Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 26/03/12

Her kan du nyte utepilsen

Skrevet av Journalist trine.dahl-johansen@dittoslo.no
 • PÅ TIDE MED UTEPILS: Sol og sommerlige temperaturer har kommet til Oslo, noe som gjør at mange Osloborgere vil ut for å ta seg en pils. Men hvor mye tipser du for den ølen?  Foto: Ikke oplystPÅ TIDE MED UTEPILS: Sol og sommerlige temperaturer har kommet til Oslo, noe som gjør at mange Osloborgere vil ut for å ta seg en pils. Men hvor mye tipser du for den ølen? 
Om sola finner veien til Oslo, er det deilig å finne seg en solrik flekk på en uteservering og leske strupen med noe kaldt.

OSLO: Når sola skinner fra skyfri himmel er det godt å kunne ta seg en pust i bakken på en av byens mange uteserveringer. Og om gradestokken ikke helt er med på notene, har de fleste stedene nå varmelamper og pledd tilgjengelige for de som er litt frosne av seg.

Her samles både unge og gamle til late timer. Med solfaktor og solbriller sikrer de seg brunfargen samtidig som de får med seg bylivet.

Her kan du ta fredagspilsen!

LES OGSÅ: Det er ingen skam å like pils


Vet du om en bra uteservering i Oslo? Fortell om det på skjeriOslo.no!

Her er en rekke uteserveringer du kan ta turen innom i løpet av våren og sommeren (OBS! HUSK Å BLA VIDERE NEDERST PÅ SIDEN):

Café Teater (Trikkestallen)

Torshovgata 33
0476 Oslo

Café Teater (Trikkestallen)

Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten Foto: Ikke oplyst
Trikkestallen er en perle på Torshov om sommeren, med stor uteservering like nedenfor Lilleborgbanen. Om vinteren kan man gjerne trekke inn i dunkle lokaler, for enkel servering og en haug av øltyper. Her har de alt fra sørlandsk Nøgne Ø til belgisk Leffe blonde, med en haug av sorter i mellom. Prisene er også langt hyggeligere enn på ølbuler i mer sentrale strøk. Trikkestallen har også en variert meny,  der burgerne i diverse varianter (hva med en skikkelig ghettoburger for eksempel?) er heteste anbefaling.

Oslo Mekaniske Verksted

Tøyenbekken 3
0188 Oslo

Oslo Mekaniske Verksted

Foto: Ikke oplyst

Det er høyt under taket på Oslo Mekaniske Verksted. Her finner du peis og mange varierte sitteplasser. Stor uteservering med kaffekjeler til sneipene er det også, og stedet er spesielt populært for etter-jobb-pilserne. For øvrig folksomt hele uken. Ligger vegg i vegg med Dramatikkens Hus, og på den populære Teaterplassen på Grønland. Stedet drar imidlertid fordeler av at det er vegger rundt hele uteserveringen, som gjør det til et lunt sted å sitte på kjølige ettermiddager og kvelder.

Asylet

Grønland 28
0188 Oslo

Asylet

Foto: Google

Asylet på Grønland serverer både mat og godt drikke, og er stedet for koselige kvelder enten det er sommer eller vinter.

Kafé Celsius

Rådhusgata 19
0151 Oslo

Kafé Celsius

Foto: Google

Koselig sted med et stort åpent ildsted og uteservering. Lokaler i en av Oslos eldste murhus ikke langt fra festningen. Uteserveringen ligger idyllisk til på Christiania torv. Det er nesten så man får følelsen av å være i sydligere strøk når sola skinner inn på torget i sommerhalvåret. Pass på å plassere deg i bakgården eller helt inntil solveggen, så varer følelsen av å være i sydlige strøk fra april til oktober!Anbefales på det sterkeste og også prøve ut noen av matrettene, blant annet er de gode på burgere, enten du er glad i kjøtt eller fisk.

Café Skansen

Rådhusgata 32
0151 Oslo
SIO anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Café Skansen

Cafe Skansen. Foto: Lars Weimoth

Cafe/restaurant på byens flotte Christiania Torg, i en staselig bygning fra 1800-tallet.
Her blir det uteservering med en fantastisk utsikt over Rådhusplassen og Kontraskjæret, og sol til sent på kveld! Uteserveringen grenser mot festningen, og ligger idyllisk til med store gressletter og trær like ved. Mat har de også, både lunsjmeny og middag. Og peis for hustrige høst- og vinterdager.

Blå

Brenneriveien 9C
0181 Oslo

Blå

Foto: Ikke oplyst

Blå er utested og kulturscenen langs Akerselva.

Herregårdskroen

Frognerveien 67
0266 Oslo

Herregårdskroen

Foto: Herregårdskroen Foto: Ikke oplyst

Herregårdskroen åpnet i 1960, rett bak Frognerparken Café, i samme bygg som Oslo Bymuseum, Frogner Hovedgård. Midt i Frognerparken er den et pustehull fra byens kjerne, vakkert omkranset av parken, store trær og Frognerdammen, med fantastisk utsikt mot Holmenkollåsen.
De fleste kommer for å nyte uteserveringen på Herregårdskroen, men i et lite, gult hus kan man sitte inne i ly for vær og innsyn. Store markiser skal kunne dekke de fleste når det regner eller solen steker. Her tilbys småretter, kjøtt og fisk.

Dattera Til Hagen

Grønland 10
0188 Oslo

Dattera Til Hagen

Foto: Google

Om du skal gyve løs på Dattera til Hagens chilliburger kan det lønne seg å ha litt plass i magen. Her snakker vi om en av byens desidert største, sterkeste. Stort saftig brød, chili con carne, rømme og guacamole kombinert med et realt stykke grovmalt oksekjøtt, gjør bokstavelig talt susen om du tåler litt trøkk på ganen. Sommerstid anbefales bakgården, da det kan være greit med litt luft rundt ørene etter en real chilliburger. Har også en utmerket lakseburger med pepperrotkrem.

Lanternen

Huk Aveny 2
0287 Oslo

Lanternen

Foto: Google

Vi er stolte av vårt kjøkken og service ovenfor våre gjester. For Bygdøyfolk har Lanternen alltid vært en del av nærmiljøet noe vi ønsker at det også skal være i fremtiden. Med vårt gode kjøkken og spennende menyer vil Lanternen være et førstevalg for mange!

Lanternen har idag alle rettigheter og kan holde åpent til klokken 02 00. Lokalene er perfekte til små og store arrangementer. Vi skreddersyr alle selskaper etter Deres ønsker!

Lekter'n

Stranden 3
0250 Oslo

Lekter'n

Foto: Google

En av Aker brygges mest populære uteservering. Byr på mat, drinker, utepils og god stemning hele sommerhalvåret. Som navnet tilsier er dette en lekter – altså en båt, som i åresvis har ligget til kai ved Aker brygge. Her løper servitørene seg varme på gode soldager, med brett fulle av duggfriske ølglass. 1. mai åpner Lekter´n sin egen sushibar på taket.

Grünerhaven

Thorvald Meyers gate 55
0555 Oslo

Grünerhaven

Foto: Google

Utepils i parken på på Olaf Ryes plass' sommeråpne uteservering. Her er det rett og slett en eneste stor uteservering – uten mulighet til å trekke innendørs. Men så er da vitterlig Grünerhaven en perle i sommerhalvåret. Her kan du bestille herlige retter og selvsagt noe godt i glasset. Er du ekstra heldig klarer du å kapre en av de deilige sofaene, for å virkelig nyte sola.

Stortorvets Gjæstgiveri

Grensen 1
0159 Oslo

Stortorvets Gjæstgiveri

Foto: Stortorvets Gjæstgiveri

Restauranten holder til i Grensen 1, som ble bygget rundt 1700, og fredet i 1927. Stortorvets Gjæstgiveri har holdt hus her i over 125 år, og selv om det er mange år siden det var værelser til leie her, har man beholdt navnet uforandret.
Stortorvets Gjæstgiveri har som mål å være et møtested og gjenstand for sterke tradisjoner. Restauranten er spesielt kjent for sin lutefisk, som serveres i tonnevis (bokstavelig talt) fra medio oktober frem til jul. Andre av restaurantens tradisjoner er jazzcafé hver lørdag, samt 17.mai-feiringen med Kampen Janitsjar som spiller fra svalgangen.

Ladegården Café

Oslo gate 13
0192 Oslo

Ladegården Café

IDYLL I BYEN: Hvem skulle tro at dette ligger bare få minutters gange fra Oslos største byggeplass; Fjordbyen? Foto: Ikke oplyst

Oslo Ladegård ble første gang bygget på 1100-tallet og ble dengang Oslobispenes første faste bopel. Dagens bygning stammer fra 1700-tallet, og nå kan du nyte itaiens pizza her.

Parkteatret

Olaf Ryes Plass 11
0552 Oslo

Parkteatret

Foto: Ikke oplyst
På Parkteatret får du alt på ett sted – bar, uteservering og konsertscene. En hel haug av konserter arrangeres her, både for de litt eldre, og for de aller minste, med Blårollinger.Uteserveringen er sentralt plassert på solsiden på Olaf Ryes plass, og her gjelder det å være tidlig ute hvis man vil kapre bord på solfylte ettermiddager og kvelder. Skulle det være litt kjølig spiller det liten rolle så lenge sola skinner på himmelen, Parkteatret kan lokke med oppsiktsvekkende lune plasser, tett inntil solveggen.

Politikern

Youngstorget 2B
0181 Oslo

Politikern

Foto: Ikke oplyst

Mat, bar og uteservering på Youngstorget. Stort uteområde med tak over, varmelamper og pledd hvor det er servering helt til stengetid klokka 03. Politikern er en favoritt for både bytryner med forkjærlighet for uteservering, og for dem som bare vil ha en matbit og en pils etter arbeidstid. Skulle du være sulten anbefales elgburgeren, en originalitet man kanskje ikke ville forventet!

Oslo Bonanza

Youngstorget 6
0181 Oslo

Oslo Bonanza

Daglig leder Kenneth Simonsen byr på utepils hele året rundt. Foto: Nils Skumsvoll

Bonanza stiller sterkt i klassen «Oslos minste bar», men du verden så hyggelig det er. Plassert godt inne i basarene på Youngstorget er den et populært innslag på utelivstorget, og her serveres kalde øl, frisk cider, kaffe, vin og drinker både ute og inne – sommer, som vinter. Det er virkelig et av få steder der du ser folk nyte en utepils i snøføyka en sen desemberkveld, takket være mange pledd og gode varmelamper. Når vårsola kryper over hustakene er det vel så hyggelig, og tatt i betraktning barens størrelse har den godt med plasser utendørs.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU