Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 16/01/12

København: – «Byens beste» er som en valgkamp

Skrevet av Journalist karl.kjelstrup@dittoslo.no

  

  • Har kåret i 11 år: www.aok.dk kårer en lang rekke kategorier i sin "Byens bedste"-kåring. Foto: Skjermdump www.aok.dk/montasjeHar kåret i 11 år: www.aok.dk kårer en lang rekke kategorier i sin "Byens bedste"-kåring. Foto: Skjermdump www.aok.dk/montasje
  • Stor glede: Det er populært å vinne "Byens bedste" i København. Her en artikkel der Aok-redaktør Lars Rix deler ut prisen for  "Byens bedste bistro" i 2009 til Pastis. Foto: Skjermdump www.aok.dkStor glede: Det er populært å vinne "Byens bedste" i København. Her en artikkel der Aok-redaktør Lars Rix deler ut prisen for  "Byens bedste bistro" i 2009 til Pastis. Foto: Skjermdump www.aok.dk
  12  
«Byens bedste» har gjennom elleve år i København blitt en begivenhet der københavnerne velger sine favoritter i Kongens by.

KØBENHAVN: SkjeriOslos «Byens beste» foregår etter modell av Alt om Københavns (aok.dk) tilsvarende kåring. 

SkjeriOslos lesere skal i 2012 kåre "Byens beste sushi, pizza, kaffebar og kjøpesenter. Les mer om "Byens beste" her!


– Et fortrinn i konkurransen om kundene

– Det er etter hvert svært stor prestisje i både å bli nominert og ikke minst å vinne prisen som «Byens bedste», og de nominerte gjør veldig mye for å få folk til å stemme på dem. Det er nesten som en valgkamp, med oppfordringer til å stemme i butikker og på hjemmesider. Alle er stolte over å vinne prisen, sier aok.dk-redaktør Lars Rix.


Stor glede: Det er populært å vinne "Byens bedste" i København. Her en artikkel der Aok-redaktør Lars Rix deler ut prisen for "Byens bedste bistro" i 2009 til Pastis. (Skjermdump www.aok.dk)

Han sier prisen har stor betydning for vinnerbedriftene i den skarpe konkurransen om kundene i København.

Og Rix tror at nettopp det at brukerne av byen selv har kåret vinnerne tillegger prisen vekt.

– Eksperter har det med å se på nye og annerledes steder, når folk selv kan ha en gammel personlig favoritt. Det gjør at etablerte steder også kan være med, sier Rix.


En kåring som tjener byen

Aok.dk får hele tiden forslag på kandidater som skal nomineres til Byens bedste.

– Responsen svinger naturligvis mye fra kategori til kategori - eksempelvis er der stor diskussion om hvem som lavgr Byens Bedste Burger – DET er virkelig noe folk er opptatt av, og man er ikke altid enig i at det er den riktige som har vunnet.

Han mener «Byens beste» i Oslo vil være til gagn for både innbyggere og besøkende til byen. Og han har stor sans for kategoriene.


Her kan du se hva oslofolk vi møtte sier er deres favoritter!

– Det er noe alle har meninger om. Og apropos Byens beste sushi, så har vi her i København nettopp fått en populær norsk sushi-restaurant, Alex Sushi, som godt kan bli nominert hos oss i år, sier Rix.Hva er din favoritt til Byens beste i Oslo?

Her kan du nominere dine kandidater.

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU