Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 19/04/12

Kaffeperler i Oslo

Skrevet av Journalist hege.braaten@dittoslo.no
  • CAPPUCINO: Ja, vi elsker kaffe!  FOTO: Linn Therese Skulstad Foto: Ikke oplystCAPPUCINO: Ja, vi elsker kaffe!  FOTO: Linn Therese Skulstad
Hvis du sverger til det unike, sjarmerende og koselige, og i tillegg er kaffetørst er dette guiden for deg.

Intet mindre enn en halv milliard kaffekopper setter Oslo-folk til livs hvert år. Ikke rart det kryr av kaffebarer i byen.

Og ikke et vondt ord om de store kjedene – de kan absolutt sitt fag – men noen ganger er det fristende å prøve noe nytt, enten det er kaffe fra et gammelt styrhus eller midt i en designbutikk. Vi gir deg en oversikt over noen av Oslos kaffeperler.

GreenBean

Stranden 1
0250 Oslo

GreenBean

Foto: Ikke oplyst

Mobil kaffebar på scooter, for tiden lokalisert på Aker brygge.

Det er søsknene Matja og Mikkel som står for den originale kaffebaren, bestående av en klassisk italiensk scooter av merke Ape Piaggio 50. Mopedens form og uttrykk stikker seg ut og gjør den lett å bli glad i!Her serverer de to kaffeglade søsknene økologisk kaffe «to go», av merke #6 LIPPE. Hvordan? De har selvsagt både kvern og gassdrevet espressomaskin på scooteren sin.

Red Goat Coffee

Vækerøveien 205
0281 Oslo

Red Goat Coffee

Foto: Google Streetview Foto: Ikke oplyst
Kaffebar på Røa Senter, formet som styrhuset på en båt. Her serveres alldeles nydelig kaffe, som faktisk har en ganske artig historie. For det første serveres den fra et styrhus på en gammel fiskeskøyte. I tillegg utvises et alldelses fantastisk kaffeengasjement fra dem som jobber her. De setter sin ære i at kaffen skal være fersk og at den skal holde høyd kvalitet. De serverer Alaska-kaffe, som betyr at kaffen er dyrket høyt over havet. Der modnes kaffebønnene saktere enn i lavtliggende strøk, og får dermed mer smak.

Kaffegutta

Vogts gate 58
0477 Oslo

Kaffegutta

Foto: Google Streetview Foto: Ikke oplyst

Kaffegutta er en liten kaffebar på Torshov med uteservering i bakgården. Kaffegutta er en institusjon på Torshov, de kom lenge før både eiendomgsmeglere og storkiosker, og har hatt tilhold på Torshov i rundt 15 år. God kaffe serverer de også, og et assortert utvalg bakevarer. Perfekt enten du skal rekke trikken, eller har tid til å nyte solen og livet i Vogtsgate.

Kaffegalleriet

Ekebergveien 228
1162 Oslo

Kaffegalleriet

Foto: Google Streetview Foto: Ikke oplyst

Koselig kaffebar på Sæter, som også huser diverse kunstutstillinger – derav navnet Kaffegalleriet. Her kan du nyte kaffen både inne og ute. Veldig hyggelige baristaer er det her også, som blir godt kjent med nabolaget, her trenger du ikke en gang be om «det vanlige», det har de brygget nærmest i det du kommer inn døra.

Lunds Lille Latte

Vestgrensa 4
0851 Oslo

Lunds Lille Latte

Foto: Google Streetview Foto: Ikke oplyst

De påstår selv at de lager Oslos beste kaffe, men om det stemmer eller ikke må du nok avgjøre selv. Uansett ligger de idyllisk til i trikkesløyfa midt mellom Blindern og Ullevål hageby, og er sånn sett et yndet sted både for studenter og de noe mer velbemidlede i hagebyen ved siden av. Et særdeles hyggelig sted, med hyggelig betjening er det i alle fall, og her får du både kaffe og enkle lunsjretter.

Blafrebutikken

Ballplassveien 2
1181 Oslo

Blafrebutikken

Retroinspirerte matbokser, fat og drikkeflasker. Foto: Sara Solberg Foto: Ikke oplyst
Blafrebutikken er en norskstartet bedrift med et retro tema på sine produkter.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU