Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Uteliv | 30/04/12

Guide til cocktailbarer i Oslo

Skrevet av Journalist ellen.ronning@dittoslo.no
  • Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten Foto: Ikke oplystFoto: Hege Bjørnsdatter Braaten
  • I UTVIKLING: Coctail- og drinkbransjen er i utvikling i Oslo. Bransjen selv ber deg spørre bartenderen hvis du vil ha tips til det heteste på markedet. Prøv et av stedene i denne guiden. Foto: Magnus RossI UTVIKLING: Coctail- og drinkbransjen er i utvikling i Oslo. Bransjen selv ber deg spørre bartenderen hvis du vil ha tips til det heteste på markedet. Prøv et av stedene i denne guiden. Foto: Magnus Ross
  12  
Trenden er tydelig – vi vil ha mere enn øl og vin i glassene våre når vi skal ut på by'n. Og vi vil ha kvalitet. God service, visuell fornøyelse og deilige smaker frister, vi betaler gjerne litt mer for opplevelsen av en god, lekker cocktail.

Tranen

Waldemar Thranes gate 70
0173 Oslo

Tranen

Plysj-plysj fin-fint i andre etasje. Foto: Anita Bakk Henriksen Foto: Ikke oplyst

Stedet ble etablert i 1921 og kalt Folkerestaurant nr. 8 i kommunens papirer. Nå har det blitt nytt liv og ny smak fra klokka 07 til 01, syv dager i uka på Ilas legendariske strøkscafé. God mat og dårlig service høres ofte om Tranen. Herlig cocktailbar i andre etasje, her er bordbestilling lurt fordi baren har den vidunderlige regel at det bare slippes inn folk det er stoler til. Og menn som tafser går rett ut. Velour, velour, velour!

No 19

Møllergata 23
0179 Oslo

No 19

INNSPURT: Jesper Høst åpnet cocktailbaren No 19 3. mai. Foto: Ellen Rønning

Vinneren av den norske finalen av World Class 2012, Jesper Høst, sørger for at No 19 er en av byens mest populære cocktailbarer. Deilige drinker, god stemning.

Fuglen

Universitetsgata 2
0164 Oslo

Fuglen

Foto: Ikke oplyst
Fuglen er stedet for kaffe på dagtid og drinker på kveldstid. De har solgt kaffe over disk siden 1963. Lokalet Fuglen inneholder, ved siden av kaffebaren, også interiørbutikk og cocktailbar.Fuglen har eksistert i nesten to tiår som kaffebar – de har en rekke kaffedrikker, både varme og iskalde.De siste årene slått seg opp som en av de beste stedene for en god drink eller cocktail. Retro cafémiljø med en mengde spesielle drinker på menyen. Benytter seg av ferske råvarer og bruker god tid på hver drink. Stedet har en rolig jazzatmosfære og voksent klientell.

Bar Django Grünerløkka

Thorvald Meyers gate 25
0550 Oslo

Bar Django Grünerløkka

BAR DJANGO, GRÜNERLØKKA. FOTO: ELLEN RØNNING Foto: Ikke oplyst

Rett over nyttår 2014 åpnet Bar Djangos løkkafilial. Her serveres varmende drikker i lune omgivelser om dagen og heftige cocktails på kveldstid. Begge deler i godt følge med deilig jazz. Kjøkkenet har rause åpningstider og serverer tapas og andre småretter. Intimt og veldig hyggelig lokale, godt utvalg i øl og stor vinmeny.

Internasjonalen

Youngstorget 2A
0181 Oslo

Internasjonalen

Både drinker og utepils samker godt på Internasjonalen Foto: Ikke oplyst

Med drinker som Pjolter, Bloody Mary, Margaritha, White Lady og Old Fashioned på favoritlista, går internasjonalen Bar for velkjente godsaker som også bestemor gjerne lesker seg med. Og med målsetningen om å bli best på brennevin og godt arbeidsmiljø, selve hjørnesteinene som all arbeiderbevegelse bygger på, bærer Internasjonalen navnet sitt med rak rygg. Godt og sjeldent brennevin (i særdeleshet single malts), klassiske cocktails, spennende ølsorter og god musikk er mantra.

Südøst Cocktails & Street food

Foto: Ikke oplyst

Cocktaillounge i kjelleren under Südøst. Crossover drinker og gatemat, hjemmekomponerte cocktails, ferske råvarer, spennende smakssammensetninger, 25 års aldersgrense.

Bar Boca

Thorvald Meyers gate 30
0555 Oslo

Bar Boca

Foto: Lars Weimoth

Den legendariske baren får masse skryt for sine drinker og cocktails, gode atmosfære og hyggelig folk. I januar 2014 utvidet baren ved å innlemme lokalene til Los Lobos.

ICEBAR OSLO by ICEHOTEL

Kristian Ivs Gate 12
0164 Oslo

Aqua Vitae - Oslo Icebar

Foto: Ikke oplyst

ICEBAR OSLO åpnet i november 2009 som den tredje ICEBAR by ICEHOTEL i verden. ICEBAR OSLO er 100 kvadratmeter stor, og det gikk med 60 tonn is under byggingen av isbaren.

Vi har som mål å tilby våre gjester en helt unik baropplevelse i et av Oslos flotteste og mest særpregede eventlokaler. Menyen inneholder det beste av norske og nordiske råvarer.

Aku-Aku Tiki Bar

Thorvald Meyers gate 32
0555 Oslo

Aku-Aku Tiki Bar

Aku-Aku Tiki Bar på Grunerløkka. Foto: Lars Weimoth

Tiki-baren Aku-Aku ligger i Thorvald Meyersgate, midt på Løkka, og byr på eksotiske, forseggjorte drinker og godt humør.

Bristol Bar

Kristian IVs gate 7
0164 Oslo

Bristol Bar

Foto: Magnus Ross

Bristol Bar og Grill byr på bartendere med god kunnskap om det heteste innen drinker og coctails.

 

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU