Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Uteliv | 24/04/12

Ølmisjonæren

  • GOD PÅ ØL: Garrett Olivers store lidenskap er øl. I helga prøvde han å overbevise lærevillige oslofolk. Foto: Anders Bøe

    GOD PÅ ØL: Garrett Olivers store lidenskap er øl. I helga prøvde han å overbevise lærevillige oslofolk.

Han ser neste på øl som religion, og i helga var han i Oslo for å misjonere.
MAJORSTUA: – Dette er som å spille den første jazzplaten for noen, sier han.

– Om de blir jazzfans eller ikke, er opp til dem. Du hører din første Coltrane-plate eller Miles Davis-plate, og tenker : «Wow jeg må oppdage jazz». Da starter reisen, sier Garrett Oliver til skjeriOslo.no

Oliver forteller at hans jobb er å få folk til å starte på denne reisen.

– Det handler også om å ha det bedre i hverdagen. Hvis jeg skal spise mat hver dag, vil jeg gjerne nyte den så mye som mulig, sier han.

LES OGSÅ: Her kan du nyte utepilsen i Oslo

En reise

Innerst i lokalene på Gamle Major var en rekke vinkjennere, og andre autoriteter på mat og drikke invitert til en fire retters middag. Mellom rettene fortalte Oliver om diverse øl som var skreddersydd til rettene. Disse øltypene hadde han med seg fra Brooklyn Brewery.

Her fikk de fremmøtte prøve blant annet øl som smakte sitrongress med et hint av dill, og et dessertøl med fremtredende kaffesmak. Stemningen var god rundt bordene. Folk skålte og så ut til å like det de fikk servert.

Informasjonssjef i Arcus-gruppen, Hege Ramseng var en av dem.

– Dette er fabelaktig! Helt fantastisk. Den siste ølen vi smakte på hadde en delig bitter ettersmak og passet perfekt til maten.

– Jeg synes egentlig all drikke er spennende. Øl og akevitt går som hånd i hanske, sier hun før venninnen tar ordet:

– Du kan skrive at jeg er en ølelsker. Bring øl ut til folket, sier Kari Skarbø.

LES OGSÅ: – Det er ingen skam å like pils

Norsk ølkultur

Garrett Oliver forteller skjeriOslo.no at den norske ølkulturen kan sammenlignes med den amerikanske ølkulturen på midten av nittitallet.

– Ting er i oppstartsfasen. Dere har allerede hatt noen pionerer her en del år. Nå er ting i ferd med å bli mer og mer interessant, der folk begynner å legge merke til forskjellig øl.

– Folk er sultne på mer smak. Når jeg er ute å reiser ser jeg at folk har servert øl med en type smak over en lang tid, og nå vil de ha alt, sier han.

Øl har flere smaker enn vin

– Har du noen tips til ølelskere i Oslo?

– Det viktigste er å prøve forskjellige ting, for det er et bredt utvalg av smaker. Øl har flere smaker enn vin.

– Det kan smake som sjokolade, kaffe og burbon, eller det kan smake lett og sitronaktig. Så hvis du finner noe du liker, er det lønnsomt å lære seg om øltyper.

– For eksempel, hvis du liker India pale ale – liker du noe bittert med masse aroma. Da kan du gå videre å sjekke ut flere typer India pale ale.

– Imperial Stout. Øl som har sjokoladeaktige smaker som passer bra til dessert. Du trenger ikke store mengder informasjon. Men hvis du lærer deg litt om gangen kan du gjøre mye med den, avslutter han.

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU