Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 04/04/12

Himmelsk yoghurt

  • FRA USA: William Gary og Marieke Bjørgung startet Yoghurt Heaven etter at de ikke fikk jobb da de flyttet fra USA til Norge. Foto: Anders Bøe Foto: Ikke oplystFRA USA: William Gary og Marieke Bjørgung startet Yoghurt Heaven etter at de ikke fikk jobb da de flyttet fra USA til Norge. Foto: Anders Bøe
  • Foto: Anders Bøe Foto: Ikke oplystFoto: Anders Bøe
  • FAST KUNDE: Kjetil Bernås, student ved Høyskolen i Oslo og fast kunde på Yoghurt Heaven. Foto: Anders Bøe Foto: Ikke oplystFAST KUNDE: Kjetil Bernås, student ved Høyskolen i Oslo og fast kunde på Yoghurt Heaven. Foto: Anders Bøe
  • RÅVARER: Ferske og gode råvarer for å skape de 30 forskjellige smakene på Yoghurt Heaven. Foto: Anders Bøe Foto: Ikke oplystRÅVARER: Ferske og gode råvarer for å skape de 30 forskjellige smakene på Yoghurt Heaven. Foto: Anders Bøe
På Yogurt Heaven kan du lage din egen frossen yoghurt-kreasjon. American style.
OSLO: Yogurt Heaven ble startet av venneparet William Gary og Marieke Bjørgung for snart to år siden. De flyttet fra California til Oslo og hadde problemer med å skaffe seg jobb. Dette til tross for en solid utdannelse innen bank og markedsføring. De ville ikke dra hjem, og bestemte seg for å starte et eget firma.

– Vi gjorde litt research og fant ut at Norge har et høyt inntak av iskrem. Vi savnet yoghurt og tenkte, hva om vi tok med frossen yoghurt hit, siden det er så trendy og populært i Amerika, sier William Gary til skjeriOslo.

MINIGUIDE: Fem smoothe steder

Ekte amerikansk café

Det lille lokalet i promenaden under Radisson BLU, like ved Slottsparken, har et gjennomført amerikansk iskrembar-tema. Veggene er malt grønne, hvite og rosa, med matchende stoler og bord. Dette gir en følelse av å være på en ekte amerikansk café.

Konseptet går ut på at gjestene selv forsyner seg med frossen yoghurt. Her kan de velge fra tre forskjellige maskiner som har to smaker, og en «twist-funksjon» som blander alt sammen.

Neste steg er å finne ønsket topping. Her kan man velge mellom papaya, mango, jordbær, og kiwi. Eller andre syndfulle varianter som oreo-kjeks og sjokolade. Noen betaler 20 kroner, mens andre betaler 80 kroner, alt etter hvor mye begeret veier.

LES MER OM RESTAURANTER I OSLO HER

30 smaker

Yogurt Heaven har over 30 smaker, som de bytter på en gang i uken. Hver dag har de seks smaker man kan velge mellom. Dette legges ut på facebook og hjemmesiden deres, slik at folk kan se hva som serveres for øyeblikket.

– Det er sundt, ernærende, og smaker veldig godt. Dessuten er det ikke like mange kalorier som i iskrem. Det er bra for fordøyelsen og har de samme fordelene som Biola, Kefir og ekte yoghurt, sier Marieke Bjørgung og fortsetter:

– Vi bruker ikke tilsatt sukker. Det er bra fordi folk med diabetes kan spise det, og laktoseintollerante kan spise det, fordi den har de samme helsefordelene, sier hun.

Is-vogn

Hvis du har tenkt deg på et stort arrangement i Oslo fremover kan det hende du får øye på is-vognen til Will og Marieke.

– Vi har en vogn som gjør at vi har muligheten til å servere frossen yogurt forskjellige steder i Oslo på de store arrangementene. Dette er noe vi ruller ut før vi skal åpne et nytt sted. Nå er vi det eneste stedet som serverer non fat yogurt i Oslo, avslutter Gary.

LES MER OM RESTAURANTER I OSLO:

Fem fra Thailand

Fem sunne i Sentrum

Her kan du nyte påskepilsen

Koreansk lam og fet uteservering

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU