Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Shopping | 09/12/11

Snus til 10.000 kroner kiloen

  • SNUS PÅ BOKS: Snus er snus, vil noen si. Men denne boksen koster 1.000 kroner og således en dyr nytelse.Tobakksforretningen Sol Cigar i Henrik Ibsens gate 28, er eneste butikk som fører verdens dyreste snus her i Oslo. Foto: PROMOSNUS PÅ BOKS: Snus er snus, vil noen si. Men denne boksen koster 1.000 kroner og således en dyr nytelse.Tobakksforretningen Sol Cigar i Henrik Ibsens gate 28, er eneste butikk som fører verdens dyreste snus her i Oslo. Foto: PROMO
Snusfornuftig julegavetips? Nå ja, ikke akkurat i ordets rette forstand. Verdens dyreste snus er nå å få kjøpt i Oslo.

SOLLI: Sol Cigar i Henrik Ibsens gate, er én av bare en håndfull tobakksforretninger i Norge som får tilgang til verdens dyreste og mest eksklusive snus. Kardus 2011 Carnival Blend koster 1.000 kroner boksen – tilsvarende 10 000 kroner kiloen. Til sammenligning koster 50 gram vanlig General snus, 85 kroner – det blir 1.700 kroner kiloen.

Salt og brennevin

– I fjor var Kardus et kjempehett julegavetips, men var vi ikke i nærheten av å kunne dekke etterspørselen. I år har vi heldigvis fått noen flere bokser, sier Bjørn Glørstad ved Sol Cigar i Oslo.

Årets variant er laget av tobakksplanter dyrket i Santa Cruz do Sul, Brasils sørligste delstat. Det eneste som tilsettes tobakken er litt salt og Sagatiba Velha, en prisbelønnet variant av det brasilianske nasjonalbrennevinet cachaça.

-Vi fikk nylig 60 bokser for salg. Til nå har vi solgt 10. Det er mange snusfantaster her i Oslo, selv om det går mest i porsjonssnus. Innpakningen av ”supersnusen” er også lekker, så den er morsom som julegave, sier Glørstad.

Økologisk og håndkuttet

Sagatiba Velha er en variant av cachaça som lages av ren, ferskpresset sukkerrørssaft. Saften destilleres i kopperpanner og lagres på eikefat der den utvikler sin gyllengule farge. Smaken har en karakter av nøtter med en viss sødme, og kan minne om karamell.

– Tobakken i denne snusen er dyrket økologisk og håndskåret med en snittflate som formidler helt andre smaksnyanser enn oppmalt snus. Den tørkes, pakkes for hånd og oppbevares i en ubrutt kjølekjede fram til den er i forbrukerens hender, skryter Conny Andersson i distributøren Swedish Match.

Javascript is required to view this map.
Map

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU