Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 22/06/12

Her spiser du italiensk pizza i Oslo

Skrevet av Journalist marte.haugan.ovenberg@dittoslo.no
  • Foto: Ikke oplyst
Glad i pizza?

Oslo-folk har nærmest adoptert pizza som sin egen nasjonalrett, og det vokser stadig frem flere pizzasteder i hovedstaden.

Her har vi plukket ut noen av dem som er verdt et besøk om du er på jakt etter et snev av Italia midt i Oslo, det vil si pizza med syltynn bunn og friske ingredienser.

Villa Paradiso

Olaf Ryes plass 8
0552 Oslo
SIO anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Villa Paradiso

GJENNOMFØRT: Villa Paradiso er prydet av hvite fliser på veggene, grønne brystningspaneler, tregulv og mørkt møblement. Foto: Foto: Marte Ovenberg

Villa Paradiso ligger i fine omgivelser midt i smørøyet av Grünerløkka. Her serveres pizza og annen mat laget med ekte italienske råvarer sammen med en rik vinmeny og dessert for den søte tann.

Enoteca Colletts gate

Colletts gate 33
0169 Oslo

Enoteca Colletts gate

Enoteca Colletts gate Foto: Ikke oplyst

Enoteca i Colletts gate er lillesøsteren til vinbaren i Bygdøy allè. Det italienske kjøkken og vinkart står i sentrum begge steder. Atmosfæren er avslappet, vennlig og humørfylt.

Enoteca Bygdøy allè

Bygdøy allé 59
0257 Oslo

Enoteca Bygdøy allè

Enoteca vinbar i Bygdøy allé. Foto: Google Foto: Ikke oplyst

Hos Enoteca står det italienske kjøkken i fokus. De serverer italienske klassikere, som Melanzane alla Parmigiana, Panzanella, Vitello Tonnato og Osso Buco.

Arte Pazza St. Hanshaugen

Ullevålsveien 61
0165 Oslo

Arte Pazza St. Hanshaugen

Arte Pazza, St. Hanshaugen. Foto: Lars Weimoth Foto: Ikke oplyst

Arte Pazza er en italiensk familierestaurant som setter sin ære på å være gode på italiensk kokekunst, og byr på pizzeria, gelateria, pasticcheria og bakeri. Alt er hjemmelaget, som focacce, cantucci og Cassata di Siciliana – et typisk siciliansk og toscansk kjøkken med vin fra Sicillia.

Cin Cin Restaurant Bar & Lounge

Foto: Ikke oplyst
Cin Cin vant i år Norgesmesterskapet i italiensk pizza og har allerede rukket å få mange gode anmeldelser på sine noe utradisjonelle pizza. Her finnes også en egen lounge, bar- og kaffeområde og i tillegg et eget rom for private arrangement. Cin Cin Restaurant får også Bisletts største uteservering våren 2012 med over 100 ekstra sitteplasser, hele plassen foran Bislet Bad. Bygget blir lyst opp og områdets eneste permanente utebar blir reist. Plassen er planlagt å bli selve sentrum på Bislett.

Ladegården Café

Oslo gate 13
0192 Oslo

Ladegården Café

IDYLL I BYEN: Hvem skulle tro at dette ligger bare få minutters gange fra Oslos største byggeplass; Fjordbyen? Foto: Ikke oplyst

Oslo Ladegård ble første gang bygget på 1100-tallet og ble dengang Oslobispenes første faste bopel. Dagens bygning stammer fra 1700-tallet, og nå kan du nyte itaiens pizza her.

Vapiano Rådhusplassen

Rådhusgata 27
0158 Oslo
SIO anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vapiano Rådhusplassen

Moderne og enkelt er stikkord for stilen på Vapiano-restaurantene. Foto: Promo

Den tyske Vapiano-kjeden har de seneste årene blitt lansert i store deler av Europa, og også i USA og Midtøsten. Stikkord er ferskt, italiensk, fristende og billig.

Hell's Kitchen

Møllergata 23
0179 Oslo
11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hell's Kitchen

Foto: Ikke oplyst
Hells Kitchen ligger i tøffe, amerikansk-inspirerte lokaler like ved Youngstorget og er en krysning mellom restaurant og bar.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU