Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Shopping | 13/12/11

Retromoderne skatter til jul

Skrevet av Journalist lars.weimoth@dittoslo.no

Frøken Dianas Salonger

Markveien 33
0554 Oslo

Åpningstider

Mandag til søndag 12.00- 18.00

Kontakt

91621789
 

  

  • Vintagebutikken Frøken Dianas Salonger i Markveien satser på internett, med egen nettbutikk. De to blide innehaverne heter Ellen Marie Garåsen og Elise Dingstad. De åpnet butikken i 2008.  Foto: PRESSEFOTO

    Vintagebutikken Frøken Dianas Salonger i Markveien satser på internett, med egen nettbutikk. De to blide innehaverne heter Ellen Marie Garåsen og Elise Dingstad. De åpnet butikken i 2008.

    Foto: PRESSEFOTO
  • Frøken Dianas Salonger, Markveien: Små og vakre er de. Ønsker noen seg ørepynt til jul? Foto: PRESSEFOTOFrøken Dianas Salonger, Markveien: Små og vakre er de. Ønsker noen seg ørepynt til jul? Foto: PRESSEFOTO
  • Frøken Dianas Salonger, Markveien. Foto: PRESSEFOTOFrøken Dianas Salonger, Markveien. Foto: PRESSEFOTO
Vintagebutikken Frøken Dianas Salonger i Markveien satser på internett.


GRÜNERLØKKA: Vintagebølgen fosser fram i Oslo, godt hjulpet av henrykte bloggere, hotte trendsettere og spreke Hollywood-kjendiser som alle elsker å blande nytt og gammelt, det unike og retro med den moderne moten. Markveien på Grünerløkka er selveste Vintage-gaten her i hovedstaden. En av butikkene der, "Frøken Dianas Salonger", åpnet sin nettbutikk 11. november i år - for å utvide kundegrunnlaget og tilgjengeligheten.


Positivt arbeidskrevende

- Vi regner med at dette tar tid, og vi har bare holdt på en måned. Her trenger vi jungeltelegrafen for å få dette til å svinge. Det er mange om beinet, selv om det ikke er så norske Vintage-butikker på nettet. Brukte varer på nett er arbeidskrevende, og vi legger ned mye jobb. Men vi får mye positiv respons fra kunder over hele Norge, og har tro på at denne markedsføringen vil kaste av seg, sier innehaver Elise Dingstad.

Hun eier og driver butikken sammen med Ellen Marie Garåsen. De er begge er skuespillere av yrke, og har en felles gründersjel og øyne for gjenbrukbare vintageskatter. Sammen reiser de på innkjøpsturer til fjerne og nær strøk på skattejakt. Og gjennom sitt kontaktnett av bruktleverandører verden over bringes sjeldenheter, samleobjekter og historier over dørstokken i Markveien.

Navnet, "Frøken Dianas salonger", er hentet fra Ibsen-stykket "Hedda Gabler" og var et beryktet etablissement for de små timer. Frøken Diana, en mystisk rødhåret sangerinne - muligens av det noe burleske slaget - forførte der de borgerlige herremenn med sin sensualitet, noe som “ikke passet seg” i mange kretser. 


Håndplukket og gjenbrukbart

Salongene gjenoppsto så i Markveien i 2008, men da i form av en vintagebutikk med et håndplukket og egendesignet vareutvalg - mest brukt og noe nytt, fra inn og utland: Møbler, interiør, klær og smykker fra 1800-tallet, via 50/60-tallet, med en sveip innom 80-tallet, og glamorøs nåtid. 

- Innimellom de gamle tingene har vi alltid noen helt nye varer, nøye håndplukket for å passe inn i våre deilige salonger, sier Ellen Marie.

- Vi startet opp fordi vi selv savnet en slik butikk i Oslo. Nå er det flere av oss her i byen, og vi er glad for at det er et marked som setter pris på vakre gjenstander i en atmosfære av det svunne og gammelmodige, sier Elise.


Satser på nettbutikk

- Hvorfor satser dere nå på nett?

- Vi ønsker å spre det glade vintagebudskapet ut til det ganske land, og gjøre våre skatter tilgjengelige for de som ikke bor i Oslo-området. Vi mottar masse henvendelser fra folk rundt omkring i landet som ikke har noe vintagetilbud der de bor, og som ønsker å ha muligheten til å følge vintagetrendene og handle miljøvennlig, selv om de ikke bor i en storby. Nettbutikken inneholder også en mengde unike varer som kun finnes på i ett eksemplar på nett, så her er det også aktuelt for Oslobeboere å gå inn å handle, markedsfører Elise og Ellen Marie .

- Hva som skiller dere fra andre vintagebutikker på nett?

- Vi tør påstå å ha Norges største utvalg av vintagesmykker til en rimelig penge. Vi satser på ekte vintagevarer, ikke nyprodusert "vintage", som mange andre. Det har blitt svært populært med nyproduserte varer som er laget for å se gamle ut, pusset med sandpapir og lignende for å gi en vintagelook. Da blir jo gjenbrukspoenget helt borte, og det er trist at slike varer har begynt å overta markedet fra de ekte bruktgjenstandene. Hos oss kan vi garantere at du ikke vil finne nye "vintagegjenstander", finner du en gammel slitt boks, så har den faktisk en historie, og ikke falske bulker og skrammer fra en fabrikk i Kina"


Avventende konkurrenter

Hos den populære konkurrenten Tonica Vintage Corner på Majorstuen, har de ikke tenkt å starte nettbutikk med det første. De har fått med seg at jentene hos Frøken Dianas Salonger har startet opp.

- Jeg har vurdert det, men det har foreløpig blitt med tanken. Jeg skulle gjerne gjort det, men har ikke regnet på hva det krever av ressurser og satsning, sier Tone Sige hos Tonica Vintage.

Javascript is required to view this map.
Map

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU