Spesifisér ditt søk i en av kategoriene

Marmad

 
 
 

Marmad har 320 poeng
Marmad har skrevet 20 anmeldelser , 0 kommentarer og deltatt i 0 arrangement

 
20 anmeldelser
100%

Ratings by score

Reviews by category

 
11
 
 
1
 
 
4
 
 
1
 
 
3
 

Reviews by area

 
16
 
 
 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Conic under Restaurant og café 9

  " Skal komme fort over det, jeg har tross alt noen års erfaring som servitør i Oslo så jeg burde jo ikke være overrasket. Svensker. Svensker overalt, svensker opp etter ørene. På thai restaurant..
  Anyhow.
  Kompisen min har fått høre at Yaya's var så bra og fikk tilslutt snakka meg og frøkna med på tur. Bestilling av bord blei gjort over nett, fiffigt. Besøket var på en lørdagskveld og stedet var sånn akkurat passe fullt. Etter å ha hilset på den første av mange svensker i "fojaeen" og mesket oss med noen Tiger ble vi raskt ledet inn til bordet vårt.
  Bordet er av den selvbetjeningstypen, helt kurrant i den settingen. Musikken var i overkant kjedelig. Siden vi ikke -er- i Jamaica kan vi ikke høre noe annet istedenfor reggae hele tiden..? Tordenlyd og regn, fuglesang på dass gjør lydopplevelsen (minus svensk jatting) til en interessant opplevelse.
  Maten var god, men sjukt sterkt, så pass på å ikke drite deg ut ved å bestille styrke over evne.. Dagen derpå og 5 doturer senere gjør iallefall meg forsiktig med krydder i god tid fremover.. heh.. Prisene på det aller meste er sånn helt i "ok sjiktet", siden maten er temmelig sterk frister dette til mye importøl drikking, men med norske priser så blir denne aspekten av middagen dyrere.
  Bortsett fra svenskene så har ikke jeg noe å utsette stedet på, kan glatt anbefalle stedet til folk som ønsker en litt annen restaurant opplevelse.
  Spesielt bra: Fuglekvittring på do
  Spesielt dårlig: Ikke nødvendigvis dårlig.. men akk, disse svenskene
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Skjennungstua AS under Restaurant og café 4

  " På toppen av Skjennungsåsen, mellom Ullevålseter og Frognerseteren, ligger fantastiske Skjennungstua -hvor skolen skinner sterkere, bakverket smaker bedre, betjeningen er hyggeligere, og atmosfæren rett og slett er kosligere enn på noen annen stue/hytte i Nordmarka! Skjennungstua er flott både sommer som vinter. Om sommeren kan du kose deg i den lune hytteveggen og nyte sol og utsikt. Om vinteren fyres det i peisestuen, og enten du er stor eller liten skal det mye til å ikke la seg imponere av den enorme samlingen kosedyr som tas frem hver jul -for ikke å snakke om dekorasjonene som preger hytta resten av året. På Skjennungstua må du kjøpe drikke, men matpakke kan man ha med hjemmefra. Men hvem vil vel det, når det finnes så mange fristelser bak disken! Sjokoladekaken er til å dø for (noe man nesten gjør om man har dårlig kondis og setter seg som mål å f.eks jogge opp alle bakkene til den flotte røde hytta), hvetebollene er slik man alltid har drømt om at en hvetebolle skal være, blåbærmuffinsene er som å få Yatzy med 6´ere, og til jul kan du også kjøpe herlige hjemmelagede karameller! Og når jeg først er inne på temaet hjemmebakte godsaker -pass på å ha rom i sekken til å kjøpe med deg noe hjem også. Det er f.eks alltid godt med et hjemmebakt brød til frokost. Nevnte jeg forressten at de har bankterminal på Skjennungstua? Prisene er naturlig nok litt stivere enn hos bakern, men det skulle da også bare mangle! Skjennungstua har ikke åpent hver dag, erfaringsmessig er de stengt mandag og tirsdag -pass på å sjekke nettsider (eks skiforeningen sine) for å unngå bomtur.
  Spesielt bra: Nordmarkas desidert hyggeligste betjening og beste bakervarer!
  Spesielt dårlig: Burde kanskje hatt egen hjemmeside..?
  Type sted: tur sted/ varmestue
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Platekompaniet AS under Shopping 9

  " Absolutt en av byens bedre Platekompanier, med hovedfokus på tradisjonell pop&rock + film (tydelig at de tar opp kampen om filmkundene med Video Nova litt lenger nedi gata). I likhet med aktører som Kirken og Bunnpris, er denne Platekompani-sjappa oppe syv dager i uka. Det gir deg en følelse av at den stiller opp - slik gode kompiser gjør.
  Og betjeningen fortjener honnør; de føler seg IKKE for kule til å være hyggelige mot deg. "For kul til å være hyggelig" er nemlig et symptom på en sykdom som dessvere rammer altfor mange Platekompani-arbeidere (særlig de fra indierock-segmentet) hvert år. Den vanskelige kulhetssykdommen virker per i dag uhelbredelig, men har heldigvis ikke rammet Platekompaniet i Bogstadveien helt enda.
  Spesielt bra: Stor butikk, hyggelig betjening
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Pinpoint Piercing under Shopping 1

  " PinPoint Piercing er mitt faste piercingstudio, jeg går alltid hit for nye piercinger selv om det nå er lenge siden sist.
  Christiane er veldig trivelig og dyktig. Hun piercet min 12 år gamle lillesøster (øreflippene), og jeg synes hun var utrolig flink og tok godt vare på henne. Så har man barn som skal få hull i ørene vil jeg absolutt anbefale å bestille time hos Christiane.
  Det eneste negative jeg kan si om PinPoint Piercing er at jeg en gang fikk en skjev navlepiercing. Jeg ringte og klagde, og fikk satt ny senere gratis, om jeg husker korrekt. Nå sitter den fint. Og han som satte den skjevt jobber ikke der lenger uansett.
  Lokalene er lyse og trivelige, og det er tydelig at de ansatte tar jobben sin seriøst og setter hygiene og sikkerhet over alt annet.
  Beliggenheten er også super - rett ved siden av Youngstorget.
  Jeg er fristet til å gi terningkast 6, men jeg gir en 5-er grunnet den skjeve navlepiercingen.
  Spesielt bra: Dyktige og hyggelige piercere, fint lokale, sentral beliggenhet
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Pasta Basta under Restaurant og café

  " Dette var ikke helt heldig valg, når det kommer til å ha en hyggelig middag for to, over et et par pils og en pizza. Pasta Basta klarer jo ikke å oppfylle noen av delene.
  Oslos regntunge ettermiddag var likefullt vårvarm, så min makker og jeg trosset dråpene gjennom parasollsprekken, og satt oss utendørs for en pizza hver. En salat, litt brød og to kalde, og et ikke fullt så kaldt glass med rotwein ble også bestilt.
  Spennende når servitrisen snakker engelsk, da blir det jo litt gøy å bestille draft bear og sallad green one, men hun forstod jo dårlig diksjon og elendig grammatikk, så selve notatene var helt i orden.
  Men det var ikke resultatet.
  Vinen var så varm at det steg varm luft opp av glasset, her snakker vi virkelig lunken vin altså. Mistenker kald "vinkjeller", en kreativ kokk med dårlig tid, og mikrobølgeovn som eneste hjelpemiddel. Stryk på vin.
  Ølen var kornete i smaken. Du vet sånn det smakte da du stod ute og drakk deg full som fjortenåring. Skikkelig hvetebismak rett og slett. Ofte kommer dette av nesten tom øltank har jeg hørt. Og når den i tillegg var tam er det kanskje ikke så dårlig gjettet. 3- på øl. Det går jo alltid ned likevel.
  Men så da, grønn salat. Det var rett og slett akkurat det navnet tilsier. Ett stykk grønt salathode. For anledningen, delt opp og lagt i en skål. Morsomt minimalistisk, eller patetisk billig. Jeg går for det siste. Fullstendig blottet for annet enn fem grønne salatblader er ikke dette engang en rett. Kjempestryk!
  Og med det utgangspunktet kan kanskje pizzaen løfte kvelden. Akk nei.
  Sweet chilli pizza er riktignok sweet chilli tasty, men når tomatsausen er byttet ut med den gjennomsiktige sweetchilliflasken med blå kork, dragon ett eller annet, da blir det hele for dumt. Jeg trodde man jobbet som kokk fordi det var gøy å lage mat jeg, ikke for å lure de kundene som sjelden går ut og spiser likevel. Dette var skuffende, til og med bunnen var deigete og minnet om calzone fra Deli, altså alt for mye deig. Og slik skal da ikke en pizza lages?
  Så når vi neste gang går innom Pizza di mimmo, og de sier det er fullt. Ringer Enoteca og de svarer det samme. Ja, da blir jeg heller hjemme. Grandiosa med Spelt er nærmere Italia enn dette makkverket her.
  Og som en liten fotnote tilslutt. Fem wanksters/stanere som sitter bak oss og snakker høylytt om at de kæsjkåter tisjaren da han spurte om hun ene var gift, er heller ikke særlig hyggelig selskap.
  Spesielt bra: uteserveringen er bra plassert når sola er framme. Og servitøren er absolutt serviceinnstilt.
  Spesielt dårlig: meny, kokk og den dominerende moralen om at : hvis vi sparer inn litt her, og fjerner litt av den der, da blir dette butikk

  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Pascal under Restaurant og café 3

  " Vi spiste Pascals "dagens treretters" som besto av kamskjell med asparges og gulrotpuré til forrett. Hovedretten var fisk eller kjøtt, vi valgte stekt torsk med risotto. Til dessert kunne vi velge kake fra kjøledisken i vinduet.
  Forretten var veldig god, synes jeg. Men det var ikke noe mer enn akkurat hva de lovte: stekte kamskjell, dampa asparges og most gulrot. Ikke noe spennende krydder, ikke noe spesiell aroma, rett og slett veldig streit mat. Litt skuffende fra en restaurant hvor de vet å ta seg klekkelig betalt.
  Hovedretten var i samme stil: overkokt risotto, uten noe spennende krydderier eller grønnsaker. Svømmende i dette grøthavet lå en stekt torskefilet. Fin kvalitet på fisken og et sprekt valg å anbefale rødvin til hovedretten, men skuffende at servitøren ikke en gang kunne navnet på vinen og nøyde seg med å svare at det var en bordeaux.
  Desserten var selvfølgelig god, dette er jo det Pascal virkelig kan. Men her også var det lite nytt under solen, for konfektkaker er jo noe man får over alt nå. Og å stå og lene seg over en kjøledisk og peke på kaka man vil ha gir det hele et litt IKEA-aktig preg. Og jeg må jo nevne at vi begge ble ganske så murrete i magen etter denne middagen.
  Lokalene er fine, flott utsikt til St.hanshaugen. Koselig personal, men stort sprik i deres kunnskaper. En superflink servitør og en ny, fersk, koselig og kunnskapsløs. Til den prisen anbefaler vi dere å dra på Eik. Like dyrt, mye bedre, spennende, eksplosjon av smaker. Nam nam.
  Spesielt bra: beliggenhet
  Spesielt dårlig: maten og prisen

  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Pascal under Restaurant og café 3

  " På Oslos beste kakested gikk vi for å spise biff.

  Men det skulle vise seg å være et bra valg. Det var lørdag, og etter å ha ringt rundt til en 10-12 restauranter som alle var helt fullbooket, fikk jeg endelig napp hos Pascal. Det skulle vise seg å ikke bli veldig crowded der, lokalet hadde en del ledige bord - til tross for at det altså var lørdag kveld. Men det er imidlertid ingen grunn til det ikke skal være pakket her hver kveld.

  Vi kunne velge mellom en 3- eller 5-retter. Men vi gikk alle sammen for bare én hovedrett, pluss dessert. Jeg fikk en entrecote, med bearnaise-saus, grønnsaker og poteter. Smakte godt, men kjøttet var nok litt seigt, slik som entrecote ofte er. Til dessert kunne vi gå ned i kakeavdelingen og plukke ut en kake. Kakene her er rett og slett Oslos beste, og ingen av oss ble skuffet.

  Superbra service av en hyggelig, ung mann.

  Kan anbefales!
  Spesielt bra: Kakene
  Spesielt dårlig: Litt sterilt interior
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Panduro under Shopping 10

  " Oi, se opp for førskolelærere som skal score et scoop på 'billighemsen' til elevenes juleverksted!! De er overalt!
  Var her for å kjøpe kartong til å printe julekort ut på. Ikke visste jeg at folk faktisk lager kort selv, klipper og limer, og har denne kjeden som ressurs. Her fantes... ja, det var et Narnia, et virkelig Soria-Moria.
  Her var papir og kartong i alle nyanser og fasonger, klistremerker, dekorasjonsark og wall-art, perler, pyntebånd, stoffer, sytråd, knapper, fjær og annen pynt, stempler, kullstifter, figurer og masker til å male selv, lys- og såpelagesett, maling (både hobby, guache, akvarell og olje), blyanter og penner, instruksjonsbøker, verktøy til å lage smykker og sett hvor du kan lage julekuler og annen julerelatert pynt.
  I tillegg hadde de usedvanlig godt utvalg av innpakningspapir og til og fra-lapper.
  Veldig å koselig å gå rundt i når det nærmer seg jul, flinke butikkfolk og en tykk katalog med alle varene de fører som du kan ta med deg hjem, om du ikke klarer fordøye alt utvalget og underverk som denne butikken stiller opp med.
  Spesielt bra: Spikke, sage, lime, hake
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Jewel Of India under Restaurant og café 2

  " Maten er verd en sterk (madras) firer eller en mild femmer (høhø), men servicen er så hyggelig og vennlig og omtenksom at det trekker det hele opp til seks poeng. Det er et indisk ektepar som driver stedet, og de har fått store deler av nedre Frogner som stamkunder, for her er det godt. Og godt å være. Det er nesten alltid fullt. Som på mange indiske restauranter er spisekartet omfangsrikt, men rettene har distinkt karakter og kommer delikat anrettet.

  Det tidligere kinesiskpregete lokalet til den nå nedlagte restauranten Tiger, som var stramt og enkelt og uten juggel, fremstår ikke lenger som like minimalistisk... Spesielt overdådig er tempelmurer og indiske vinduer i malt isopor. Men det gjør jo ingen ting, for maten og servicen er upåklagelig. Vertskapet er allestedsnærværende og du føler deg med en gang som en gammel venn av huset. Og etter noen få besøk, er du blitt det i virkeligheten også, og sitter der og hygger deg med restaurantens deilige mango lassi.

  Etter mange besøk kunne man ønsket seg at i alle fall enkelte retter på menyen ble skiftet ut med jevne mellomrom. Og dessertkartet er lite, i den grad man har behov for dessert etter et stort måltid.

  Spesielt bra: Mat og service
  Spesielt dårlig: Litt mangel på utskiftninger
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Jamas under Restaurant og café 1

  " Før en tur på Eldorado kino, som er en fortelling i seg selv, dro vi rett over gata til det som så ut som en gresk restaurant. Lokalisert nede i en kjeller med grecco-inspirerte veggmotiver og enkelte greske tallerkener hengende blei vi møtt av en hyggelig hovmester/servitør som viste oss til ett bord i en ellers ganske så tom lokale.
  Bestillte saganaki til forrett, og hvordan dem kan påstå at det jeg fikk er saganaki er vel bare nordmenn som kan tro på. Det jeg fikk var en skive ferdigskjært fetaost fra pakke oppe noen oppstykkede tomater pakket halvveis inn i sølvfolie og som knapt hadde blitt oppvarmet. Lunka fetaost med andre ord, langt ifra en smelta varianten jeg har spist i andre greske restauranter, eller i Hellas for den saks skyld. For no møl!
  Dermed var ikke tankene mine positive med hensyn til hovedretten, kleftiko, som etter sigende skulle være lammekjøtt i tomatsaus og toppet med gratinert fetaost. Denne gangen fikk jeg ingen fetaost, lammekjøttet var faktisk 70% bein og tomatsausen var erstattet med fettsaus, noen biter zuccini og muligens en eller annen paprikabit. Tilbehøret av stekte pottiser var ok, og den typiske halvnorske "greske" salaten med en ørelite dæsj fransk dressing på toppen. Føltes like autentisk som Mamma Mia filmen. Min andre halvdel farte litt bedre med sin souvlaki, svinekjøtt på spyd med andre ord. Svinekjøtt er i grunnen notorisk vanskelig å fucke opp så denne retten smakte faktisk bra. Hun fikk litt tzatziki, det savnet jeg.
  Prisene er forsåvidt greie, men det er ganske så irriterende at du "må" betale mange hundre kroner for en hovedrett i Norge for at man kan kreve litt bedre kvalitet, og en restaurant som etter de andre skriverene her å dømme er bra, hadde jeg forventet mere. Dette smakte fake sydenfølelse av. Ikke kommer vi tilbake.
  Spesielt bra: Vi fikk hele lokalet for oss selv.
  Spesielt dårlig: Dårlig saganaki, manglende ingredienser i hovedrett og platt smak.
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Conic under Restaurant og café 9

  " Skal komme fort over det, jeg har tross alt noen års erfaring som servitør i Oslo så jeg burde jo ikke være overrasket. Svensker. Svensker overalt, svensker opp etter ørene. På thai restaurant..
  Anyhow.
  Kompisen min har fått høre at Yaya's var så bra og fikk tilslutt snakka meg og frøkna med på tur. Bestilling av bord blei gjort over nett, fiffigt. Besøket var på en lørdagskveld og stedet var sånn akkurat passe fullt. Etter å ha hilset på den første av mange svensker i "fojaeen" og mesket oss med noen Tiger ble vi raskt ledet inn til bordet vårt.
  Bordet er av den selvbetjeningstypen, helt kurrant i den settingen. Musikken var i overkant kjedelig. Siden vi ikke -er- i Jamaica kan vi ikke høre noe annet istedenfor reggae hele tiden..? Tordenlyd og regn, fuglesang på dass gjør lydopplevelsen (minus svensk jatting) til en interessant opplevelse.
  Maten var god, men sjukt sterkt, så pass på å ikke drite deg ut ved å bestille styrke over evne.. Dagen derpå og 5 doturer senere gjør iallefall meg forsiktig med krydder i god tid fremover.. heh.. Prisene på det aller meste er sånn helt i "ok sjiktet", siden maten er temmelig sterk frister dette til mye importøl drikking, men med norske priser så blir denne aspekten av middagen dyrere.
  Bortsett fra svenskene så har ikke jeg noe å utsette stedet på, kan glatt anbefalle stedet til folk som ønsker en litt annen restaurant opplevelse.
  Spesielt bra: Fuglekvittring på do
  Spesielt dårlig: Ikke nødvendigvis dårlig.. men akk, disse svenskene
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Skjennungstua AS under Restaurant og café 4

  " På toppen av Skjennungsåsen, mellom Ullevålseter og Frognerseteren, ligger fantastiske Skjennungstua -hvor skolen skinner sterkere, bakverket smaker bedre, betjeningen er hyggeligere, og atmosfæren rett og slett er kosligere enn på noen annen stue/hytte i Nordmarka! Skjennungstua er flott både sommer som vinter. Om sommeren kan du kose deg i den lune hytteveggen og nyte sol og utsikt. Om vinteren fyres det i peisestuen, og enten du er stor eller liten skal det mye til å ikke la seg imponere av den enorme samlingen kosedyr som tas frem hver jul -for ikke å snakke om dekorasjonene som preger hytta resten av året. På Skjennungstua må du kjøpe drikke, men matpakke kan man ha med hjemmefra. Men hvem vil vel det, når det finnes så mange fristelser bak disken! Sjokoladekaken er til å dø for (noe man nesten gjør om man har dårlig kondis og setter seg som mål å f.eks jogge opp alle bakkene til den flotte røde hytta), hvetebollene er slik man alltid har drømt om at en hvetebolle skal være, blåbærmuffinsene er som å få Yatzy med 6´ere, og til jul kan du også kjøpe herlige hjemmelagede karameller! Og når jeg først er inne på temaet hjemmebakte godsaker -pass på å ha rom i sekken til å kjøpe med deg noe hjem også. Det er f.eks alltid godt med et hjemmebakt brød til frokost. Nevnte jeg forressten at de har bankterminal på Skjennungstua? Prisene er naturlig nok litt stivere enn hos bakern, men det skulle da også bare mangle! Skjennungstua har ikke åpent hver dag, erfaringsmessig er de stengt mandag og tirsdag -pass på å sjekke nettsider (eks skiforeningen sine) for å unngå bomtur.
  Spesielt bra: Nordmarkas desidert hyggeligste betjening og beste bakervarer!
  Spesielt dårlig: Burde kanskje hatt egen hjemmeside..?
  Type sted: tur sted/ varmestue
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Platekompaniet AS under Shopping 9

  " Absolutt en av byens bedre Platekompanier, med hovedfokus på tradisjonell pop&rock + film (tydelig at de tar opp kampen om filmkundene med Video Nova litt lenger nedi gata). I likhet med aktører som Kirken og Bunnpris, er denne Platekompani-sjappa oppe syv dager i uka. Det gir deg en følelse av at den stiller opp - slik gode kompiser gjør.
  Og betjeningen fortjener honnør; de føler seg IKKE for kule til å være hyggelige mot deg. "For kul til å være hyggelig" er nemlig et symptom på en sykdom som dessvere rammer altfor mange Platekompani-arbeidere (særlig de fra indierock-segmentet) hvert år. Den vanskelige kulhetssykdommen virker per i dag uhelbredelig, men har heldigvis ikke rammet Platekompaniet i Bogstadveien helt enda.
  Spesielt bra: Stor butikk, hyggelig betjening
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Pinpoint Piercing under Shopping 1

  " PinPoint Piercing er mitt faste piercingstudio, jeg går alltid hit for nye piercinger selv om det nå er lenge siden sist.
  Christiane er veldig trivelig og dyktig. Hun piercet min 12 år gamle lillesøster (øreflippene), og jeg synes hun var utrolig flink og tok godt vare på henne. Så har man barn som skal få hull i ørene vil jeg absolutt anbefale å bestille time hos Christiane.
  Det eneste negative jeg kan si om PinPoint Piercing er at jeg en gang fikk en skjev navlepiercing. Jeg ringte og klagde, og fikk satt ny senere gratis, om jeg husker korrekt. Nå sitter den fint. Og han som satte den skjevt jobber ikke der lenger uansett.
  Lokalene er lyse og trivelige, og det er tydelig at de ansatte tar jobben sin seriøst og setter hygiene og sikkerhet over alt annet.
  Beliggenheten er også super - rett ved siden av Youngstorget.
  Jeg er fristet til å gi terningkast 6, men jeg gir en 5-er grunnet den skjeve navlepiercingen.
  Spesielt bra: Dyktige og hyggelige piercere, fint lokale, sentral beliggenhet
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Pasta Basta under Restaurant og café

  " Dette var ikke helt heldig valg, når det kommer til å ha en hyggelig middag for to, over et et par pils og en pizza. Pasta Basta klarer jo ikke å oppfylle noen av delene.
  Oslos regntunge ettermiddag var likefullt vårvarm, så min makker og jeg trosset dråpene gjennom parasollsprekken, og satt oss utendørs for en pizza hver. En salat, litt brød og to kalde, og et ikke fullt så kaldt glass med rotwein ble også bestilt.
  Spennende når servitrisen snakker engelsk, da blir det jo litt gøy å bestille draft bear og sallad green one, men hun forstod jo dårlig diksjon og elendig grammatikk, så selve notatene var helt i orden.
  Men det var ikke resultatet.
  Vinen var så varm at det steg varm luft opp av glasset, her snakker vi virkelig lunken vin altså. Mistenker kald "vinkjeller", en kreativ kokk med dårlig tid, og mikrobølgeovn som eneste hjelpemiddel. Stryk på vin.
  Ølen var kornete i smaken. Du vet sånn det smakte da du stod ute og drakk deg full som fjortenåring. Skikkelig hvetebismak rett og slett. Ofte kommer dette av nesten tom øltank har jeg hørt. Og når den i tillegg var tam er det kanskje ikke så dårlig gjettet. 3- på øl. Det går jo alltid ned likevel.
  Men så da, grønn salat. Det var rett og slett akkurat det navnet tilsier. Ett stykk grønt salathode. For anledningen, delt opp og lagt i en skål. Morsomt minimalistisk, eller patetisk billig. Jeg går for det siste. Fullstendig blottet for annet enn fem grønne salatblader er ikke dette engang en rett. Kjempestryk!
  Og med det utgangspunktet kan kanskje pizzaen løfte kvelden. Akk nei.
  Sweet chilli pizza er riktignok sweet chilli tasty, men når tomatsausen er byttet ut med den gjennomsiktige sweetchilliflasken med blå kork, dragon ett eller annet, da blir det hele for dumt. Jeg trodde man jobbet som kokk fordi det var gøy å lage mat jeg, ikke for å lure de kundene som sjelden går ut og spiser likevel. Dette var skuffende, til og med bunnen var deigete og minnet om calzone fra Deli, altså alt for mye deig. Og slik skal da ikke en pizza lages?
  Så når vi neste gang går innom Pizza di mimmo, og de sier det er fullt. Ringer Enoteca og de svarer det samme. Ja, da blir jeg heller hjemme. Grandiosa med Spelt er nærmere Italia enn dette makkverket her.
  Og som en liten fotnote tilslutt. Fem wanksters/stanere som sitter bak oss og snakker høylytt om at de kæsjkåter tisjaren da han spurte om hun ene var gift, er heller ikke særlig hyggelig selskap.
  Spesielt bra: uteserveringen er bra plassert når sola er framme. Og servitøren er absolutt serviceinnstilt.
  Spesielt dårlig: meny, kokk og den dominerende moralen om at : hvis vi sparer inn litt her, og fjerner litt av den der, da blir dette butikk

  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Pascal under Restaurant og café 3

  " Vi spiste Pascals "dagens treretters" som besto av kamskjell med asparges og gulrotpuré til forrett. Hovedretten var fisk eller kjøtt, vi valgte stekt torsk med risotto. Til dessert kunne vi velge kake fra kjøledisken i vinduet.
  Forretten var veldig god, synes jeg. Men det var ikke noe mer enn akkurat hva de lovte: stekte kamskjell, dampa asparges og most gulrot. Ikke noe spennende krydder, ikke noe spesiell aroma, rett og slett veldig streit mat. Litt skuffende fra en restaurant hvor de vet å ta seg klekkelig betalt.
  Hovedretten var i samme stil: overkokt risotto, uten noe spennende krydderier eller grønnsaker. Svømmende i dette grøthavet lå en stekt torskefilet. Fin kvalitet på fisken og et sprekt valg å anbefale rødvin til hovedretten, men skuffende at servitøren ikke en gang kunne navnet på vinen og nøyde seg med å svare at det var en bordeaux.
  Desserten var selvfølgelig god, dette er jo det Pascal virkelig kan. Men her også var det lite nytt under solen, for konfektkaker er jo noe man får over alt nå. Og å stå og lene seg over en kjøledisk og peke på kaka man vil ha gir det hele et litt IKEA-aktig preg. Og jeg må jo nevne at vi begge ble ganske så murrete i magen etter denne middagen.
  Lokalene er fine, flott utsikt til St.hanshaugen. Koselig personal, men stort sprik i deres kunnskaper. En superflink servitør og en ny, fersk, koselig og kunnskapsløs. Til den prisen anbefaler vi dere å dra på Eik. Like dyrt, mye bedre, spennende, eksplosjon av smaker. Nam nam.
  Spesielt bra: beliggenhet
  Spesielt dårlig: maten og prisen

  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Pascal under Restaurant og café 3

  " På Oslos beste kakested gikk vi for å spise biff.

  Men det skulle vise seg å være et bra valg. Det var lørdag, og etter å ha ringt rundt til en 10-12 restauranter som alle var helt fullbooket, fikk jeg endelig napp hos Pascal. Det skulle vise seg å ikke bli veldig crowded der, lokalet hadde en del ledige bord - til tross for at det altså var lørdag kveld. Men det er imidlertid ingen grunn til det ikke skal være pakket her hver kveld.

  Vi kunne velge mellom en 3- eller 5-retter. Men vi gikk alle sammen for bare én hovedrett, pluss dessert. Jeg fikk en entrecote, med bearnaise-saus, grønnsaker og poteter. Smakte godt, men kjøttet var nok litt seigt, slik som entrecote ofte er. Til dessert kunne vi gå ned i kakeavdelingen og plukke ut en kake. Kakene her er rett og slett Oslos beste, og ingen av oss ble skuffet.

  Superbra service av en hyggelig, ung mann.

  Kan anbefales!
  Spesielt bra: Kakene
  Spesielt dårlig: Litt sterilt interior
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Panduro under Shopping 10

  " Oi, se opp for førskolelærere som skal score et scoop på 'billighemsen' til elevenes juleverksted!! De er overalt!
  Var her for å kjøpe kartong til å printe julekort ut på. Ikke visste jeg at folk faktisk lager kort selv, klipper og limer, og har denne kjeden som ressurs. Her fantes... ja, det var et Narnia, et virkelig Soria-Moria.
  Her var papir og kartong i alle nyanser og fasonger, klistremerker, dekorasjonsark og wall-art, perler, pyntebånd, stoffer, sytråd, knapper, fjær og annen pynt, stempler, kullstifter, figurer og masker til å male selv, lys- og såpelagesett, maling (både hobby, guache, akvarell og olje), blyanter og penner, instruksjonsbøker, verktøy til å lage smykker og sett hvor du kan lage julekuler og annen julerelatert pynt.
  I tillegg hadde de usedvanlig godt utvalg av innpakningspapir og til og fra-lapper.
  Veldig å koselig å gå rundt i når det nærmer seg jul, flinke butikkfolk og en tykk katalog med alle varene de fører som du kan ta med deg hjem, om du ikke klarer fordøye alt utvalget og underverk som denne butikken stiller opp med.
  Spesielt bra: Spikke, sage, lime, hake
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Jewel Of India under Restaurant og café 2

  " Maten er verd en sterk (madras) firer eller en mild femmer (høhø), men servicen er så hyggelig og vennlig og omtenksom at det trekker det hele opp til seks poeng. Det er et indisk ektepar som driver stedet, og de har fått store deler av nedre Frogner som stamkunder, for her er det godt. Og godt å være. Det er nesten alltid fullt. Som på mange indiske restauranter er spisekartet omfangsrikt, men rettene har distinkt karakter og kommer delikat anrettet.

  Det tidligere kinesiskpregete lokalet til den nå nedlagte restauranten Tiger, som var stramt og enkelt og uten juggel, fremstår ikke lenger som like minimalistisk... Spesielt overdådig er tempelmurer og indiske vinduer i malt isopor. Men det gjør jo ingen ting, for maten og servicen er upåklagelig. Vertskapet er allestedsnærværende og du føler deg med en gang som en gammel venn av huset. Og etter noen få besøk, er du blitt det i virkeligheten også, og sitter der og hygger deg med restaurantens deilige mango lassi.

  Etter mange besøk kunne man ønsket seg at i alle fall enkelte retter på menyen ble skiftet ut med jevne mellomrom. Og dessertkartet er lite, i den grad man har behov for dessert etter et stort måltid.

  Spesielt bra: Mat og service
  Spesielt dårlig: Litt mangel på utskiftninger
  "

 • 26. aug 11Marmad omtalte Sted Jamas under Restaurant og café 1

  " Før en tur på Eldorado kino, som er en fortelling i seg selv, dro vi rett over gata til det som så ut som en gresk restaurant. Lokalisert nede i en kjeller med grecco-inspirerte veggmotiver og enkelte greske tallerkener hengende blei vi møtt av en hyggelig hovmester/servitør som viste oss til ett bord i en ellers ganske så tom lokale.
  Bestillte saganaki til forrett, og hvordan dem kan påstå at det jeg fikk er saganaki er vel bare nordmenn som kan tro på. Det jeg fikk var en skive ferdigskjært fetaost fra pakke oppe noen oppstykkede tomater pakket halvveis inn i sølvfolie og som knapt hadde blitt oppvarmet. Lunka fetaost med andre ord, langt ifra en smelta varianten jeg har spist i andre greske restauranter, eller i Hellas for den saks skyld. For no møl!
  Dermed var ikke tankene mine positive med hensyn til hovedretten, kleftiko, som etter sigende skulle være lammekjøtt i tomatsaus og toppet med gratinert fetaost. Denne gangen fikk jeg ingen fetaost, lammekjøttet var faktisk 70% bein og tomatsausen var erstattet med fettsaus, noen biter zuccini og muligens en eller annen paprikabit. Tilbehøret av stekte pottiser var ok, og den typiske halvnorske "greske" salaten med en ørelite dæsj fransk dressing på toppen. Føltes like autentisk som Mamma Mia filmen. Min andre halvdel farte litt bedre med sin souvlaki, svinekjøtt på spyd med andre ord. Svinekjøtt er i grunnen notorisk vanskelig å fucke opp så denne retten smakte faktisk bra. Hun fikk litt tzatziki, det savnet jeg.
  Prisene er forsåvidt greie, men det er ganske så irriterende at du "må" betale mange hundre kroner for en hovedrett i Norge for at man kan kreve litt bedre kvalitet, og en restaurant som etter de andre skriverene her å dømme er bra, hadde jeg forventet mere. Dette smakte fake sydenfølelse av. Ikke kommer vi tilbake.
  Spesielt bra: Vi fikk hele lokalet for oss selv.
  Spesielt dårlig: Dårlig saganaki, manglende ingredienser i hovedrett og platt smak.
  "

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU