Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Restaurant og cafe | 26/11/13

Spis ekte kaktus på Tijuana Bar

  • KAKTUS & TEQUILA: En tur til Tijuana Bar skal helst være som å ta en tur til et spise– og utested i Mexico. Her er det kaktus på menyen og inspirerte drinker i megetsigende glass. Foto: Lars WeimothKAKTUS & TEQUILA: En tur til Tijuana Bar skal helst være som å ta en tur til et spise– og utested i Mexico. Her er det kaktus på menyen og inspirerte drinker i megetsigende glass. Foto: Lars Weimoth
  • EIERE MED LIDENSKAP: Michael Weerainghe og Ajir Rozbahari åpnet dørene til Tijuana Bar på Grünerløkka 15. november. Alexandra Horsley jobber i baren. Foto: Lars WeimothEIERE MED LIDENSKAP: Michael Weerainghe og Ajir Rozbahari åpnet dørene til Tijuana Bar på Grünerløkka 15. november. Alexandra Horsley jobber i baren. Foto: Lars Weimoth
  • NYKOMMER: Tijuana Bar befinner seg i Thorvald Meyers gate 61 og har tatt over lokalene Food Story hadde tidligere. Foto: Lars Weimoth

    NYKOMMER: Tijuana Bar befinner seg i Thorvald Meyers gate 61 og har tatt over lokalene Food Story hadde tidligere.

    Foto: Lars Weimoth
En heit og lettlivet grenseby i Mexico er inspirasjonskilde for et nytt spise- og utested på Løkka.


GRÜNERLØKKA: En halvtimes biltur på brennhet asfalt fra San Diego i USA, over grensen til kaktusens hjemland Mexico, ligger byen Tijuana. En partyby kjent for sitt frilynte frislipp av alt som er moro, hvilket medfører en salig blanding lettlivete aktiviteter ispedd en dæsj lyssky virksomhet.

Det er langt fra Mexico til Grünerløkka, men folkene som 15. november åpnet dørene til Tijuana Bar i Thorvald Meyers gate 61, ønsker å gjøre avstanden så kort som overhodet mulig. Det er et spennende utgangspunkt.

VIL DU LESE MER OM OSLOS RESTAURANTLIV? 
Finn guider, artikler og anmeldelser her

Vil ha det autentisk

Da økologiske Food Story måtte sette kroken på døra tidligere i høst, åpnet det rette lokalet seg for Hajir Rozbahani og Michael Weerasinghe. På Tijuana Bar settes noen kilo lidenskap inn på å skape en så autentisk opplevelse av mexicansk stemning, mat og drikke som mulig. Partner Michael Weerasinghe har brukt to år på grundige forberedelser.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Ikke oplyst

ILLUSTRERENDE: Det skal være autentisk, fargerikt, smakfullt og litt løssluppent på Tijuana Bar, noe en får merke allerede i vinduet. Foto: Lars Weimoth

– Jeg bestemte meg for å starte et slikt sted da jeg var på «Tranquilo» i Gøteborg for et par år siden. Etter det har jeg reist rundt og besøkt minst 40 restauranter og utesteder for å hente inspirasjon og kunnskap til fødselen av Tijuana Bar, sier Weerasinghe.

Stedet på Løkka vil holde åpent fra klokka 11–03 med servering av mexicanske småretter en kan dele «Family style», et rommelig utvalg Tequila (brennevin laget på agaveplanten, en festlig slektning i kaktusfamilien) og drinkvarianter over klassikerne Margeritas, Mojito og Daquari. På spisekartet finner vi også spesialiteter som marinert kaktus, Carnitas (bresert svinekjøtt) og Barbacoa (bresert lam).

– Vi importerer kaktuskjøttet – av typen Nopales – direkte fra Mexico. Det er ikke så vanlig i Norge og medfører visse utfordringer å få tak i. Vi lager en knallgod Tostada med jalapenomarinert kaktus. Kom og prøv, oppfordrer innehaveren.

ENDA EN NY MEXICANER I BY'N: Taco Republica – «Åpner Oslos første taqueria»

Utvider på nyåret

I dag har Tijuana Bar rundt 50 sitteplasser, og allerede i februar utvider de ved å innlemme nabolokalet. Den store, men noe uferdige bakgården skal også fikses opp i etapper.

– Det er forbausende mange fra Mexico, eller folk som har bodd eller feriert der, som har kommet innom oss de siste dagene. Tilbakemeldingene er ekstremt positive. Vi får håpe og tro de virkelig mener det, smiler Mexico-entusiast Michael Weerasinghe, som også driver baren og fotballpuben Blue ved Saga Kino og utestedet Ett Glass i sentrum.

– Jeg har tro på at et rendyrket konsept på lang sikt vil ha stor sjanse for å oppnå suksess i Oslo. Illegal Burger og Delicatessen er to gode eksempler på det her i hovedstaden, legger han til. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

DEL EN SMÅRETT: Spisemenyen på Tijuana Bar er basert på mexicanske småretter og spesialiteter en fint kan dele. Kokken Marco Zambujal er fra Portugal. Foto: Lars Weimoth

DEL EN SMÅRETT: Spisemenyen på Tijuana Bar er basert på mexicanske småretter og spesialiteter en fint kan dele. Kokken Marco Zambujal er fra Portugal. Foto: Lars Weimoth

LES OGSÅ: Delicatessen–Rodrigo med bok: «Bli tapashelt på hjemmebane»

Oslo rir i disse dager på en liten mexicansk bølge. Taco Republica i Torggata har nylig åpnet og Habanero, Mucho Mas og Agave holder stand.

Vi får si som Manu Chao sier det: «Bienvenido a Tijuana!». Velkommen til Tijuana!


 

Javascript is required to view this map.
Map

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU