Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 24/04/12

Økologisk lidenskap - spisesteder med økomat

  • Foto: Promo, Kolonihagen.no Foto: Promo, Kolonihagen.no
Vi gir deg en oversikt over spisesteder der mat laget av økologiske råvarer står helt sentralt på menyen.

OSLO: Økologisk mat er i vinden i Oslo, men vi ligger langt etter andre storbyer, som København. Mange mener økologiske råvarer smaker vesentlig bedre, men de er vanskeligere å finne og de koster litt mer.

Felles for stedene vi nevner, er at de kun serverer mat basert på råvarer som ikke inneholder konserveringsmidler, smaksforsterkere eller andre unødvendige og unaturlige tilsettingsstoffer.

Det finnes flere spisesteder her i Oslo som benytter økologiske råvarer. De fire stedene vi nevner, er de mest rendyrkede og framtredende på området.

I økologisk landbruk settes spesielle krav og begrensninger for produksjonen, eksempelvis ved ikke å bruke kunstig gjødsel og syntetiske plantevernmidler, og til velferden i husdyrproduksjonen. I tillegg til at smaken er bedre og mer naturlig, er også troen på at maten er sunnere og bedre for miljøet sterk, da matproduksjonen er mer skånsom for natur og husdyr.

LES OGSÅ: Jakten på den rene, naturlige smaken

Kolonihagen Frogner

Frognerveien 33
0263 Oslo

Kolonihagen Frogner

Disk med brød, syltetøy, bakervarer, fruktdrikker og andre godsaker for salg. Alt er økologisk. Foto: Ikke oplyst

Kolonihagens historie startet i 2004, først som abonnementsordning med råvarer levert direkte på døren, etter dansk modell.Deretter utvidet stedet med eget håndverksbakeri i 2007, med utelukkende økologiske råvarer, og i stor utstrekning lokalt mel – og gjerne eldre kornsorter.

Maaemo

Schweigaards Gate 15
0191 Oslo

Maaemo

Foto: Ikke oplyst

Heløkologisk gourmetkjøkken med to gjeve stjerner i den ærverdige Guide Michelin.

"Med fokus på ærlige, ekte og naturlige råvarer vil vi lage et naturlig og personlig råvarebasert gourmetkjøkken. Med en tydelig identitet og referanser til naturen rundt oss håper vi å kunne tilføre Oslos restaurantscene noe nytt", sier Maaemo på egne nettsider

Godt Brød Grünerløkka

Thorvald Meyers gate 49
0550 Oslo

Godt Brød Grünerløkka

Foto: Ikke oplyst

Den helstøpte, økologiske bakerikjeden har tre utsalg med kaféer i Oslo. Du finner dem i Thereses gate 33 på Bislett, i Thorvald Meyers gate 49 på Grünerløkka og Nydalen allé 1 i Nydalen.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU