Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Scene | 08/03/12

– Syng så håret mitt krøller seg

 • GLEDER SEG TIL SCENE-FEST: Ida Marie (20), Alexander (21) og Martine (19) med deler av kostymene til årets store musikal. Foto: Elisabeth C. Wang

  GLEDER SEG TIL SCENE-FEST: Ida Marie (20), Alexander (21) og Martine (19) med deler av kostymene til årets store musikal.

  Foto: Elisabeth C. Wang
 • – STØRRE BEVEGELSER! Øvelse gjør mester, også for ungdommene i årets musikal-ensemble. Foto: Elisabeth C. Wang

  – STØRRE BEVEGELSER! Øvelse gjør mester, også for ungdommene i årets musikal-ensemble.

  Foto: Elisabeth C. Wang
 • STORE SMIL OG FLOTTE HOPP: Det er tydelig at elevene ved Art musikal & ballettskole har det gøy på jobb. Foto: Elisabeth C. Wang

  STORE SMIL OG FLOTTE HOPP: Det er tydelig at elevene ved Art musikal & ballettskole har det gøy på jobb.

  Foto: Elisabeth C. Wang
 • PARTYHATTER: Latteren sitter løst når partyhattene prøves. Foto: Elisabeth C. Wang

  PARTYHATTER: Latteren sitter løst når partyhattene prøves.

  Foto: Elisabeth C. Wang
Det jobbes på spreng på Art musikal & ballettskole. 22. mars er det «High School Musical»-première på selveste Chateau Neuf.

RØA/MAJORSTUEN: – Dere må gi alt nå! Ikke noe mumling i hjørnene eller dropping av de høye tonene! Syng helt ut og vær så snill da dere, se ut som dere har det skikkelig gøy, sier Hilde Dahlen som har regi på årets musikal.

– Som et skudd

Et 30-talls elever synger, danser og øver replikker i Arts lokaler i Aslakveien. Energien er smittende og rytmene mildt avhengighetsskapende.

– Vi har øvd på denne musikalen siden september i fjor. Vi snakker om 19 musikalske numre, og de må sitte som et skudd, sier produsent og koreograf Gry Spone.

Maling og Malmø

I det ene hjørnet i dansestudioet står tre nymalte kuber. Spone har selv tatt malerkosten fatt; Detaljene er viktige og alt må stemme.

– Noen av kostymene må faktisk hentes i Malmø. Da er det spesifikt snakk om basketballkostymene til gutta og cheerleader-draktene til jentene. Musikalen er satt opp i Sverige, så i stedet for å gå til innkjøp av nye ting her hjemme tror jeg vi satser på å hente dem, sier Spone.

Hovedrollene i «High School Musical» bekles av Alexander (21) som Troy og Ida Marie (20) og Martine (19) - begge som Gabriella.

De unge musikal-talentene understreker raskt at de elsker årets oppsetning.

– Det er utrolig gøy å få gjøre denne musikalen, men også veldig hard jobbing. «High School Musical» er et moderne stykke, som handler om mennesker som på mange måter er på samme sted som oss. Det gjør det lett å forholde seg til, sier Alexander.

Ida Marie og Martine nikker samtykkende.

– Det er mye bra musikk og kombinasjonen av sang og dans synes jeg er spennende. Utfordrende, men spennende, smiler Martine.

Med hip hop i blodet

Alle tre mener koreograf Belinda Braza har gitt deres musikal et løft. Hun har gitt dem en «edge» av hip hop.

– Det er kult at vi har fått henne med på laget og det vil helt klart synes i dansingen. Det gir vår versjon av «High School Musical» noe nytt og spennende. Det blir litt mindre standard og litt mer hip hop, sier Alexander.

Mot suksess

Hovedrolleinnehaverne skyter alle av gruppen de selv er en del av. De koser seg sammen, til tross for stresset.

– Det er en utrolig bra gjeng, og vi har det gøy sammen. Selvsagt er det mye jobbing, men drar alle i samme retning og ønsker at resultatet skal bli så bra som mulig, sier Ida Marie.

Inne i dansestudioet er musikken satt på. Med première på Chateau Neuf 22. mars har gruppen ingen tid å miste. Her er det alt eller ingen ting som gjelder.

Se mer på: www.artmusikalskole.com

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU