto: Ikke oplyst

Tea Lounge på Grünerløkka markedsfører seg som en ekte tebar, og tar sikte på å servere både te og kaffe med høy kvalitet. På dagtid er Tea Lounge en kafé med enkel servering, mens det om kvelden fungerer som bar.

Edvards Kaffebar

Schous plass 1
0552 Oslo

Edvards Kaffebar

Foto: Lars Weimoth
God og billig kaffe som serveres både ute og inne. Her er du omgitt av maleriene til selveste Edvard Munch. Kanskje ikke så rart ettersom maleren i flere år bodde i dette bygget, derav også navnet på cafeen. Du får også småretter og kaker servert her, blant annet har de legendariske rundstykker med brunost!

Parkteatret

Olaf Ryes Plass 11
0552 Oslo

Parkteatret

Foto: Ikke oplyst
På Parkteatret får du alt på ett sted – bar, uteservering og konsertscene. En hel haug av konserter arrangeres her, både for de litt eldre, og for de aller minste, med Blårollinger.Uteserveringen er sentralt plassert på solsiden på Olaf Ryes plass, og her gjelder det å være tidlig ute hvis man vil kapre bord på solfylte ettermiddager og kvelder. Skulle det være litt kjølig spiller det liten rolle så lenge sola skinner på himmelen, Parkteatret kan lokke med oppsiktsvekkende lune plasser, tett inntil solveggen.

Brighton Pub

Lille Grensen 7
0159 Oslo

Brighton Pub

Brighton Pub, Oslo sentrum. Foto: Lars Weimoth
Engelskinspirert landsbypub i sentrum. Viser toppkamper i PL og alle kampene til favorittlaget Manchester United. På Brighton Pub er United-fansen så dedikerte at de høylydt og skummede samles og framfører de samme sangene som synges på Old Trafford. Derfor er det et ekstra trøkk nede i kjelleren i Lille Grensen under de røde djevlenes kamper. Tirsdag til søndag fra klokka 21, når det ikke er fotball, kjøres det karaoke i kjelleren, også kalt Brighton Lounge.

Café Sjakk Matt

Haakon Viis Gate 5
0161 Oslo
SIO anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
8
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Café Sjakk Matt

Foto: Ikke oplyst
Café Sjakk Matt åpnet dørene for første gang i 1983. Som den første Café i Oslo uten K, ble dette fort et av de hippeste utestedene i byen. Jappefaktoren var høy, og det går fortsatt rykter om de som satt i gresset på utsiden og ventet mens vaskehjelpen skyndet seg å rengjøre lokalene den ene timen i døgnet det var stengt. Åpningstidene har naturlig nok blitt noe innskrenket siden den gang – og jappetiden er definitivt over. Men Sjakk Matt serverer fortsatt morgenfugler en matbit til lunsj og de med lakenskrekk noe godt å drikke på kveldstid.

Lincoln Pub

Vogts gate 43
0474 Oslo

Lincoln Pub

Lincoln Pub ligger i Vogts gate på Torshov. Foto: Lars Weimoth
Lincoln Pub har eksistert på Torshov siden 1996, og pusset opp og utvidet i 2010. Her er det fotball på skjerm, liveband på lørdager og quiz på mandager. Pubmeny. De som holder med Liverpool vil finne en del likesinnede her, men alle er velkomne og stemningen gemyttlig. Britisk atmosfære.

Cafe Sør

Torggata 11
0181 Oslo

Cafe Sør

Foto: Café Sør
Cafe Sør åpnet i 1999 og holder til i Torggata 11 (mellom Eldorado kino og Youngstorget). Dette er en koselig cafe på dagtid med et bredt utvalg av kaffe, brus og te, samt en av Oslos mest renommerte cocktailbarer på kveldstid. For den småsultne serverer de deilige friske salater, spennende sandwicher, varmende suppe, crêpes, kaker og nystekte croissanter. På kveldstid har de en av Oslos mest omfattende cocktailbarer med hovedvekt på ferske bær og frukter i klassiske og nye varianter. Mandag til og med lørdag står Sørs funky dj-er bak platespillerne.

Consenzo

Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

Consenzo

Foto: Google
Consenzo Brasserie ligger midt på Solli plass og er et Moderne Brasserie med kjøkken inspirert av smaken fra Italia, Frankrike og Asia. De holder åpent fra lunsj med kjappe retter, kaffemeny og flere viner på glass i baren, til fulle menykombinasjoner på kvelden. Vinkartet er rikholdig med svært hyggelige priser på vellagrede «kjellerviner». Consenzo har flere selskapsrom som passer fra 6 til 60 gjester og en loungeavdeling på mezzaninen. Consenzo har muligens Oslos mest idylliske uteservering under trærne og full meny kan nytes i solen på ca. 160 plasser

Stockfleths Tinghuset

C. J. Hambros plass 4
0164 Oslo

Stockfleths Tinghuset

Foto: Ikke oplyst
I april 2002 åpnet denne avdelingen. Den er kjent som avdelingen for journalister, advokater, mediafolk og andre som måtte ta turen forbi C. J. Hambros plass og Oslo Tinghus en travel arbeidsdag. Stockfleths Tinghuset er et populært sted i lunsjen, og har stor kapasitet til å kunne tilby rask betjening til folk i farta.

Kaffebrenneriet Bislett

Thereses gate 35B
0354 Oslo

Kaffebrenneriet Bislett

Foto: Kaffebrenneriet

En endring eller trend skjer ikke i enerom. Det gjorde heller ikke åpningen av Kaffebrenneriet i Theresesgate. Men, dette var begynnelsen. Inne på Østbanen var det også en kar som tenkte kaffe. Fra Theresesgate ble det imidlertid vevd mange tråder. Mange hadde sett kaffestedenes fremtog i utlandet, og fikk nå et bevis på at dette også kunne skje i Norge.

Kafé Oslo Litteraturhuset

Wergelandsveien 29
0167 Oslo

Kafé Oslo Litteraturhuset

Foto: Ikke oplyst
Kafe Oslo er Litteraturhusets avdeling for ikke-åndelig føde. Her får man ujålete og ordentlig mat, fra et lite mellommåltid til en full treretters. Kafeen tilbyr dessuten catering over hele huset og har en mobil bar på lur når det er arrangementer oppover i etasjene. Innerst i kafeen finner du LesBar, med en fyldig tidsskriftshylle, dagens aviser, egen barmeny og ingen spiseplikt.I tillegg til mat og drikke kan du blant annet spille sjakk, mah-jong, backgammon eller kort.I tillegg er det en rekke arrangementer her, som oftest knyttet til litteratur.

Åpenbar

Stranden 1
0250 Oslo

Åpenbar

Foto: Ikke oplyst
Åpenbar ligger sentralt på Aker Brygge og har to terasser, to barer og lounge. Kafé/restaurant om dagen og klubb om natten.

Kolonihagen Frogner

Frognerveien 33
0263 Oslo

Kolonihagen Frogner

Disk med brød, syltetøy, bakervarer, fruktdrikker og andre godsaker for salg. Alt er økologisk. Foto: Ikke oplyst

Kolonihagens historie startet i 2004, først som abonnementsordning med råvarer levert direkte på døren, etter dansk modell.Deretter utvidet stedet med eget håndverksbakeri i 2007, med utelukkende økologiske råvarer, og i stor utstrekning lokalt mel – og gjerne eldre kornsorter.

Sagene Lunsjbar

Maridalsveien 153
0461 Oslo

Sagene Lunsjbar

Foto: Ikke oplyst
En klassiker på Sagene! Det gule huset i Maridalsveien 153 ble oppført på midten av 1800-tallet. Siden den gang har det vært dansehall, kinosal, restaurant, kafé og til slutt «brun bule» før totalrestaureringen begynte vinteren 2005/2006. Sagene Lunsjbar var da oppført på Byantikvarens gule liste over verneverdige bygninger.Sagene Lunsjbar ble gjenåpnet onsdag 22. februar 2007 med tidsriktige detaljer og har nå etablert seg som en uformell og hverdagslig bydelskafé som passer for alle og enhver.

United Bakeries Majorstuen

Valkyriegata 9-11
0366 Oslo
13
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

United Bakeries Majorstuen

Foto: Ikke oplyst
United Bakeries er et franskinspirert håndverksbakeri. Brødene her er bakt etter tradisjonelle, franske oppskrifter med surdeigskultur, og har lang hevetid. Her finner du også bakverk i flere varianter, fra de klassiske franske croissantene, til de tradisjonsrike norske hvetebollene. Alle produkter som ikke blir solgt i løpet av dagen doneres til Fattighuset.

Fru Hagen

Thorvald Meyers gate 40
0555 Oslo

Fru Hagen

Foto: Ikke oplyst
Fru Hagen er en sjarmerende og laidback café midt i hjertet av Grünerløkka. Frua er et romslig og komfortabelt sted med god takhøyde, et sted som florerer med urbane og unike mennesker som krydrer hverdagen. Har du først sunket ned i en av de behagelige sofaene sammen med gode venner, blir du garantert værende en stund.Når sola skinner kan du nyte mat og drikke på fortausserveringen, og få med deg folkelivet i Oslos kanskje mest levende bydel.

Dattera Til Hagen

Grønland 10
0188 Oslo

Dattera Til Hagen

Foto: Google

Om du skal gyve løs på Dattera til Hagens chilliburger kan det lønne seg å ha litt plass i magen. Her snakker vi om en av byens desidert største, sterkeste. Stort saftig brød, chili con carne, rømme og guacamole kombinert med et realt stykke grovmalt oksekjøtt, gjør bokstavelig talt susen om du tåler litt trøkk på ganen. Sommerstid anbefales bakgården, da det kan være greit med litt luft rundt ørene etter en real chilliburger. Har også en utmerket lakseburger med pepperrotkrem.

Kafé Liebling

Øvrefoss 4
0555 Oslo

Kafé Liebling

LILLE BERLIN PÅ LØKKA: Kafè Liebling har hentet mye inspirasjon fra den tyske hovedstaden. Foto: PROMO

En kafé og butikk med et personlig preg, inspirert av liknende steder i Berlin. På Liebling kan man også nyte en lang frokost eller lunsj.

Colletts Café

Colletts gate 33
0169 Oslo

Colletts Café

Foto: Ikke oplyst
Colletts Café er en hjemmekoselig og sjarmerende bydelscafé sentralt beliggende på St. Hanshaugen. Her kan man nyte vått og tørt i behagelige og urbane omgivelser som passer for alle. Synk ned i en av de myke sofaene, eller sitt ned med dine venner rundt et av de mange bordene – inne som ute. Kokkene lager utsøkte, varierte og spennende retter som kan mette enhver mage. Hjemmelaget av ferske råvarer er hemmeligheten bak en av byens beste burgere. Hver tirsdag hele året rundt inviteres du til gratis quiz.

Oslo Mekaniske Verksted

Tøyenbekken 3
0188 Oslo

Oslo Mekaniske Verksted

Foto: Ikke oplyst

Det er høyt under taket på Oslo Mekaniske Verksted. Her finner du peis og mange varierte sitteplasser. Stor uteservering med kaffekjeler til sneipene er det også, og stedet er spesielt populært for etter-jobb-pilserne. For øvrig folksomt hele uken. Ligger vegg i vegg med Dramatikkens Hus, og på den populære Teaterplassen på Grønland. Stedet drar imidlertid fordeler av at det er vegger rundt hele uteserveringen, som gjør det til et lunt sted å sitte på kjølige ettermiddager og kvelder.

Café Laundromat

Underhaugsveien 2
0354 Oslo

Café Laundromat

Foto: Ellen Rønning

Kafé, restaurant, bar, bibliotek og ikke minst vaskeri(!) på Bislett. Her kan du ta en kaffe eller pils med gode venner mens du venter på at klesvasken skal bli ferdig. Er du alene kan du også nyte gratis wi-fi eller en av de 4000 bøkene i biblioteket. Med andre ord et lurt sted for alle som vil kalle seg studenter. Laundromat har i 2013 også åpnet en stor uteservering på fortauet, hvor du kan nyte noe godt i glasset og den hektiske trafikken i Thereses gate. Laundromat byr også på en rikholdig meny med alt fra frokost til saftige burgere.

Den Gode Café

Fredensborgveien 13
0177 Oslo

Den Gode Café

Foto: Den Gode Café Foto: Ikke oplyst
Den Gode Café har fått ny-gamle eiere, det vil si de samme som drev her for 15 år siden. Stedet er kjent for lune, varme kjellerlokaler, billig mat og drikke og er et stamsted for Westerdals-studenter. Det betyr imdilertid slettes ikke at det ikke er lun hule for mange andre også!Med nye eiere kom også en oppdatert meny, og Den Gode Café serverer nå frokost, brunsj, lunsj, middag og snacks. Og det er slettes erkenorsk det går i; her får du britisk, irsk, italiensk, spansk og baskisk mat – for å nevne noe. Kaffe og drinker.

Grünerløkka Brygghus

Thorvald Meyers gate 30b
0550 Oslo

Grünerløkka Brygghus

Barsjef Adrian og Lillian sammen med kokk Kjetil hos Grünerløkka Brygghus. Foto: Ikke oplyst

En gastropub med bra mat og stort utvalg i øl fra hele verden.

Bagel & Juice Vika

Haakon Viis gate 5
0161 Oslo

Bagel & Juice Vika

Foto: Ikke oplyst

Bagel and Juice har spesialisert seg på å lage sunne og friske kvalitetsprodukter som tilberedt på stedet. De hevder selv representere en sunn utgave av fastfood som kan nytes i koselig lokaler eller som take away.Om dagen er dette en koselig kafé med ferskpresset juice og varme bagels. Om kvelden forvandles det til et rocka sted, som serverer småretter. Av og til er det både dj og konserter på programmet.Her finnes også gratis wi-fi til gjestene.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU