Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Takeaway | 10/05/12

Iskremguiden

  • Foto: Magne Mellem Enoksen Foto: Magne Mellem Enoksen
  • Foto: Clipart Foto: Ikke oplystFoto: Clipart
  12  
Oslo-folk er glad i iskrem – spesielt når sola varmer oss i sommermånedene. Her får du et lite knippe gode iskremsjapper i hovedstaden.

OSLO: Selv de gamle grekerne mesket seg med iskrem, riktignok i en litt annen variant enn i dag. Den gangen blandet de gjerne is og snø med kanel, fiken og dadler.

Norges iskremproduksjon skriver seg tilbake til 1930 da Diplom-is startet sin produksjon. Siden den gang har Oslo fått et vell av utsalgssteder av den iskalde herligheten, både italiensk, amerikansk og norsk.

Under får du et lite utvalg av iskremsjapper i Oslo.

LES OGSÅ: Andreas «Big Ice» Wille Paulsen – gangster og iskremelsker

FLERE GUIDER PÅ SKJERIOSLO:

Her får du gratis wi-fi i Oslo

Ti tips til herlige steder for sommerdaten

På Oslos tak

Oslos badeperler

Paradis Gelateria

Lille Stranden 4
0252 Oslo

Paradis Gelateria

Foto: Paradis Gelateria

På iskrembaren Paradis Gelateria kan du nyte frisk, hjemmelaget italiensk iskrem (gelato på italiensk). I følge dem selv er det så godt at det burde vært forbudt, ja iskremen her skal faktisk være avhengighetsdannende!Paradis etterstreber å tilby eksepsjonell kvalitet. Det gjør de ve då bruke ingredienser som er nøye utvalgt fra forskjellige steder rundt omkring i verden: hasselnøttene er for eksempel fra Piemonte, pistasjenøttene er fra Bronte ved foten av Etna, sjokoladen består av et eksklusivt italiensk utvalg og selvfølgelig: De bruker kun norske jordbær.

Ben & Jerry's Scoop Shop

Karl Johans gate 37-43
0162 Oslo
10
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ben & Jerry's Scoop Shop

Foto: Ikke oplyst

Iskrembar à la legendariske Ben & Jerry's.

Yoghurt Heaven

Tullins gate 5
0166 Oslo

Yoghurt Heaven

Foto: Anders Bøe Foto: Ikke oplyst

På Yogurt Heaven kan du lage din egen frossen yoghurt-kreasjon. American style.
Yogurt Heaven ble startet av venneparet William Gary og Marieke Bjørgung for snart to år siden. De flyttet fra California til Oslo og hadde problemer med å skaffe seg jobb. De ville imidlertid ikke hjem, og tok like gjerne med seg amerikanske tradisjoner til Norge og startet egen business.

7-Eleven Grefsenplatået

Grefsenveien 92
0492 Oslo

7-Eleven Grefsenplatået

Foto: Promo Foto: Ikke oplyst

7-eleven på Grefsen er døgnåpent, og tilbyr ferskbrygget kaffe, iskrem, hurtigmat, godteri og et enkelt utvalg av dagligvarer. En av deres spesialiteter er frozen youghurt – is for de «sunne». Frozen Yoghurt er en myk iskrem, som 7-eleven har ført siden tidlig 90-tall og frem til i dag. Denne youghurt-baserte iskremen inneholder 1,4% fett og fås i tre smaksvarianter - vanilie, jordbær og sjokolade.

Dolcevita

Prinsens gate 22
0152 Oslo

Dolcevita

Foto: Ikke oplyst

Dolcevita, også kjent som «Det søte liv», startet opp i 1998 av en italiener. – Mitt ønske var å introdusere Osloborgerne for italienske spesialiteter, deriblant kaffe, kaker, iskrem og mange andre delikatesser, sier han.

Dolcevita kan tilby førsteklasses hjemmelaget iskrem med et stort utvalg av spennende smaksvarianter, i tillegg til bakevarer og italienske kaker som representerer spesialiteter fra hele Italia.

Kaffekos

Plogveien 6
0679 Oslo

Kaffekos

INNE– OG UTEKOS: Uteservering på Kaffekos, Manglerud. Foto: Lars Weimoth

Koselig kafé på Manglerud senter. Sitteplasser både ute og inne. God kaffe, super iskrem og småretter.

City Isbar (Oslo City)

Foto: City Isbar Foto: Ikke oplyst

For småsultne storbymennesker i farten. Her får du et bredt utvalg iskrem, blant annet i kjeks, i beger, italiensk kuleis med hele 48 smaker og shaveis med 12 smaker. I tillegg kan du få småretter som børek, toast, kaker, belgiske vafler og baguetter. City Isbar serverer Friele eller Illy kaffe.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU