Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Uteliv | 03/02/12

Iskalde drinker, kjølig design

Skrevet av Journalist lars.weimoth@dittoslo.no

ICEBAR OSLO by ICEHOTEL

Kristian Ivs Gate 12
0164 Oslo

Åpningstider

Man - tors: 15:00 - 24:00
Fredag: 15:00 - 01:00
Lørdag: 12:00 - 01:00
Søndag: Stengt

Kontakt

22 42 66 61
 

  

  • VARM SERVICE: I isbaren holder bartender Hanna Helseth koken og serverer friske cocktails og varme smil. Hver hele klokketime i åpningstiden kommer det nye grupper med gjester. Hanna jobber 45 minutter av gangen i lokalene som holder 5–6 minusgrader. Foto: Lars WeimothVARM SERVICE: I isbaren holder bartender Hanna Helseth koken og serverer friske cocktails og varme smil. Hver hele klokketime i åpningstiden kommer det nye grupper med gjester. Hanna jobber 45 minutter av gangen i lokalene som holder 5–6 minusgrader. Foto: Lars Weimoth
  • THON PÅ BAR: En fornøyd og godt kledd Olav Thon på ICEBAR OSLO i selskap med Nina Jensen, påtroppende generalsekretær i WWF. Foto: Lars WeimothTHON PÅ BAR: En fornøyd og godt kledd Olav Thon på ICEBAR OSLO i selskap med Nina Jensen, påtroppende generalsekretær i WWF. Foto: Lars Weimoth
  • EKSPEDISJONSLEDER: Joachim Langebrekke Larsen er daglig leder på ICEBAR OSLO. Han har mange turister og bedrifter innom, men ønsker at flere av byens egne beboere stikker innom for an annerledes, maritim og arktisk baropplevelse. Foto: PRESSEFOTOEKSPEDISJONSLEDER: Joachim Langebrekke Larsen er daglig leder på ICEBAR OSLO. Han har mange turister og bedrifter innom, men ønsker at flere av byens egne beboere stikker innom for an annerledes, maritim og arktisk baropplevelse. Foto: PRESSEFOTO
Frosne sjeler kan faktisk tø opp litt på ICEBAR i Oslo.


GRENSEN: ­– Vi gjennomfører ikke medarbeidersamtaler her, nei, ler daglig leder i ICEBAR OSLO, Joachim Langebrekke Larsen. I et miljø som holder 5–6 minusgrader, er det forståelig.  

Men Larsen kan fortelle at mange bedrifter velger å legge turen innom for en morsom fredagsdrink eller et annerledes jobbarrangement.


Ny blekksprutsofa

Konseptet er per i dag etablert i storbyene København, Tokyo og Oslo. I to år har ICEBAR OSLO servert friske cocktails i glass av ren naturis, i et originalt miljø midt i sentrum av Tigerstaden. Og for tredje gang endres temaet i dette arktiske bidraget til Oslos uteliv.

Årets tema kalles «Nautilus», hvor godt kledde bargjester tas med på en reise under isen og kan betrakte det rike dyrelivet i Arktis. En hel isvegg med fiskestimer og en blekksprutsofa er noe av det som venter nye besøkende. Hele 54 tonn naturis fra Lappland i Sverige har gått med til å skape det nye undervannsdesignet.

Miljøstøtte i Arktis

Konseptet driftes av Olav Thon Gruppen gjennom Thon Hotels, og på åpningen var sjefen sjøl, Olav Thon (88) energisk til stede.

– Baren og skulpturene er noe for seg selv, sier Thon og tilføyer: – Husk at vi støtter WWFs arbeid i Arktis. De gjør et fabelaktig arbeid, sier Thon og tar et godt tak rundt påtroppende generalsekretær i WWF, Nina Jensen. Hun er glad for alt som kan skape oppmerksomhet rundt utfordringene i Arktis:

– Forandringene vi ser i Arktis er skremmende store. Alle bidrag til miljøarbeidet der kommer godt med, sier Nina Jensen.

Uvanlig arbeidsplass

I baren serverer bartender Hanna Helseth kalde drinker og varme smil. Hun kan bekrefte at tungen ikke setter seg fast i glassene av naturis.

– De fleste spør om det, men ingen har satt fast tunga til nå, smiler Hanna som har jobbet i ICEBAR OSLO siden starten i 2009.

Hun var mye forkjølet den første tiden i kalde omgivelser, men er nå frisk som en fisk.

– Kroppen venner seg til det. Kulden her er av den tørre sorten, og virker ikke så kald. Gjestene smiler fra øre til øre mens de er her, sier hun og serverer velsmakende champagnecocktail. De fleste spør om det, men ingen har satt fast tunga til nå. Hanna Helseth, bartender

Javascript is required to view this map.
Map

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU