Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Shopping | 09/02/12

Gaver til kidsa

  • Foto: Clipart Foto: Clipart
Vi viser det hvordan du blir helten i barnebursdagen.

Enten om du skal sende poden av sted i bursdagsselskap til nabogutten eller veslejenta fyller år, er det ofte forbundet med stress å finne gaver til de yngste blant oss.

Her er noen gode tips i Oslos vrimmel av muligheter.

Riktige Leker

Haakon Vii Gate 1
0161 Oslo

Riktige Leker

Foto: Google

En klassiker som startet opp helt tilbake i 1946, sentralt plassert mellom Nationaltheatret og Aker Brygge. Her finner du verken små voldsmenn av plastikk eller pistoler med kruttlapper. Men sannelig klarer de å engasjere ungene likevel.

Med et utvalg som består av alt fra lekre tråbiler og dukkehus til små overraskelser som sprettballer og blokkfløyter er dette butikken å gå i om du er usikker på hva du skal kjøpe. Denne sjappa er så kul at den er egnet som et sted bare å besøke også, så om det høljer ned er Riktige leker vel verdt et besøk.

Festmagasinet Standard

Prinsens Gate 25
0157 Oslo

Festmagasinet Standard

Foto: Ikke oplyst

Hva sier du til en kikkert som gir deg en sort ring rundt øyet? En juksesigarett? Eller hva med et komplett gorillakostyme og en plastikkpalme til barnebursdagen?

Festmagasinet Standard er en spesialforretning for fest-, moro- og karnevalsutstyr. Dette er en butikk som liksom alltid har vært der, og et eksempel på to etasjer med moro som kan engasjere barna i time ut og time inn.

Om det planlegges karneval finnes det ingen over og ingen ved siden av Standard i Oslo.

Sprell

Korsgata 24
0550 Oslo

Sprell

Godsaker for småfolk Foto: Ikke oplyst

I likhet med tidligere nevnte lekebutikker på denne siden får du heller ikke på Sprell tilgang til monstre fra utenlandske tv-kanaler. Ei heller det butikken selv omtaler som reklamebaserte trendprodukter.

Butikken tilbyr det man trygt må kunne kalle et mangfold av leker, enten du er tilhenger av godt gammeldags treverk eller mer “moderne” varianter. Her benyttes det naturmaterialer, god design og god kvalitet.

Det kan være temmelig hektisk inne på Sprell en lørdag formiddag, så om du er av typen som liker å ha litt armslag er det anbefalt å velge en ukedag...

BR Leker Torggata

Torggata 5
0181 Oslo

BR Leker Torggata

Foreldre med tresmykker og lilla, flagrende gevanter burde skygge banen. BR er en god gammaldags lekebutikk av den kommersielle sorten. Her får du Barbiedokker. Her får du Star Wars-figurer. Her får du pistoler, dukker som gråter, rosa plastperler og grønt slim på boks.

Du får i grunnen det meste som bråker, er laget av plastikk og er kjent fra reklamene på utenlandske tegneseriekanaler for barn. Vi lar det bli opp til pedagogene å vurdere om lekene som selges her er “riktig” eller ikke. Det vi kan forsikre om er at ungene tar rennafart mot inngangsdøra når de ser butikken på avstand.

Dessuten er de som jobber der riktig hyggelige og hjelpsomme om du ikke finner frem i vrimmelen av fristelser for den yngre garde.

Panduro Sandaker

Sandakerveien 33C
0477 Oslo

Panduro Sandaker

Dette er ikke en butikk du finner på første forsøk. Man skal vel også være forsiktig med å kalle inngangspartiet veldig innbydende, der den ligger godt gjemt i en bakgate mellom Sandaker og Torshov. Vi anbefaler deg likevel å gi stedet en sjanse.

Her får du for det første gå i fred! Utvalget av hobbyartikler og muligheter for aktiviteter er nesten uendelig.

Hvorfor ikke la barna prøve noe nytt på hobbyfronten? Det går an å gjøre noe mer enn å male og perle på barnerommet. Klipp, lim, trykk, stift, farg. På Panduro har de i grunnen ting som kan aktivisere hele familien.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU