Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 14/03/12

Michelinsk stjernedryss over restaurant Maaemo

  • GLAD MANN I SOLSKINN: Medeier Pontus Dahlstrøm i Maaemo nyter at to stjerner i Guide Michelin landet på Grønland. Foto: Ellen RønningGLAD MANN I SOLSKINN: Medeier Pontus Dahlstrøm i Maaemo nyter at to stjerner i Guide Michelin landet på Grønland. Foto: Ellen Rønning
  • FEIRING: Forsiktige spor etter morgenens feiring med bobler til store og startkjeks til små. Foto: Ellen RønningFEIRING: Forsiktige spor etter morgenens feiring med bobler til store og startkjeks til små.
  12  
– Dette er helt surrealistisk! Medeier i Maaemo, Pontus Dahlstrøm, tror nesten ikke det er sant at Maaemo, som første skandinaviske restaurant noensinne, får to stjerner i Guide Michelin på første forsøk.

GRØNLAND:
– Vi har hatt  trua på én stjerne på sikt, men dette er til å miste pusten av. Etter bare 14 månders drift får vi to stjerner på første sjanse!

Pontus Dahlstrøm, opprinnelig finsk, med 13 år i Oslo på baken, gleder seg sammen med kollegene sine over at de litt utradisjonelle valgene deres viser seg så til de grader riktige.

Vi ville etablere oss i et område vi kunne utvikle oss samen med, så da landet vi i det nye hjertet av Oslo, nemlig på Grønland, i Schweigaards gate. Og vi ville bryte med det litt satte Oslo vest, legge vekk det overdådige og heller lete frem det naturlige med base i  økologisk, sesongbasert og kortreist mat.

Dahlstrøm trekker pusten.

– Vi vil bevege folk, gi dem en god opplevelse, lokke frem sterke følelser og gamle minner. Det er vår filosofi, og det er så utrolig godt å ha lykkes med den. Vi har gjester fra hele byen, og mange fra lokalmiljøet. Jeg har aldri skjønt den greia med å dele Oslo i to. Folk beveger seg heldigvis over hele byen!

Ellers beholdt Statholdergaarden og Restaurant Oscarsgate hver sin stjerne, nykommeren Bagatelle fikk sin stjerne mens Feinschmecker mister sin etter 19 år. Supereksklusive Onda mezzanine forble, kanskje overraskende for mange,  stjerneløs.
Javascript is required to view this map.
Map

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU