Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Shopping | 20/04/12

Velkommen inn i Bokstua!

  • GULV-TIL-TAK: Anne Borges Bokstue inneholder det aller meste om og for barn, pluss utrolig mye annet digg.  Foto: Ellen Rønning

    GULV-TIL-TAK: Anne Borges Bokstue inneholder det aller meste om og for barn, pluss utrolig mye annet digg.

    Foto: Ellen Rønning
  • SITT NED: Og sug inn atmosfæren i Bokstua. Det aller meste du ser er til salgs.  Foto: Ellen Rønning

    SITT NED: Og sug inn atmosfæren i Bokstua. Det aller meste du ser er til salgs.

  12  
På Sofies plass på Bislett ligger Bokstua, og her har det vært bokhandel siden 1935. De siste 15 årene har Anne Borge styrt den usedvanlig sjarmernde butikken.


 BISLETT:Bokstua er proppfull av bøker for og om barn, og er en nostalgisk drøm for oss som har levd litt.

– Den skiller seg godt fra kjedebutikkene, ja!  Anne Borge, som er utdannet førskolelærer, stortrives som lokalbokhandler.

– Jeg kan skaffe alt av barnebøker og studiebøker innen barns utvikling, så her kan kundene få det de måtte ønske både om og for barn.

Og Bokstua bærer sitt navn med rette, det er som å gå inn i stuen til en frodig bokelsker med hjerte for nips, keramiske figurer – og gode stoler.

– Det aller meste i butikken er til salgs, og figurene selger jeg for en bekjent som er samler. Anne smiler. – Og så setter jeg min ære i vindusutstillingen. Den skiftes flere ganger i året.

For ordens skyld er det ikke identiske bokstabler som preger Bokstuas vinduer, men nærmest små scenebilder. Sånne utstillinger vi reiste til Steen & Strøm for å se «gamle dager».

– Lokale barn stikker stadig innom på skolevei og synes nok gammeldags er ganske hyggelig, sier Anne Borge fornøyd.

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU