Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 03/07/12

Her spiser du fransk mat i Oslo

Skrevet av Journalist marte.haugan.ovenberg@dittoslo.no
  • Foto: Ikke oplyst
Du trenger ikke nødvendigvis dra til Paris for å nyte franske delikatesser. I Oslo finnes det flere spisesteder med tradisjonsrik, fransk mat på menyen.

OSLO: Du visste det kanskje ikke, men fransk mat er faktisk på Unescos verdensarvliste, ja, faktisk er hele måltidsrituale på den anerkjente lista.

– Ja, det gjelder hele måltidsritualet. Mat er jo kultur i Frankrike. Vi spiser ikke bare for å bli mette. Dessuten snakker vi om mat både før, under og etter måltidet. Alle har en mening om mat. Det er et levende og evigvarende tema, sier Philippe Faure-Brac, innehaver av Le Bistrot du Sommelier i Paris til nettstedet dinmat.no.

FROGNER & FURUSET: På Jeromes blir du mett og god for under 200-lappen

De gode nyhetene er selvfølgelig at du kan nyte deler av verdensarven også her i Oslo, det finnes nemlig en rekke franske restauranter også her hvor du kan nyte både snegler, kjøtt og fransk «patisserie» (kaker, terter og makroner). Under får du tips til franske restauranter i Oslo!

FLERE GUIDER:

Her får du husmannskost i Oslo

Fem gode biffrestauranter

Tid for tapas i Oslo

Bistro Brocante

Thorvald Meyers gate 40
0555 Oslo

Bistro Brocante

Foto: Bistro Brocante

Midt i hjertet av Grünerløkka finner vi Bistro Brocante, et sjarmerende spisested med ekte, fransk husmannskost. Her står blant annet gratinerte snegler, løksuppe og quiche lorraine på menyen. Lokalene er også typisk franske, med gamle møbler i mørkt tre og fine fliser på gulvene.

Brasserie France

Øvre Slottsgate 16
0157 Oslo

Brasserie France

Foto: Ikke oplyst

Brasserie France ligger sentralt plassert kun et steinkast unna Egertorget. Den tradisjonsrike restauranten har eksistert i over 20 år, og menyen er solid fransk med retter som bouillabaisse, andebryst og fransk gjøkalvlever tilberedet på ekte fransk vis. Og glem nå ikke den ekte Montmartre-følelsen du får ved å spise fransk løksuppe!Stedet har en typisk fransk atmosfære med speil, mørkt tre og messingdetaljer.

Le Bouchon

Henrik Ibsens Gate 60
0255 Oslo

Le Bouchon

Foto: Le Bouchon

På hjørnet av den amerikanske ambassaden på Solli plass finner vi Le Bouchon, en stilfull restaurant med et typisk fransk preg. Rustikke eikemøbler, røde skinnsofaer og tidstypisk interiør gir en følelse av 30-tallets Paris. Menyen er full av franske klassikere som østers, løksuppe, snegler og entrecote. Litt vel dyrt, men mye godt.

Brasserie Blanche

Josefines gate 23
0351 Oslo

Brasserie Blanche

Foto: Brasserie Blanche

Brasserie Blanche ligger som navnet tilsier – i et hvitmalt hus i Hegdehaugsveien. Her er det klassisk fransk gourmetmat som gjelder. Blåskjell, foie gras, østers, og grillet sjøkreps er noen av delikatessene på menyen. Du får også utdelt din egen vinkelner som hjelper deg å velge ut riktig vin til maten.

Le Benjamin Bar & Bistro

Foto: Ikke oplyst
Le Benjamin er en nykommer på Grünerløkka, og har allerede rukket å bli et ettertraktet spisested. Atmosfæren er fransk og romantisk, og menyen har et innholdsrikt utvalg med noe for de fleste ganer. Gratinert chevre-ost, biff tartar og grillet entrecote er noe av hva du kan spise her.

Pascal Ullevålsveien

Ullevålsveien 47
0165 Oslo

Pascal Ullevålsveien

Pascal, avd. Ullevålsveien. Foto: Lars Weimoth Foto: Ikke oplyst

Minikjeden Pascal er veletablert i Oslo innen fransk mat og konditorvarer.

Frogner Bistro

Frognerveien 12
0264 Oslo

Frogner Bistro

Foto: Frogner Bistro

Frogner Bistro satser på smaken av det franske hverdagskjøkken med ferske råvarer og klare smaker. Menyen er sesongbasert, med varer importert direkte fra det franske markedet. I tillegg tilbys det beste fra det norske kjøkkenet, som lutefisk og pinnekjøtt i november og desember. Restauranten har sentral beliggenhet på Frogner.

Brasserie Sanguine

Kirsten Flagstads plass 1
0150 Oslo

Brasserie Sanguine

Foto: Den Norske Opera og Ballett

Brasserie Sanguine ligger i Operahusets foajé, og passer dermed perfekt for en matbit eller et glass vin før eller etter forestilling. Restauranten har flott utsikt over fjorden, og uteservering når været tillater det. Atmosfæren er uformell og det serveres franske retter med norsk vri.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU